Hazugsággal vádolta meg a Fideszt Ujhegyi István, szocialista EP-képviselő.  A politikus az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordult, arról érdeklődve, nyilvánosságra hozható-e a négyes metró ügyében korábban megfogalmazott jelentés – írja az atv.

Mint kiderült, ehhez nem kellett volna az intézmény engedélyét kérni, így Ujhegyi szerint a kormánypárt félrevezette az embereket, amikor – az OLAF engedélyére hivatkozva – nem hozta egyből nyilvánosságra a jelentés tartalmát.

Nem hazudozhat, és nem vádaskodhat tovább a Fidesz a 4-es metróval kapcsolatban, mivel az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) hivatalos értesítése szerint a beruházás ügyében folytatott vizsgálatuk teljes jelentése a Polt Péter által vezetett Legfőbb Ügyészség birtokában van

- írja közleményében Ujhegyi.

A levélből világosan kiderül, hogy a Fidesz végig hazudott: a teljes vizsgálati anyag nyilvánosságra hozatalához nincs szükség az OLAF engedélyére. A hivatalos válasz szó szerint így fogalmaz: Ezt a döntést elsősorban azok a nemzeti hatóságok hozhatják meg, akik a jelentést először megkapták

– folytatta.

Az MSZP felszólítja Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy a lehető leghamarabb hozza nyilvánosságra teljes terjedelmében az OLAF jelentését a 4-es metró beruházásáról.

Szerintük amennyiben a legfőbb ügyész ezt nem teszi meg, azzal nem csak azt a gyanút erősíti, hogy a Fidesz eddigi alaptalanul vádaskodott, hanem azt is, hogy az OLAF megállapításai épp a Fideszre nézve tartalmaznak terhelő tényeket.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Nem csak azért, hogy pontosan illik idézni, és nem eltorzítani az idézetet, hanem főleg azért, mert élvonalban levő politikus (de bárhol levő, és egyáltalán, bárki) nevét még egy online újságban is illik pontosan leírni: Újhelyi! Kedves Propeller!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@nemkati: Szerinted Tarlós beleolvasott :) A pártközpont kiadta, hogy mit kell kommunikálnia Tarlósnak és a többieknek a nyilvánosságra hozás előtt és természetesen arra is kaptak utasítást, hogy kell majd visszakozolni a nyilvánosságra hozás után.
nemkati
@human: És mi van most? Ha nincs, és nem is volt akadálya a nyilvánosságra hozatalnak, akkor miért nem olvashattuk azt már régen? Vagy tegnap? Vagy ma?
Eladott Ország
Nos az alábbiakban leírtak miatt ódzkodik a fidesz a nyílvánosságra hozataltól.
"Ha már itt tartunk, akkor ideje lenne a többi OLAF ­jelentést is nyilvánosságra hozni, mert
azokat is jogában áll megismerni az ország népének, ha már Csepreghy Nándor elfelejtett
ezekről is mesélgetni. Mondom, mire gondolok: Az OLAF a 2008 és 2015 közötti időszakban
Magyarországon feltárt (mert feltártak visszaéléseket, csak erről valamiért nem mesélt
Csepreghy Nándor) visszaélések során 22 esetben küldött javaslatot a magyarországi
igazságszolgáltatási szervek felé, de eddig mindössze 4 jogerős bírósági ítélet született és
mindössze egyetlen ügyben marasztalták el az érintettet. Az OLAF az elmúlt három évben
összesen 29 gyanús ügyet zárt le pénz­ visszakövetelési ajánlással. Csak 2015­-ben 17 gyanús támogatási ügyet vizsgált az OLAF Magyarországon. A számok azért térnek el, mert a vizsgálatok különféle stádiumokban vannak. Az biztos, hogy Orbán Viktor kedvenc veje, Tiborcz István Elios Zrt. nevű cége is a vizsgált cégek sorát gazdagítja. Attól függetlenül, hogy amikor a vizsgálat megindult, Tiborcz ügyesen eladta a cégét. A visszaélés­ gyanú az ő idejében keletkezett, kevés lesz arra hivatkozni, hogy már köze sincs a céghez. Ezekről az esetekről miért hallgat a kormány olyan nagyon? Ezek nem tartoznak a keményen hülyére vett kisemberekre? Mert szerintem meg ránk tartozik éppen úgy, mint a metrótender ügye. Mégpedig nem annyi tartozik ránk belőle, amennyi a kormány aktuális politikai érdekét szolgálja, hanem minden."
Borsodi
@nyanya001: A hír az lenne ha egyszer igazat mondanának.a hazugságokat,a hangzatos ígéreteket már megszoktuk
nyanya001
@Borsodi: Arra várhatunk ahhoz gerinc is kellene ami ezeknek nincs !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.