Fidel Castro kubai diktátor haláláról is szó volt a hétfői parlamenti ülésen. 

A képviselőként felszólaló Rétvári Bence (KDNP) Emmi-államtitkár szerint nem demokrata az, aki Fidel Castro kubai diktátorra és rendszerére nosztalgiával emlékszik.

Óriási kegyetlenségeket követett el Castro – hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: demokrata politikus diktátort nem éltethet. Szerinte az a politikus, aki Magyarországon nyilatkozik így, még inkább el kell, hogy gondolkodjon, hiszen senki nem mondhatja, nincs tudása arról, mit jelent kommunista diktatúrában élni. Példaként a DK-s Gréczy Zsoltot és a szocialista Horváth Csabát említette.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte, nehéz számokkal leírni az emberi szenvedést, de a Castro-rendszer közel százezer ember haláláért felel. Botránynak tartotta, hogy "az MSZP budapesti vezetője", Horváth Csaba is Fidel Castrót méltatja.

"Che Guevara nem menő, Fidel Castro nem egy hős, hanem egy vérben tocsogó diktátor"

- fogalmazott.

Közölte, nem tudták az elmúlt hetekben, miért menekült az MSZP 1956 emléke elől.

Úgy látszik, a baloldal teljesen mást gondol a diktatúrákról és azok rémtetteiről, az MSZP ezért nem vett részt az ünnepségeken – mondta.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Köszönjük a felvilágosítást Rétvári Izétől...( vagy kijaf@ccom ),,,..Esetleg az ügynök-aktákat kellene nyilvánossá tenni,...aztán eltakarodni Vezérestől,családostól,...meg a maradék rajongókat sem kell itt felejteni...oszt jó napot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Ti kiabáltok demokráciáról bence?
Húzzatok el az 0,00001% pártotokkal a a balfenéken.
Nessy
nem élteti, csak körömszakadtáig védi minden szankciótól!
Zeta
Romvári,Erdogannal hogy állunk, mit is mondott róla Orbán?
Nem dícsérem Castrot , de amit a törökök tesznek arról mi a véleménye a KSNP-nek?
Erdogannal, még lesz baj!
dr. prédikátor
retekvári!!! Ti meg a demokrácia!!! ne röhögtess már te kis geci!!!
Clavigo
Köszönjük a felvilágosítást Rétvári Izétől...( vagy kijaf@ccom ),,,..Esetleg az ügynök-aktákat kellene nyilvánossá tenni,...aztán eltakarodni Vezérestől,családostól,...meg a maradék rajongókat sem kell itt felejteni...oszt jó napot.
quadrocopter
Nos, Rétaljai, akkor végülis miért nyaljátok alulról Obánt, aki egy skizofrén, puhult diktátor?
Fradigege
Bencike, jelentéktelen vagy a senkik között. Menj és sétálj egyet.
nezelodo
Egyszer már ünnepeltük a régi rendszer kimúlását, nem sejtve, hogy álnokul visszacsempészi a gazdád, aki azt hiszi magáról, hogy ő zavarta ki az oroszokat, aztán ugyanazoknak elad bennünket. Hát Erdogán meg csak hab a tortán.
quadrocopter
Demokratikus politikus szóba sem áll ilyen handabandázó, megélhetési álkeresztény hordával, hanem bottal oktatja nektek a móres nevű tantárgyat!
Yeromos
És mi a helyzet Orbánnal és Putyinnal? Őket lehet éltetni?
Eladott Ország
Ezt a kérdést talán nem ilyen porbafingó politikusoknak kellene eldönteni, mint Keresztény Retekvárinak és Dörmögő Dömötörnek. Szellemi gazdijuknak is van bőven vaj a fején.
bencemacska
>>"A KDNP-s Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára ma a Parlamentben – valószínűleg véletlenül – páros lábbal beleszállt a pártszövetsége vezetőjébe, Orbán Viktor miniszterelnökbe, amikor arról beszélt, hogy demokrata politikus diktátort nem éltethet."
Szerinte az a politikus, aki Magyarországon nyilatkozik így, még inkább el kell, hogy gondolkodjon, hiszen senki nem mondhatja, nincs tudása arról, mit jelent kommunista diktatúrában élni.
Rétvári a magyar kormány nagy barátait sértegeti
Úgy látszik, a KDNP nem követi a híreket, ugyanis egyrészt vége a politikai korrektségnek (azaz mindenki akkora bunkó lehet, amekkora csak akar), másrészt pedig az elmúlt évek fideszes trendjével megy szembe. Orbán Viktor ugyanis évek óta lelkesen dicséri a török, az orosz, a kazah vagy éppen az azerbajdzsáni diktátort, akik rendszeresen megsértik az emberi jogokat.
De ha Rétvárinak egyedül azzal lenne a baja, hogy Castro éppen egy kommunista diktátor volt, akkor szintén sikerült hátba döfnie a főnökét, hiszen Orbán 2011 nyarán a kínai miniszterelnök magyarországi látogatásakor félrerakta a korábbi antikommunista, Tibet-párti retorikát, és olyan mondatokkal fogadta Ven Csia-paót, mintha egy régi Népszabadságot lapozott volna fel: „Azt kívánjuk Kínának, hogy folytassa azt a politikát, amivel fantasztikus sikereket ért el az elmúlt évtizedben. Mi magyarok megemeljük a kalapunkat az előtt a fantasztikus teljesítmény előtt, amellyel emberek százmillióit sikerült a jobb élet irányába vezetni és reményt adni számukra a jövőt illetően.”

Tehát ha Rétvári Bence ragaszkodik a mai megállapításához, akkor Orbán Viktor miniszterelnököt nem tartja demokratának.
bencemacska
Na, ez egy nagyon rosszul sikerül idézet lett.
Akit érdekel a téma, olvassa el eredetiben Herczeg Márk cikkét!
444.hu/2016/11/28/ezer-ordog-es-pokol-a-kdnp-aljasul-ovon-alul-tamadva-paros-labbal-szallt-bele-orbanba
Bringás
Annyira jellemző, hogy összegyűlik pár magyargyűlölő senki és nem azon ütközik meg, hogy tömeggyilkosokat éltet a szocialistának nevezett gittegylet, hanem azon erőlködik, miképp tudnának Magyarországba és annak vezetésébe rugni!

Nos, ezek vagytok! Törpe kisebbség, akik ide járnak kihányni a bennük erjedő bűzlő mocskot!
Ezért buktok megint a választásokon és ezért köp mindenki, hall rólatok!
Lepényleső
Én még nem hallottam,hogy a KDNP tagjait bárki is rágalmazta volna demokratasággal.
Most tudom meg,hogy az 1959-es kubai változásokért is az MSZP-t terheli a felelősség.
solidedge
Batista uralma alatt is dübörgött a diktatúra, csak mivel kiszolgáltatta a hazáját a feneketlen étvágyú USA érdekeknek, a megítélése igen pozitív volt. Miután Castróék elzavarták Batistát és a kubai vagyont zárolták az amerikaiak elől, halálos ellenséggé vált. Ha Kubában átalakul a társadalom - mint nálunk 1989-ben - meg fogják tapasztalni újra a kapitalizmus báját. Jön a kizsákmányolás, munkanélküliség és a pénzközpontú társadalom minden nyalánksága.
kemeati
@solidedge: Bizony B alatt sem demokrácia volt!
papa.49
A Castro diktátor a hazugovics nem diktátor???
Jó még nem kell nyilvánosan örömködni, vagy sírni a dolgain, de jó úton vagyunk arra felé!!!
justhpeter
"demokrata politikus diktátort nem éltethet"
Bence !
Meg kell nézned, amikor az ostoba pártelnököd nézi a Gazdaállatát a felszólalása közben. Képet kaphatsz a legszervilisebb, primitív áhítatról.
Aztán beszélhetsz marhaságokat.
JAJMÁR
Nem tudom mit ki mondott, de demokrata se agresszort se bújtatott diktatúrát nem szolgál. Az ám, hazám. Meg rét, meg vár i.
papa.49
@justhpeter: Ez igaz, de kitudja miért mindig a jók mennek el először!!!
teuton
@Bringás: Na te drotos szamar a mocsok es hülyeseg mar megint folyik a pofadbol! Ki is eltette Hothyt, Putyint, Erdogant, a kinai, kazah, azeri, türkmen es hasonlo vereskezö diktatorokat? Ja, az Gorbancod volt, ö pedig mindent mondhat, utana meg az ellenkezöjet is, de te akkor is tapsikolsz es segget nyalsz!
namihami
Nem is állította senki, épeszű, hogy a KDNP demokrata lenne. Biztos ezért nyalja gőzerővel a kenyéradója anusát mind a 6-8 KDNP-párttag..
kakaósbögre
demokráciában nulla társadalmi támogatottságú párt nem lehetne kormányon. normális országban ezek a férgek már valahol követ törnének.
Borsodi
Demokrata politikus diktátort nem éltethet,csak szolgálhat és bólogathat.
www.youtube.com/watch?v=lhMEwD-uaLQ

Mintha a saját pártjáról beszélne.
Desischado
Röhög a vakbele, vigyorog a májam, kuncog a vesém. rétvári koma dumál, bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. erdogan, putyin meg orbán talán nem diktátorok? Őket lehet éltetni bencus? Jól beletalpaltatok orbánba! Remélem, orbán ha ezt meghallja, epeömlése lesz, vagy megüti a guta! (reménykedik)
Eladott Ország
Rétvári: Demokrata politikus diktátort nem éltethet. Hol lehet kapni demokratikus anyatejet?
magyarbakancs
Komcsi fideszesek mit dumáltok?
Csillaghelyt keresztet csókolgatok.
Jozefina
Nagyon hülye rétváry!!! Élő diktátorokkal tárgyalni azt lehet???
kukac50
Ti is diktátorok vagytok! Demokráciát nem is ismeritek!
Bringás
@Clavigo: 21:00. Ne mutatkozz be! Tudom, hogy mi vagy!
Bringás
@teuton: Nem érdekel a patkányok cincogása!
Macskaszem
Akkor mért élteted te rongyvári álszent hazudozó? Ezzel beismerted, hogy nem vagy demokrata, csak egy megélhetési gombnyomogató.
anka
@Borsodi: - szerintem is arról beszél!
- de ez már nem igaz! - le is tagadná...
- ő is megcsókolhatja... img3.dreamies.de/img/818/b/l229fnvsewv.gif
Hellcat
Mondja ezt az (ÁL)demokrata (ÁL)keresztény nép(SANYARGATÓ) párt egyik csicskája...
teuton
@Bringás: Na akkor dugulj el vegre patkanykam!!! Ez itt egy forum, ahol a temahoz lehet szolni, velemenyt mondani, nem a masikat primitiv modon, nevtelenül mocskolni! Ha erre vagysz, akkor irany a fityisz! Ja, hogy onnan jössz es ezert kapod a penzt? Hat ez a te sarad...
Clavigo
@Bringás: Tricikli,,én csak azért nem törlöm beléd a cipőmet,,mert cc@ros lesz a talpa...
vadnarancs
A vezír hallotta ezt a nyilatkozatodat? És még dolgozol?
Bringás
@teuton: Bunkó!
A bandád a fő fröcsögő itt és mindenhol! Nem érdekel a liberális nyomorotok!
nyanya001
Csak az azeri diktátor a jó diktátor
Közölte: a mostani látogatás során sikerült megerősíteni a két nép barátságát, a kölcsönös tiszteletet a vezetők között, és olyan üzleti lehetőségeket teremtettek, amelyeket a két nép javára használhatnak ki a jövőben.
hvg.hu/itthon/20160306_Orban_azerbajdzsan_azeri_baltas_gyilkos
Akinek csontig be is nyalt a magyar kormány.
papa.49
@nyanya001: A képen egy nem odavaló személy van a ,,mosónő,,)))))))))))
teuton
@Bringás: Megszolalt megint a mocskolodasert fizetett troll. Ennyi a hozzafüznivalod a temahoz? Ja, hogy te nem azert vagy itt...
Clavigo
@Bringás: :) :) :) :DDDDDDD :) :) :) :) Megint itt küzdesz,,mint disznó a jégen...Nagyon hülye vagy te,kispajtás.
Bringás
@Clavigo: @teuton: Nézzük ki a hülye? Az, akinek a preferáltjai vezetik az országot és még mindig a legnépszerűbbek, vagy azok, akiknek a preferáltjaira alig szavaz egy marék ember?
Gondolkodjatok el ezen, aztán szóljatok!
teuton
@Bringás: Szanalmas vagy! Honnan tudod, hogy ki az en perferaltam? De hogy ki vezet egy orszagot, az eleg sokszor szokott valtozni. Mondjuk 20 evvel ezelött hol volt a te preferaltad? Ja, akkor meg liberalisnak nevezte magat (8 evig, 2000ig a Liberalis Internacionale alelnöke volt!), de miutan azt nem hitte el neki senki, akkor atnyergelt polgariba, aztan nacionalistaba, most pedig primitiv populista... Nalunk ezt opportunista szelkakasnak hvjak, vagy elvtelen szerencselovagnak...
Clavigo
@teuton: :) :) Bringás testvér olyan jól tájékozott,,mint egy kiszántott egér.,az első percben...,,Még levegő vételre sem húzza ki a fejét kegyes Urunk dagadt segg.éből..
teuton
@Bringás: Majd ha a temahorz ertelmesen hozzaszolva, szemelyeskedes, sertegetes es mocskolodas nelkül ADATOKAT es SZAMOKAT közölsz, akkor szolalj meg! Különben eg dugulj el vagy fulladj bele a sajat mocskodba! De en mondok neked adatokat: Merkel a szavazatok 40%-aval nem tudott kormanyt alakitani, Gorbancnak ugyanezzel 2/3 többsege van. Clinton 2 millioval több szavzatot kapott mint Trump, megsem ö lett az elnök. Merkel nepszerüsege augusztusban 39% volt, nov. elejen 55%, mara 63% szeretne öt ujbol kancellarnak Sraközy a kemenykedesevel, nacionalismusaval, populizmusaval, idegenellenessegevel a sajat partjan belül is kizarta magat örökre a politikabol! Na most gyere a Gorbancod hivatalos es friss adataival!
Bringás
@teuton: Beszélsz értelmetlenségeket! Orbán és a Fidesz vezet a népszerűségi felméréseken! Matekozhatsz, de megint bukni fogtok, az tuti!
A libsi makákók szerint az a populizmus, amit a többség szeretne! Na ezért van elege a többségnek az erőszakos kisebbségekből!
Clavigo
@Bringás: Bunkó vagy Bugsy...Ne erőlködjél,,vazzzze,,,,mert ekkora marhát még a szülei sem tudják gyorsan tisztába tenni...idióta lápi móc..
teuton
@Bringás: @Bringás: Na latom, megint nem sikerült neked 1 szamot sem közölnöd, ezek szerint a szmokat sem ismered, vagy nem kaptad meg meg utasitasba, mit kell mondanod. De a libsizes es mocskolodas az megy megy siman... Azert en közlök veled ismet egy TENYT, valaki talan fel fogja neked olvasni es elmagyarazni: hvg.hu/itthon/20161105_Nem_kovetik_a_csehek_es_szlovakok_Orbant
Bringás
@teuton: Azt, hogy te számokat idézve hazudozol, nekem nem alap egy beszélgetésre! Talán, ha őszinte lennél, de egy libsitől ezt a nagy terhet nem várom el!
teuton
@Bringás: Primitivkem, ugyanazt tudom mondani, mint a többi mocskolodasodhoz: Majd ha le tudsz irni 1 mondatot libsizes nelkül, valamint valos es hivatalos tenyeket es adatokat is közölsz, akkor leszel a valaszra erdemesek küszöben...
Bringás
@teuton: A primitív libsi mocskolódásod untat!
teuton
@Bringás: Mar megint libsi? Felakadt a lemezed? Vagy az egybites fityisznyalonc szokince 100 szo alatt van??? Betegre röhögöm magam az erölködeseden, de szellemileg akkoris kilometerekkel alattam maradsz, mint a hasonlo narancsagyuak...
Szókrakész
A libsi komcsiknak minden diktátor, felforgató személy(szimplán gyilkosok, végrehajtók) példakép.
Lásd a jakobinusok, Lenin, Marx, Kun Béla, Sztálin, Che Gevara, Castro, Rákosi...
Hú, nagyon sokan vannak.
Nincs annyi karakter a gépemen, hogy mind leírjam.

A patás jó munkát végzett.
Sikerült szörnyeket teremteni ezekből az "emberekből".
Vagy eleve azok voltak?
teuton
@Szókrakész: Gorbanc nem diktator? Nem libsi komcsi? Na akkor felvilagositalak egy kicsit, mert igen beszükült a horizontod, vagy nem kaptalmegfelelö instrukciokat: Apja + anyja, söz maga is kommunista volt, különbözö szinteken. Aztam 8 evig a Liberalis Internacionalenak nemcsak, tagja, hanem alelnöke. Most pedig maga is diktator es olyan diktatorokat eltet, mint az azeri, kinai, türkmen, kazah vezetök... Azatna azert emlekeztetnelek a XX. szazad magyar törtenelmenek nehany masik diktatorara is, köztük Horthy, akinek a kezen több 100ezer, ha nem több mint 1millio magyar vere szarad, a feherterrortol a Don-kanyaron at a zsidok kiszolgaltatasaig...
evacica
Na akkor Orbánt se hagyja ki ez a derék KDNP megélhetési politikus!
Bringás
@evacica: Kérlek, említsd ezt meg a hörgő, libsi csürhének is itt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.