Néhány éve már az a helyzet, hogy az export sokkal több jövedelmet termel, mint amennyit az import elvisz. Ebből bőven ki lehet fizetni az ország külföldre irányuló kamatterhét, és még marad is – jelentette ki Boros Imre közgazdász. Hozzátette: a korábbi helyzet, miszerint a magyar állam külső forrásokra lenne ráutalva, megfordult, a gazdaság pénzt termel, melyet a külső kitettség csökkentésére fordíthatunk. Igazából arról van szó, hogy a magyar gazdaság működik, a világgazdasággal való kapcsolatrendszere rendben van, jó partnerekkel kereskedünk. Exportunk jórészt a multinacionális vállalatok kiviteléből áll, de növekszik a kis és középvállalatok exportrészesedése elsősorban a gépjárműgyártás, a gépipar, az elektronikai ipar területén – jegyezte meg. A balliberálisok évtizedekig görcsben voltak, hogy ha emelkednek a bérek, jövedelmek, akkor óhatatlanul elmegy az infláció. Ebből egy szó sem igaz – szögezte le. Nagy levegőt vett a kormányzat, és soha nem látott béremelés következett be,...

(Forrás: hirado.hu, Északi által)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Igen , meg adta a választ is , a múltik viszik a gazdaságot. A kitettségünk nekik , túlontúl nagy . A kereslet nem bővül , inkább fehéredik. Az emelések , csak ezután fognak látszani.
A beruházásokból kihagyta az eu pénzeket. Az áfa csökkentés meg elúszik.
Nessy
Én is tudok olyan inflációt számolni, mint az MNB. Igaz, hogy a fele sem igaz, de ki figyel oda?
lampa laz
Idióta az íróasztal mögül, úgy lógunk Németországon mint malac az anyja csöcsén, ha ott 1 picit is visszaesik a gazdaság nálunk kászon van miatta. 1 kkv-ban dolgozom, bizony ha nem jön folyamatosan a megrendelés kintről, egyből megérzi a cég, mert itthon csak a nagy légüres tér van, + a fidesz, munka semmi. Ezt ti csak azért nem érzitek, mert az eus pénzek mind nálatok landolnak. A fidesz közeli vállalkozásokat meg k+f pénzekkel tömik, mert azok más elszámolás alá esnek, vagyis nyugodtan hazavihetjük a pénzt, nem kell elszámolni vele. Ismerek olyat, ahol volt egy kis fejlesztés ugyan, de a legnagyobb az a tulaj családjánál volt.
A bérfejlesztést ki kell tudni gazdálkodni agyatlanok, ha nincs miből jöhetnek a leépítések, h a többi kaphasson valamicskét.

Ez a faxi is csak azt bizonyítja, a legjobb fideszes, kommunista.
Edmond Dantes
Nem ez az a Boros,aki annak idején nemcsak ügynök volt,hanem az MNB-ben az egyik alapszervezet MSZMP-s párttitkára is? Akkor is ilyen lelkesen értékelte pártunk és kormányunk eredményeit,aztán mikor jött a változás,elsőként szart bele a ventilátorba.Dávid Ibolya is úgy dobta ki az MDF-ből,mint a kutyát szarni.
quadrocopter
Boros elvtiről az alábbiakat élehet tudni:

"1995-ben belépett a Torgyán József által vezetett FKGP-be. A párt listáján 1998-ban országgyűlési képviselő lett. 1998-ban az első Orbán-kormány tárca nélküli minisztere lett és az Európai Unió PHARE-program kormányzati koordinációjáért lett felelős.
2001-ben kilépett az FKGP-ből és a frakcióból, és függetlenként folytatta munkáját. 2002-ben belépett a Dávid Ibolya vezette MDF-be, és újra mandátumot szerzett. 2002 nyarán nyilvánosságra kerül hogy Boros Imrét 1989-ben a III/II-es csoportfőnökség főoperatív tisztjévé nevezték ki, száma: D-8.[2] A napvilágra került ügynökmúlt miatt 2002 őszén kizárták az MDF-ből, parlamenti munkáját függetlenként folytatta."(wiki.)

Itt a kilépés dátuma a lényeg. Látta, hogy változik a világ!

"„Állambiztonsági Szolgálat Vezetője
Alulírott D-8-as az Önök konspiratív állományában dolgozom szakértői minőségben. Minisztériumukat az utóbbi időben ért folyamatos támadások miatt úgy érzem, hogy - noha szakértőként dolgoztam – a jövőben ez számomra elviselhetetlenül magas egzisztenciális kockázattal jár, amit vállalni nem tudok. Ennek alapján kérem, hogy az állományból azonnali hatállyal elbocsátani szíveskedjenek. Kérem nyilvántartási anyagaim és kartonjaim megsemmisítését. Tisztelettel: D-8-as”

1990.03.30.-án Dr. Császár Józsefné által kiállított igazolás szerint 1989.03.31. és 1990.03.31. között jutalmat nem kapott. Munkaviszonyát 1990.03.30-án megszüntették."

Dr. Horváth István belügyminiszter, a 009/29/1989. számú parancs alapján kinevezte és egyben véglegesítette az 1971. évi. 10. sz. tvr. 4.§. Ut. 11. és 20. pontja alapján 1989. március 1.-i hatállyal, rendőr századossá, a BM III/II-8. Osztály állományába főoperatív tisztnek. „Felsőfokú angol, orosz, német nyelvvizsgája alapján nyelvtudási pótlék folyósítását engedélyezem. A nyelvtudás beosztásához nélkülözhetetlen. [...] Részére a mindenkori fedőmunkahelyi illetményétől függetlenül – „SZT” pótlék folyósítását engedélyezem. „SZT”...
CsipkeRózsa
@Edmond Dantes: Ő volt az MNB-ben párttitkár. Azóta sem az esze miatt futott be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél