Megválasztották a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) új elnökét vasárnap délután. Komolyabb meglepetés nem történt: Gyárfás Tamást a nagy esélyesnek tartott Bierneth Gusztáv váltotta a szövetség élén.

Bierneth a MÚSZ rendkívüli közgyűlésén egyedüli jelölt volt a posztra, a másik két induló, Hornyák Viktor és Tóth István nem kapta meg a szükséges támogatást: Hornyák 41, Tóth  44 szavazatot kapott, utóbbi kettő nem lépte át az 50+1 százalékos küszöböt. Biernethre összesen 126 fő szavazott.

A 62 éves Bienerth korábban a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Magyar Kézilabda Szövetségnél is dolgozott, jelenleg a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnöke, egyúttal a turizmusért felelős kormánybiztos.

(sport365)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Na akkor mehet a potya lóvé az úszó vb-re ezerrel.
wagabund
Orbán döntött, oszt jónapot...

már csak Gyárfás lovagrendjét várjuk nagy izgalommal...esetleg hozzábiggyeszthetnek egy Kossuth díjat is...

aztán jöhet a tisztogatás...mert lesz, az biztos.
Edmond Dantes
Azért valamit nem értek,mondom naivan.Ugyanez a közgyűlés legutóbb-egy éve sincs-hatalmas többséggel állt Gyárfás mellé.Most ugyanezek ennek a fideszes államtitkár helyettesnek csápolnak lelkesen.Azt meg végkép nem értem,mondom ugyancsak naivan, hogy Szabó Tünde államtitkár milyen alapon ad útmutatást egy un.független sportági közgyűlésnek.Miattam aztán Gyárfás mehet a levesbe,de ami az úszóknál történt,Katikával együtt,gusztustalan.
wagabund
még nem láttam fotókat a szavazásról...titkos volt, vagy kézfelemeléses? ...mint tudjuk, nagyon nem mindegy...
wagabund
@adrenalink: igen, ott a Baló kérdései, a testbeszéde is árulkodott...de a kérdezett sem látszott izgatottanak. Biztosra ment.
wagabund
@Horizont: mindegy-e? sokan nem is sejtik, hányan elemeznek egy kézfeltartásos szavazáson készült panoráma fotót...

- Gizike!
-Igen uram!
-Jöjjön be legyenszíves, hozza a jegyzettömbjét..
-Parancsoljon!
- Kérem legyenszíves felírni azok neveit, akik ellenem szavaztak! Délután kérem a listát! Addig magát nem zavarhatja senki!
-meglesz.
köhögő bolha
Orbán Viktor néhány napon belül megmondja az úszóknak, hogy mostantól kezdve hogyan kell úszni,Bienerth Gusztáv száján keresztül.
lusta
A következő szakág megy a lecsóba.
Lepényleső
A kormánybiztos jelenti-e azt,hogy biztos kormány?
Eladott Ország
"A Bienerth név nem feltétlenül lehet ismerős (nem baj, majd ezután), pedig emberünk egyáltalán nem kispályás. A kormányba ágyazott üzletember képviselte például azt a céget, amelyik 24 millió forintért ollózott össze az internetről egy 49 oldalas tanulmányt a Fradi­ stadion előkészítéséhez. Volt a Nézőpont Intézet Alapítvány kuratóriumának elnöke is, de például az első Orbán kormány idején az ő vezetése alatt álló Price Waterhouse Coopers nyerte el az esetleges magyarországi olimpia megrendezésével kapcsolatos tanulmány elkészítésére vonatkozó megbízást. Mindenki nyugodjon le: alig 390 millióba került. Schmitt Pál mellett Bienerth is igazgatósági tagja a Budapest 2024 Nonprofit Zrt.­nek, amit a 2024-­es nyári olimpiai játékokra beadandó pályázat előkészítésére hoztak létre 250 millió forint
alaptőkével. Az ő nevéhez fűződik ama korszakalkotó kijelentés is, miszerint Vajna olyan fontos az országimázsnak, hogy „húsz kellene belőle”. Kell még valamit mondanom? Igen. Azt, hogy egy pénteki sajtótájékoztatón Seszták Miklós fejlesztési miniszter a kormány nevében bejelentette, hogy Bienerth Gusztávot támogatná a MÚSZ elnökválasztásán."
namihami
""...Oké, Viktor. Ez is megvolt. Ezentúl ez is a mienk.""
Ez a Bienerth véletlenül nem a Mészáros lánykori neve? Mert ez is ugyanúgy ért mindenhez, mint a Nagybarát. Ez is volt már minden, csak akasztott ember nem. Nem ártott volna előtte összecsapni a vizilabdával, hogy ennek a sportnak is lenne némi köze a labdához. Ott már van némi ta.. nem volt állása.
evacica
@Eladott Ország: Bienerth meg vették kilóra, számára van az a pénz amiért kapható mindenre!
evacica
@namihami: Bienerth okosabb mint Lőrinc barát, de a pénzt szereti. és nagy a család!
Eladott Ország
@evacica: Bienerth Gusztávról akkor beszéltünk először, amikor a turizmus államosításának első lépéseit megtette a kormány. Amikor – mások mellett – Orbán Ráhel, Andy Vajna, meg ez a csodálatos ember szigorúan zártkörűen és messzemenően politikamentes civil alapon – a fontos szakmai szervezetek részvétele nélkül – összeült megbeszélni a szép magyar jövőt turizmus és vendéglátás ügyben. Rogán Antal kezdeményezésére. Utoljára pedig akkor vettük a billentyűzetünkre a nevét, amikor idén nyáron – a szakterület kormánybiztosaként – mesélt a főváros turisztikai fejlesztéseiről.
evacica
@Eladott Ország: Hát igen ő az az ember aki mindenhez ért, textil-külkereskedelemtől turizmusig szóval ami jön mindenhez. csak jól fizessen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.