Az Index cikke szerint a moszkvai vízummutyiról, a "visa shopping"-ról Lázár János minisztériumának, a Miniszterelnökségnek is tudnia kellett, mivel ehhez a minisztériumhoz került át 2012-ben a külföldi hírszerzésért felelős Információs Hivatal.

Lázár minisztériuma is tudhatott a vízummutyiról?

Fotó: MTI/Soós Lajos

A moszkvai vízumközpont ellenőrizetlen adott ki magyar vízumokat a 2010-es évek első felében, amikhez akár a szervezett alvilág, akár külföldi kémek is hozzájuthattak. A magyar hatóságok másfél éve nyomoznak, de kormányzati körökben nagy a ködösítés. A Kiss Szilárd-ügyről itt lehet bővebben olvasni.

A cikk szerint ugyanis ennek a szervezetnek a feladata a "kolóniavédelem", vagyis a magyar diplomáciai testület védelme, ám a Kiss Szilárd egykori agrárattasé ügyében kiderült, az Információs Hivatal nem állt a helyzet magaslatán (Kiss többször fenyegetett meg követségi alkalmazottakat állásuk elvesztésével, akik a moszkvai vízumközpont szabálytalan működését firtatták.)

A központ szabálytalanságairól 2013-ban készült egy belső bejelentés a Külügyminisztériumban (amit az LMP-s Szél Bernadett országgyűlési képviselő két év alatt tudott kiperelni a minisztériumtól), a cikk szerint tehát a 2012-13 közt történt visszaélésekről az Információs Hivatalon keresztül a Lázár János vezette Miniszterelnökségnek is tudnia kellett, mivel a külföldi hírszerzésért felelős titkosszolgálat felügyelete 2012 szeptemberében hozzájuk került át a Külügyminisztériumtól.

A visszaélések miatt azonban 2015 nyarán tett feljelentést az akkor már Szijjártó Péter vezette külügy, a cikk szerint tehát sem az előző külügyér Martonyi János, sem pedig Lázár János nem tett semmit az ügyben. Martonyit és Lázárt megkereste az Index, de egyelőre nem válaszoltak nekik.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Pergető: Fazekas Sándor miniszter, Kiss Szilárd elpimaszodott liberális ? Minek akarná bárki is lejáratni a kormányt ? Megteszik ezt Balog, Rogán, Fazekas, Szíjjártó, Lázár, stb miniszterek a Gazdaállatuk vezérletével és Semjén (Fő)álkeresztény áldásával. A vádaskodásról jutott eszembe, hogyan lehet a legnagyobb tolvajt a magyar kormányban megtalálni ? Úgysem mered tudni, ezért megmondom a választ: találomra !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Különben mi a faszból gyilkolta volna halomra a vadon élő állatokat "vadászatra" hivatkozva? Mert: "mindenki annyit ér, amilye van"...
Nessy
Mit is mondott Lázár? "Szarnak, bajnak, nincs gazdája"! Saját tapasztalatából tudja!
Zeta
@Cefi: milyen vadászat? Ezek a nevelt madarak majd nem röpképtelenek, úgy dobálják őket fel, hogy meg lőjék őket! Vadászat? Gyilkolás.
Cefi
@Zeta:
Minden fidesz-kdnp politikus és szavazó gyilkos. Hányan haltak meg az elmúlt években a kórházakban mrsa-ban? Mányan haltak éhen, és végelgyengülésben, és megfagyva. Bassza meg! XXI. SZÁZAD? Orbánia 2017.
Pergető
Ismét egy bizonyítatlan, ellenőrizhetetlen, de a hangulatra rájátszó vádaskodás, ami a kormány lejáratására irányul!
A kutya ugat, a karaván halad! Ideje rendet tenni már az elpimaszodott liberálfirkászok között! Hamarosan az is meglesz!
justhpeter
@Pergető: Fazekas Sándor miniszter, Kiss Szilárd elpimaszodott liberális ? Minek akarná bárki is lejáratni a kormányt ? Megteszik ezt Balog, Rogán, Fazekas, Szíjjártó, Lázár, stb miniszterek a Gazdaállatuk vezérletével és Semjén (Fő)álkeresztény áldásával. A vádaskodásról jutott eszembe, hogyan lehet a legnagyobb tolvajt a magyar kormányban megtalálni ? Úgysem mered tudni, ezért megmondom a választ: találomra !
Pergető
@justhpeter: Biztos így van, ha te mondod! Annyi csak a bibi, hogy az eljárás megindulásáig sem jutunk el, mert nincs bizonyíték, tanu!
Cefi
@Pergető: Szét lesz baszva csicska pofád.
nyanya001
A belegyezésükkel mutyiztak nincs miről beszélni.
Pergető
A Fidesz nem mutyizik, mert ők nem a szoclibek! Mindent törvényesen tesznek a megválasztó többség akarata szerint! A kapott felhatalmazás pont elég arra, hogy ne kelljen libsiék ökörségeit figyelembe venni!
nezelodo
Lázár csiki sörrel is el akarja mosni a kirobbant fideszes moszkvai vízummutyit. Nagyot változott a világ, régen az ecserire vagy a Sanya Bá' piacára kellett a maffiózóknak egy jól felszerelt hamis útlevélért, és már nagyon szem előtt volt. Hát áttelepítették a bótot Moszkvába, ráadásul állami kézbe vették. Ez aztán tényleg nagy siker lett és lesz a zunijóba fijjuk. Nem győznek nektek majd hálálkodni az orosz baráti maffiózók megjelenéséért a támogatások odaítélésekor.
Ó-buda
@justhpeter: a héten ez volt a legjobb
lusta
@Pergető: Ez így igaz. Ha véletlenül az adott lopásra nincs törvény, akkor pillanatok alatt személyre szabottan megszavazzák.
nezelodo
@lusta: "akkor pillanatok alatt személyre szabottan megszavazzák."
Visszamenőleges hatállyal, ahogy az a dakota kormánynál bevett szokás. Ha meg az az érdekük, hogy csak a bennfentesek tudják, eldugják a salátatörvények közé, ahelyett hogy feldugnák maguknak.
telegdilaci
@Pergető: Idióta agy mosott,senki nem adott felhatalmazást,korrupcióra,az Ország kirablására! akik meg választották a Fideszt az nem a többség volt,
Pergető
@telegdilaci: Kis mókusfarok? Hol van itt rablás, és korrupció? Ja Demszky és mutyibandája alatt!
Lehet rágalmazni a vezetést, de remélem, hamarosan ennek ára lesz. Aki nem tud bizonyítani, ülje le a hamis vád bűntette miatt kiszabhatót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.