A Russmedia által kiadott vidéki sajtótermékeket is szeretné megszerezni a Fideszhez köthető osztrák származású üzletember, Heinrich Pecina – írja a 444.hu. A portál információi szerint a  Népszabadság bezárásában is kulcsszerepet játszó médiatulajdonos Vienna Capital Partners nevű cégéhez kerülhetnek a lapok, de más Fideszhez köthető vásárló felbukkanását sem tartják elképzelhetetlennek.

A Russmédia portfóliójának fő termékei a borsodi Észak-Magyarország 35 ezer, a Hajdú-Bihari Napló 38 ezer, a szabolcsi Kelet-Magyarország 31 ezer példányban jelenik meg.

Ha az üzlet megvalósul, akkor már csak a Lapcom Zrt. által kiadott Győr-Moson-Sopron megyei Kisalföld és a csongrádi Délmagyarország, valamint a Nógrád Hírcentrum tulajdonában álló Nógrád Megyei Hírlap maradna a piacon, amely nem fideszes kötődésű pénzemberek tulajdonában állna. Igaz, a Lapcomot állítólag már szintén megkörnyékezték.

A Mészáros Lőrinchez kötött Mediaworks a megyei napilapok kétharmadát tulajdonolja. A cikk megemlíti: ilyen mértékű koncentrációra még nem volt példa a szabad magyar nyilvánosság történetében.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
Agymosás birkáknak. Figyeljétek meg, egyszer még ingyenesen fogjuk kapni, vagy kötelezően ezeket a szennylapokat...!
vadnarancs
Agymosás birkáknak. Figyeljétek meg, egyszer még ingyenesen fogjuk kapni, vagy kötelezően ezeket a szennylapokat...!
Nessy
Majd bevezetik a Mediaworks félórát!
Nagy Mária
Íme, hetekkel ezelőtt írtam, hogy következik BAZ, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár megye. Az ott dolgozók hónapok óta rettegnek a munkahelyükért.
Ezek a megyei lapok jelenti a kampányban a legnagyobb hatalmat a narancsosok kezében.
Eladott Ország
"Holnap pedig azokra kerül a sor, akik most a Népszabisok feje fölött néznek el. Ugyanis a
Népszabadsággal együtt 12 megyei lap is az új tulajdonoshoz – szépíthetjük, kerülgethetjük, de a lényeg nem változik, mert a végén mindig ott van Orbán Viktor – került. Kétsége se legyen senkinek, hogy ugyanazt a gennyes pártpropagandát fogják tolni hamarosan, mint mindenki más. Ugyanazt, amit a megvásárolt, vagy az ebből a célból létrehozott lakájmédia.
Ez attól nagyon súlyos, hogy a megyei lapok nagyjából egymillió emberhez jutottak el eddig és nyilván ezután is el fognak jutni. Ingyenesen. Egymillió ember, aki korlátozottan, vagy
egyáltalán sehogy nem tájékozódik máshonnan, aki már nem fog rászokni az internetre, ezután kizárólag a propagandát, mégpedig a pártpropagandát fogja zabálni. Nagykanállal.
És nem fog itt megállni a történet, ameddig egyetlen olyan lap, internetes újság is létezik,
amelyik nem állt be a sorba. Látható, érezhető, ahogy a központi moslékot zabálni nem hajlandó olvasók egyre kisebb területre zsúfolódnak össze, ahogy keresik a még független hangokat. Az internetes megjelenés ad némi reményt, de az nem újság."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.