Tudjuk jól, hogy voltak csörték a MoMo és a szocialisták (no meg a dékások) között, de mi arra számítottunk, hogy a DK fogja bejelenteni, hogy ők mekkora ászok voltak. Na ezért nem fogadtunk. De arra azért mégsem számítottunk, hogy a szocik fogják elérni azt a kétes dicsőséget, hogy lenyúlják az aláírásgyűjtés sikerét és méltán nagy népszerűségét. Ez annak tükrében eléggé visszatetsző, hogy miket műveltek az elmúlt pár hónapban olimpia kérdésben.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Azért annak a fényében, hogy nemrég még buzgón támogatták az Olimpia megrendezését, sőt alig néhány hónapja, hogy a pályázat visszavonása ellen szavaztak, ehhez képest elég visszataszító amit most tesznek.

2015-ben még a teljes ellenzék (az egyszem LMP kivételével) megszavazta, hogy legyen Olimpia!:

""Az ellenzéki pártok vezetői gyors sajtótájékoztatót tartottak a közgyűlés megkezdése előtt, amelyen kiderült, hogy az MSZP és a Jobbik fenntartásokkal ugyan, de támogatja az olimpia megrendezését, míg az LMP a főváros jelenlegi gazdasági helyzetében inkább vágyálomnak tartja azt."
"A beszédek végén a fővárosi közgyűlés 25 igen, 1 tartózkodás (Gy. Németh Erzsébet, DK), és 1 ellenszavazattal (Csárdi Antal, LMP) megszavazta, hogy támogatja a 2024-es budapesti olimpia megrendezését."
index.hu/belfold/budapest/2015/06/23/kell-e_olimpia_-_most_dont_a_fovaros//

Most meg kiderül, hogy az MSZP/DK volt az élharcosa az aláírás gyűjtésnek?
Edmond Dantes
Az olimpia támogatása és az aláírás gyűjtése miért zárják ki egymást?Egy normális demokrata (legyen ez akár az Mszp) szeretheti a hazai olimpia rendezését,de csak akkor tiszta a lelkiismerete,ha azok is támogatják,akik fizetik:a nép,az adófizető nép.
Egyébként én a Fidesz helyett a Kétfarkú párt javaslatát követném.Ők azt mondják,hogy nekünk nem parancsolhat Brüsszel ezért ne parancsolhasson a NOB se!!!Ha nem adják nekünk az olimpiát,mi akkor is rendezzük meg!!!Tehát ez a népszavazás is tökéletesen lényegtelen.
RonaGyuri
lenyűgöző az un. ellenzék bornírtsága: mindenki veri a mellét és mocskolja a többit! =))
Béla333
@Equus: 15.37
A cikk nem a DK-ra volt kihegyezve, de az idézett 2015-ös szavazáson a DK teljes mellszélességgel állt ki az Olimpiai rendezés mellett, majd cca 1 hónapja is a pályázat visszavonása ellen szavaztak.
Ezen kívül ebben az időszakban elindítottak egy kamu Olimpiaellenes aláírásgyűjtési akcióba, amit csak a nagy botrány miatt állítottak le.
Nem hiszem, hogy ez az a magatartás, amit akkor követ valaki, ha egy Olimpiai pályázat visszavonását szeretné elérni!
Ezért szerintem ebben az akcióban a DK és az MSZP egykutya!
Béla333
@RonaGyuri: 15.40
Látod mit hoz a többéves szívós szemétkedés?
Egyébként verni csak az verje a mellét, aki tett is valamit az aláírásgyűjtés sikeréért! Talán kicsit többet, mint hogy kinyitotta a pártirodái ajtaját, hogy hátha valaki beszédül oda és aláír!
Equus
@Béla333: a DK a közgyűlésen tartózkodott! ... Éppen úgy csúsztatsz, mint a fidesz... nem szép
RonaGyuri
@Béla333: te sem csinálsz mást mit hogyan lehetne a többiekre ráhúzni a lepedőt. Aminek csak egyetlen haszna van: Orbán a markába röhög! A derék Szakasits unokának ez volt a célja! =))
verőce21
Már csak 590 ezer érvényes szavazat választja el őket a "nyeréstől". :)
Béla333
@Equus: 16.05
"Bár pártjaik igyekeznek ráülni az olimpiáról szóló népszavazás sikerének rollerjére, ennek ellenére Hajdu László (DK), Karácsony Gergely (P), Horváth Csaba (MSZP), Gajda Péter (MSZP) és Tóth József (MSZP) nem szavazta meg, hogy a Főváros vonja vissza az olimpiai pályázatot!
Így szavaztak a Fővárosi Közgyűlésben az ellenzéki pártok képviselői arról a módosító javaslatomról, hogy Budapest vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai játékokra benyújtott pályázatát:
Gajda Péter (MSZP): nem
Horváth Csaba (MSZP): tartózkodott
Szaniszló Sándor (MSZP): igen
Tóth József (MSZP): nem nyomott gombot
Trippon Norbert (MSZP): igen
Gy. Németh Erzsébet (DK): igen
Hajdu László (DK): nem
Karácsony Gergely (PM): tartózkodott
Székely Sándor (Együtt-PM): igen
Geiger Ferenc (Civil szervezetek): nem
Szabados Ákos (MSZP-DK-Együtt-PM): nem
Tokody Marcell (Jobbik): nem
Csárdi Antal (LMP): igen"
reflektor.blog.hu/2017/01/25/ezek_leszerepeltek

Ez egy igen mellett egy nem szavazat és a közös jelölt is a visszavonás ellen szavazott!

A 2015-ös szavazásnál Gy.Németh Erzsébet tartózkodott Csárdi szavazott az Olimpia megrendezése ellen, mindenki más igennel szavazott, a többi DK-s és a közös jelölt is!
Béla333
@RonaGyuri: 16.07
Ti meg az LMP-re igyekeztek ráhúzni a lepedőt!
Te is ezzel az állandó Szakasits szöveggel nem tudom mennyire a megbékélés irányába lépkedsz?
RonaGyuri
@Béla333: bunkókám nekem nincs olyan, hogy ti. engem ezek a bugyuta gittegyletek hidegen hagynak. Szakasit a magyar szociáldemokrácia legelvetemültebb árulója volt és ócska módszerekkel nyalt be egy kis állásért a diktátor Rákosinak. Pont úgy ahogy a te imádott elvtársad az ő unokája, ennek a dagadt törpe akarnoknak! =))
Béla333
@RonaGyuri: 16.47
Elvakult ostoba fajankó vagy ezzel a Szakasits dumával!
Még hogy hidegen hagynak " ezek a bugyuta gittegyletek "!
Annyi utálat, gyűlölködés van benned, ami 5 másiknak is elég lenne.
RonaGyuri
@Béla333: én az elvakult??? Te hiszel el mindent a saját bűvészeidnek! Én nem dölök be ezeknek a szaros akarnokoknak; politikusként szélhámoskodnak. S egy jó kis koncért még az anyjukat is eladják, mint a te derék Schiffer elvtársad is.
A Szakasits dolog nem duma, hanem történelmi tény. Hogy nem tudod az csak a tudatlanságodat jellemzi! =))
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/02/17/ideje-felkopni-alaallni-es-bocsanatot-kerni-266-ezer-hazaarulotol/
266 151 aláírás. Ennyi a vége. 30 napon át több mint negyedmillió ember írta alá a Momentum Mozgalom íveit azért, hogy egyáltalán népszavazni lehessen arról, hogy 2024-­ben Budapest szervezzen, avagy ne szervezzen olimpiát. Attól függetlenül, hogy végül Párizs, Los Angeles vagy Budapest nyeri el veszi meg a rendezés jogát. Hogy ez mekkora munka volt, az nem kérdés. Hogy az elfásult, elpunnyadt, beletörődött polgárok kritikus tömegét sikerült öntudatra bírni és felrázni, elismerést érdemel. Ez az írás nem a Momentum Mozgalom hősiességéről fog szólni, noha kivétel nélkül tisztelet illeti őket, az aktivistákat, az aláírókat, mindenkit. Sőt, azokat a pártokat is, amelyek odatették magukat az ügy mellé. Ami nem ideológiai kérdés, hanem egyszerű demokráciakérdés. Az é a demokráciájé,
amit Magyarországnak nem volt lehetősége/akarata/igénye tanulni és legalább elégséges szinten elsajátítani. Egy olyan országban, ahol a népakarat kifejezésének elvi lehetősége egyáltalán nem a mindennapok velejárója, nem magától értetődőség, ott feltétlenül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.