A kemoterápiás kezeléseket sajnos szmogriadó esetén sem lehet szüneteltetni. Tudta ezt az az édesapa is, aki négyéves, leukémiás kislányával autózott 180 kilométert Budapestre, hogy a gyerek megkapja a létfontosságú gyógykezelést.

A házaspár egyik ismerőse a 444.hu-nak azt mesélte, a kislány immunrendszere túl gyenge ahhoz, hogy a tömegközlekedést megkockáztassák, így a család 20 éves Opel Astrájával keltek útra. Az autó viszont a környezetvédelmi osztályba sorolása miatt nem közlekedhetett volna Budapesten.

15 ezerre büntették, mert autóval vitte kezelésre rákos kislányát

Hiába foglalták bele a szmogriadót szabályozó fővárosi rendeletbe, hogy azok a járművek, amelyek kórházi és járóbetegellátásra, kezelésre beutalt, előjegyzett beteget szállítanak, mentességet élveznek, a rendőröket ez nem hatotta meg. Amikor az apa hazafelé tartott, a nála lévő igazoló dokumentum ellenére 15 ezer forintos büntetést kapott.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kevés, sokkal többre kellett volna. Nem elég, hogy nem hajlandó 10-15 millióért hibridautót venni, de még a gyereket is az állam pénzén lenne képes gyógyíttatni.
És most: te ostoba büdös paraszt rendőrvezető. Ha ezek után nem engeded el a büntit és nem kapod le a tíz körméről a túlmozgásos beosztottadat, akkor sikeresen felzárkózol az ún. szocialistarendőrök szintjére.
Remélem, hogy ez a feljelentés első és utolsó útja nem lehet más, mint egyből a papírdaráló. Még a jegyzőkönyvig se lenne szabad eljutnia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@papa.49: Szorgalmaskodott akár itt a fizetett troll pergető
Eladott Ország
A háztartási szilárd tüzelés sokkal nagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi légszennyezéshez, mint a közlekedés. A rossz minőségű fűtőanyagok, a vizes fa és lignit, ruha bála, Pet palack, lakkozott parketta, olajfestékes nyílászárók mellett sokan a szemetet is elégetik, és a kistelepüléseken ezzel annyi ultrafinom káros részecske kerül a levegőbe, hogy néha még Pekingben is jobb a helyzet. Például Bódvaszilason a Budapestihez hasonló értéket mértek. „Az első lépésben szigetelni kellene az épületeket, ha ez megvan, a hőigény is kisebb lesz” A kazánvásárlást kamatmentes hitellel kellene támogatni, mert nagyságrendi különbség van egy jó és egy rossz kályha hatásfoka, illetve károsanyag-kibocsátása között.
Csak nem kellene ellopni az UNIOS támogatásokat, de Lázár tótumfaktum, majd megint elmagyarázza, hogy az nem is úgy volt.
wagabund
@Eladott Ország: ahol én lakom, már a házak zöme szigetelt, kivétel nélkül gázzal ellátott..

Nemrég a gázszolgáltató razziaszerűen ellenőrizte a mérőket(is)...azoknál, akiknél a gázfogyasztás nagy mértékben csökkent, vagy alig mutat valamit a száláló...

nos nem lopják az emberek a gárt, hanem a nyugdíjas szülő, nagyszülő ül a kazán mellett, és rakja az általad igen pontosan felsorolt anyagokkal...-merhátugye így óccsóbb...papa ráér, dógozzon valamit az ebédjéért...
és a füst csak dől...autóból csupa modern van minden udvarban, az nagyon fontos, hogy lássa a szomszéd ..fussa ám...

így élünk kis hazánkban...Magyarország jobban teljesít!
Eladott Ország
@wagabund: Azért a lakóépületek hőszigetelése között is van különbség a "C" től az "A+"-ig illetve a passzív házig. Nem beszélve a megújuló energiáról a földhő (geotermikus energia),
a napenergia, a szélenergia stb. Azaz van bőven még javítani való, csak kellene hozzá állami támogatás és tisztességes fizetés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.