Újabb visszaélési forma van terjedőben az interneten, az OTP Bank nevével visszaélve, a bank 67. születésnapjára hivatkozva csalók nyereményjátékot hirdettek – közölte honlapján a pénzintézet.

A tájékoztatás szerint egyszerű kérdésekre kell választ adniuk az esetlegesen hiszékeny internetezőknek. A csalók célja: a bizalmas adatok megszerzése, az adathalászat.

A gyanútlan internetező ugyanis olyan "szolgáltatásra" is regisztrálhat a játék során, amelynek magas sms-díját havonta fizetheti.

Az OTP Bank nem szervez a születésnaphoz kötődő nyereményjátékot – hívja fel a figyelmet közleményében a pénzintézet; nem sorsol ki telefont, játékkonzolt vagy vásárlási utalványt.

A bank logójával visszaélnek a csalók. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket. A bank kéri: senki "ne dőljön be a csalóknak", és ismeretlen internetes oldalon ne adja meg banki vagy személyes adatait – olvasható a tájékoztatásban.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
stílusos; az OTP is vissza él a Bank névvel! =))
nezelodo
Csak egy családban megesett haláleset kapcsán volt dolgom velük, egy számlamegszüntetés és a biztosítójuknál vezetett életbiztosítás kapcsán. Az előbbinél három nappal az új negyedév megkezdése miatt fizettem csillagászati díjat az üres számláért, az utóbbinál a két hónapos kifizetés késésért 600 ezer Ft után egy kanyilót sem fizettek. Ezek reklamálnak a hitelrontásért, és emlegetnek uzsorást, ha 10 %ot kér valaki kamatként? Na ne röhögtessenek meg...
sziha
Alias Csanyi? Mert o biza visszael vele. Ha nem igy lenne, hogy lehetne az, hogy a szomszedos orszagokban feleannyiert lehet hitelt felvenni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél