Gyurcsány Ferenc azt ajánlotta a következő demokratikus kabinetnek, hogy kormányzásuk kezdetén tegyenek javaslatokat az egészségügy átalakítására, javaslataikról indítsanak vitát, majd az első év vége felé tartsanak népszavazást a vita során kikristályosodott problémákról.

A DK elnöke erről az Egészségügy – működés – finanszírozás című pénteki, budapesti konferencián beszélt.

A volt miniszterelnök azt mondta, hogy

az utóbbi hat évben semmilyen közéleti, szakmai vita nem folyt a terület helyzetéről és rendbetételéről.

Hozzátette, hogy a 2008-as, "szociálisnak hazudott népszavazás" utat nyitott a 2006-ban elkezdett egészségügyi átalakítási folyamat megbuktatásához, azóta pedig a Fidesz "saját csapdájában vergődve nem mer semmit csinálni".

Gyurcsány szerint mérlegelni kell, hogy emberileg, szakmailag mi szolgálja az ország javát, miközben azt is fel kell mérni, hogy ebből mit tudnak elfogadni az emberek.

A pártelnök azzal összegzett, hogy sok finom innovatív apró megoldással lehet odáig eljutni, hogy a jelenlegi káoszból rendet, tisztességet teremtsenek.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nem tibi
Igaza van ! Ideje volna már valamit csinálni .
Első sorban a " te meg mi a faxnak jöttél ide " érzést kell eltüntetni .
2 , A román takarítóbrigádokat felszámolni , ( cukros teás törlővel mossák le az ablakpárkányt
és a beteg hozzáragad ) undorító !
3, A fekvő és járóbeteg rendelés helyszínét szétválasztani .
A többit a fekete nővér már közölte .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Érdekes módon Gy. me-sége alatt lett leginkább kiürítve az Eü. kassza, az SzDSz áldásos és hatékony közreműködésével. Mesélhetne szeretett Ferencünk, hogy hová lett a rendszerből a sok-sok milliárd.
nem tibi
Mit jelentenek a H betűk a korház közelében ?
Hozz pénzt
Hozz gyógyszert
Hozz orvost
cikicakk55
@kulabombaafityiszre: Arról már nem is beszélve,hogy mennyibe került az adófizetőknek az átállás, a 300ft-os vizitdíj és a 600ft-os kórházi kezelés bevezetéséhez.A rengeteg űrlap kinyomtatása, a külön helyiségek kialakítása,+ egy ember aki csak ezt csinálta,stb.Ugyan ez a tandíjjal megspékelve.Mind ezt pár hónapért,mert nem sokáig bírta a vizitdíj.Ez pont olyan,mint Tompika fizetős autópálya kapui.Azóta sem tudni hova lettek a kapuk és a pénz.Azért annyit megjegyeznék,hogy nem kellene úgy írnod,hogy "TI" Az itt írogatók legnagyobb része már kezdetektől tudta,hogy Orbánnal nagyon ráfázunk.Az is biztos volt,hogy az MSZP sem mardhat. Azt mondod birka seggnyalók vagyunk.Te kire szavaznál? Én egyetlen pártot sem látok alkalmasnak arra,hogy az országot kivezessék a gödörből,amibe a 27 év alatt az összes eddig hatalmon lévő párt belevezette.ha megnézed a pártokat,jó sok van most már,mindegyik nagyon régóta a politikai életben van,csak akkor valamelyik nagy pártban lopta a pénzt.Ezekre biztos nem szabad bízni az országot.Még is akkor kire? Szerinted kire voksoljunk ahhoz,hogy ne tartsanak bennünket birkának? Én 61 éves nő vagyok,aligha lennék képes fegyvert ragadni én kirobbantani egy forradalmat.,pedig nagyon úgy néz ki,hogy a Fideszt csak így lehet elzavarni.bebetonozták magukat a törvényeikkel,nincs jogos indokunk elzavarni őket.A zsebükben a rendőrség, a bíróság, az ügyészség,mindenki aki számít. 4 millió ember sok,de ha nincs aki vezesse őket akkor nagyon kevés.4 millió ember nem ért a politikához,csak azt tudja,hogy így nem jó.Mit tegyünk? Várom a javaslatot egy nem birkától,egy nem seggnyalótól.
rokker33
@simmering73: " ennek a népnek nincs jövője, el kell tünnie -és el is fog tünni"
Így van!A magyar nép az vesztes és vesznie kell!Sose voltunk győztesek mindig elbuktunk!Törökök ellen az egri csatában 1-2 VHnak is csak a vesztes oldalán álltunk 1956 okt 23,rendszerváltás stb stb!!Most is ahelyett,hogy fellázadnánk a rendszer ellen és nem Orbán/Gyurcsány ellen hanem az egész rendszer ellen akkor jobb Magyarországot lehetne teremteni!De inkább bégetünk Én is az összes propeller olvasója is kivétel nélkül és csak panaszkodunk,hogy minden sz.r!
rokker33
@kulabombaafityiszre: 1 attól hogy a nevem rokker még nem jelenti azt hogy öreg vagyok bár ezt a felhasználónevet 10 éve használom az interneten,de mind1 ez most nem lényeg!
2"Az is hülyeség volt amikor bevezette Feri a 300 forintos vizitdíjat,meg a 600 forintos kórházi ápolási díjat?Megbukott.Most már akár 2000 ezer forintot is fizetnének az emberek a rövidebb várakozásért"
Csak tudd az emberek évente több mint 80.000 ft ot fizetnek be fejenként TB re+hálapénz és sz.rt se kapnak érte!Az orvosi ellátás szánalmas a nővérek lekezelőek bunkók a legtöbb kórházba gyógyszert eü csomagot meg ÉTELT kell vinni ha nem akarsz megdögleni!
És még elvárnád,hogy plusz pénz fizessenek!Látszik,hogy nálad nagyobb birka nincs!És nem vagyok fideszes utálom ezeket a patkányokat de Gyurcsányt is szívesen szemen köpném!
prime777
@magyarbakancs: Esélye itt a baloldalnak semmire sincsen.
Kivel szerinted?
Gyurcsány még a legértelmesebb ,és szerintem az a személy aki a legjobban átlát mindent.
Ha nem lenne akkor az Mszp többre vinné Molnárral az élen?
Kötve hiszem.
Ennek az országnak nincsen már jövője.
Van itt 2-2.5 millió magyar aki ugyanolyan aljas mint a kormány.
Ezeknek sem lelkiismerete ,sem józan ítélőképessége nincsen.
De gyűlölni azt tudnak ,hiszen megtanították rá őket.
Ők azok akik senkihez nem szolidárisak csak magukhoz.
Akik nem fújnak egy követ velük azokat kirekesztik,megbélyegzik.
Ahogy ők mondják magukról, ők "a többség".
Meggyőzni őket,hogy lássák azt mit művel a regnáló hatalom - nem lehet.
Évek hosszú sora,és a fideszes szellemiség által tökéletesen idomított "állatok" ők.
Ha kell mennek a hívó szóra és elsöpörnek mindent és mindenkit.
Semmi de semmi nem foglalkoztatja őket csak a Gyurcsány, vagy az elmúlt 8 év.
Látni nem akarják mit tesz a mostani rezsim ,és igazából lenyelnek tőlük mindent,mert már akkor a baloldal fóbiájuk.
Az pedig nem elhanyagolható a dologban ,hogy rengeteg emberke tőlük függ anyagilag.
Zseniálisan fel van ez építve kérem.
Az emberi ostobaságra és szervilizmusra épült szuper-rendszer.
A fidesznél odafigyelnek az utolsó kis "csavarra" is.
Így aztán kölcsönös a szimpátia - ha kell, a kis csavar bármikor segít,de a rendszer ezt meg is hálálja neki addig még életben van.
Ha pedig a maradék 7.5 millió magyar annyira ostoba,hogy ezeknek a hitvány mutyista, álnemzeti disznóknak behódol, akkor az az ország meg is érdemli a sorsát.
Gyurcsány,kismiska volt ezekhez.
Amit ma a fidesz tesz azért jobb országokban már akasztana a nép.
De igazából mindenhol a világon az efféle eszmék nyernek teret mostanság.
Ez a nemzeti diktatúra.
Viszont ha valaki még nem tapasztalat elég brutalitást,érzéketlenséget,közönyt,elnyomást és nyomort - na majd akkor ezekkel az eszmékkel és a vele járó urakkal megfogja ismerni a magyarok Istenét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.