Fidel Castro kubai diktátor haláláról is szó volt a hétfői parlamenti ülésen. 

A képviselőként felszólaló Rétvári Bence (KDNP) Emmi-államtitkár szerint nem demokrata az, aki Fidel Castro kubai diktátorra és rendszerére nosztalgiával emlékszik.

Óriási kegyetlenségeket követett el Castro – hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: demokrata politikus diktátort nem éltethet. Szerinte az a politikus, aki Magyarországon nyilatkozik így, még inkább el kell, hogy gondolkodjon, hiszen senki nem mondhatja, nincs tudása arról, mit jelent kommunista diktatúrában élni. Példaként a DK-s Gréczy Zsoltot és a szocialista Horváth Csabát említette.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte, nehéz számokkal leírni az emberi szenvedést, de a Castro-rendszer közel százezer ember haláláért felel. Botránynak tartotta, hogy "az MSZP budapesti vezetője", Horváth Csaba is Fidel Castrót méltatja.

"Che Guevara nem menő, Fidel Castro nem egy hős, hanem egy vérben tocsogó diktátor"

- fogalmazott.

Közölte, nem tudták az elmúlt hetekben, miért menekült az MSZP 1956 emléke elől.

Úgy látszik, a baloldal teljesen mást gondol a diktatúrákról és azok rémtetteiről, az MSZP ezért nem vett részt az ünnepségeken – mondta.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Köszönjük a felvilágosítást Rétvári Izétől...( vagy kijaf@ccom ),,,..Esetleg az ügynök-aktákat kellene nyilvánossá tenni,...aztán eltakarodni Vezérestől,családostól,...meg a maradék rajongókat sem kell itt felejteni...oszt jó napot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Bringás: Mar megint libsi? Felakadt a lemezed? Vagy az egybites fityisznyalonc szokince 100 szo alatt van??? Betegre röhögöm magam az erölködeseden, de szellemileg akkoris kilometerekkel alattam maradsz, mint a hasonlo narancsagyuak...
Szókrakész
A libsi komcsiknak minden diktátor, felforgató személy(szimplán gyilkosok, végrehajtók) példakép.
Lásd a jakobinusok, Lenin, Marx, Kun Béla, Sztálin, Che Gevara, Castro, Rákosi...
Hú, nagyon sokan vannak.
Nincs annyi karakter a gépemen, hogy mind leírjam.

A patás jó munkát végzett.
Sikerült szörnyeket teremteni ezekből az "emberekből".
Vagy eleve azok voltak?
teuton
@Szókrakész: Gorbanc nem diktator? Nem libsi komcsi? Na akkor felvilagositalak egy kicsit, mert igen beszükült a horizontod, vagy nem kaptalmegfelelö instrukciokat: Apja + anyja, söz maga is kommunista volt, különbözö szinteken. Aztam 8 evig a Liberalis Internacionalenak nemcsak, tagja, hanem alelnöke. Most pedig maga is diktator es olyan diktatorokat eltet, mint az azeri, kinai, türkmen, kazah vezetök... Azatna azert emlekeztetnelek a XX. szazad magyar törtenelmenek nehany masik diktatorara is, köztük Horthy, akinek a kezen több 100ezer, ha nem több mint 1millio magyar vere szarad, a feherterrortol a Don-kanyaron at a zsidok kiszolgaltatasaig...
evacica
Na akkor Orbánt se hagyja ki ez a derék KDNP megélhetési politikus!
Bringás
@evacica: Kérlek, említsd ezt meg a hörgő, libsi csürhének is itt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.