Molnár Gyula, az MSZP elnöke szerint sokan nem tudják, hogy valójában a baloldallal értenek egyet, amikor például a többség érdekében gondolkoznak, illetve a szociális alapon rászorulóknak alanyi jogon akarnak segíteni, továbbá mindenkinek hozzáférhetővé akarják tenni az oktatást.

A szocialisták vezetője pénteken, Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében tartott konferencián beszélt erről, amelyet a Foundation for European Progressive Studies (FEPS), a Policy Solutions és a Táncsics Alapítvány szervezett.

Molnár Gyula hangsúlyozta, pártjának egy olyan hatalommal szemben kell harcolnia, amely nem a saját értékeit mutatja fel, hanem az ellenfeleket próbálja meg lejáratni. Ezért tűnhet úgy a külső szemlélőnek, hogy a baloldal vesztésre áll – fogalmazott, majd kiemelte, a valóság ezzel szemben az, hogy a "Fidesz ma Magyarországon a kisebbség kormánya, Orbán Viktor a kisebbség miniszterelnöke, a többségnek pedig nincs kormánya".

Az MSZP elnöke szólt arról is, hogy a 2018-ig tartó vitákban arra várnak majd válaszokat az emberektől, hogy a demokráciát vagy a diktatúrát, a keletet vagy a nyugatot, a szegények vagy a gazdagok támogatását választják-e.

Gurmai Zita, a FEPS-alelnöke arról beszélt, hogy a kormány "nemcsak tűri, hanem titokban támogatja is az agressziót, a nők bántalmazását és kizsákmányolását".

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szerintem tudják, hogy bal oldaliak, de azt is tudják, hogy nem mszp szavazók.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bringás
Ismét láthatjuk, hogy Gyula hülye!
Még mindig az a fixa ideája, hogy az MSZP elérhet valamit. Maximum a WC fogantyút és lehúzhatja magát! Amúgy náluk sokan hülyék, csak nem tudnak róla!
Béla333
"...a 2018-ig tartó vitákban arra várnak majd válaszokat az emberektől, hogy a demokráciát vagy a diktatúrát, a keletet vagy a nyugatot, a szegények vagy a gazdagok támogatását választják-e."

Még egy választ kell adni a választóknak: az elmúlt évtizedek tolvaj, korrupt, a hátunk mögött összejátszó alakulatait akarjuk-e vagy olyat, akinek eltökéltsége és programja is van a korrupció visszaszorítására!
emerencia
Ez mind nagyon szép, csak kérdés, hogy ki tudja megmondani tutira, hogy ki Magyarországon a rászoruló??? Nem lenne haszontalan egy megfontolt feltétel nélküli alapjövedelemben gondolkodni. Most már csak egy jó programmal és békés együttműködéssel a többi ellenzékkel kellene előállni. Hajrá!
human
Szerintem tudják, hogy bal oldaliak, de azt is tudják, hogy nem mszp szavazók.
sokanvagyunk
Emlékeztetőül - 2010., Vona: "a magyarok kétharmada jobbikos, csak még nem mindenki tud róla".
simmering73
Bringás sem tudja, pedig egy piszkos, mocskos vérkommunista.
coni
2010 óta nem jobb vagy baloldalról szól a választás hanem hogy bűnözők vagy maffiózók. És ez most már így is marad. Molnár még egy báb szerepét sem tudja hitelesen eljátszani, jól tudja hogy 18-tól jön a Fidesz-KDNP-LMP koalíció (Schiffer meg alkotmánybíró lesz), az MSZP meg kap valami fájdalomdíjat a bohóckodásáért.
Béla333
@coni: 18.49
Nem mehet az LMP semmiféle koalícióba, hiszen akkor beleláthatna az elmúlt évtizedek Fidesz-MSZP/Gyurcsányék mutyijaiba. Meg nem is menne a Fidesszel kormányba szerintem.
Sokkal reálisabb a régi bevált mutyitárssal a koalíció: Fidesz-KdnP-MSZP-DK.
Fantasztikus lesz!
Jozefina
Ha nem tudják, akkor tudatosítani kellene bennük. Naggyűléseket, tüntetéseket nemcsak Budapesten lehet szervezni. Lehet menni vidéki városokba, falvakba. Felvilágosítani a sok agymosott embert. Mindenek előtt összefogni az ifjusággal. Bennük a jövő és ők tisztán látnak, nem érdekli őket a mult sérelmei, csak a jövő!!! És ez így helyes!!!
Zeta
Molnár úr,sokan azt sem tudják, hogy van baloldal!
prime777
@Béla333: "Nem mehet az LMP semmiféle koalícióba, hiszen akkor beleláthatna az elmúlt évtizedek Fidesz-MSZP/Gyurcsányék mutyijaiba. Meg nem is menne a Fidesszel kormányba szerintem.
Sokkal reálisabb a régi bevált mutyitárssal a koalíció: Fidesz-KdnP-MSZP-DK.
Fantasztikus lesz! "

Szegény Bélám.
Remélem te valójában tényleg nem ezt hiszed!!!
Aki ennyire egyoldalúan tud csak gondolkozni ott nagy hiba van. :/
Nem bántásképpen írom,de nehogy hatalmasat csalódj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.