Csak a győzelemért érdemes elindulni, mondja Botka László. A szegedi polgármester nem fél a Momentumtól, és türelmet kér, mire az ő miniszterelnök-jelöltségének következtében a közvélemény-kutatásokban is meglátszik az MSZP erősödése. Botka állítja, nem ő mond értékítéletet Gyurcsányról, hanem a választók, akik nem úgy gondolják, hogy "ha követtek is el hibát, már megbűnhődtek érte". Interjú Botka Lászlóval, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ilyen elnyomó, bosszúálló, kritikát nem tűrő, mocskos rezsimmel még orbánnak sem volt dolga a 80-as években. Ha a Momentum kitartó és őszinte, akkor van jövőjük, mert a társadalom nagyon ki van éhezve egy új és korrekt erőre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
elnyomott
Pedig félhetne.
Legutóbb az LMP-re is azért szavaztam, mert sem nem Fidesz, sem nem MSZP, sem nem Jobbik.
Hogy mostanra inkább fidesz-közeli lett, arra sajnos nem volt garancia.
RonaGyuri
ja a kihívók; egyetlen érdemi cselekedetük egymás rugdosása! =))
aremy
ha csak a győzelemért akarsz elindulni akkor ne tedd .ja és fogsz te még úszkálni a levesben a többi cocialistával!!
coni
@elnyomott: Ha a Fidesz-MSZP koalíció be is enged a parlamentbe egy új pártot (ahogy tette az LMP-vel) annak csak az az oka, hogy ne tűnjön egypártrendszernek. 2010-ben én is beugrottam az LMP-nek, de ma már világos minden új párt mögött ők állnak.
A rendszerváltás után kellett volna résen lenni, hogy ne történhessen meg ugyanaz ami 50 évig volt. Ráadásul az eu is támogatja őket, mert tejelnek...
Béla333
@elnyomott: 11.35
Mitől lenne az LMP Fidesz közeli?
-Hogy az ellenzéki pártok közül ő foglalkozik a legtöbbet a Fidesz korrupcióval, hetente egy
"Tocsiknyi" korrupciót mutatva be nekünk?
-Hogy éppen Orbán-Pintér kettős bőröndös kenőpénz átvételét feszegetik?
-Hogy azzal foglalkoznak, hogy Orbánt zsarolja-e Putyin?
-Hogy aktívan gyűjtötte az aláírásokat a Momentummal az Olimpiai népszavazásra?
-Hogy elhatározták, hogy népszavazásra viszik a Paksi ügyet?

Ha valóban szavaztál az LMP-re, akkor magadban keresd a változást, ha ma meg nem akarsz rájuk szavazni, hiszen ők most is azt mondják/teszik, mint amit 2010-ben is tettek!
A leginkább vállalhatóak a felhozatalból. (A Momentum jöhet szóba, ha továbbra is úgy mozognak a pályán, ahogy eddig!)
Béla333
@coni: 12.12
Nehéz benneteket követni!
Te meg azzal jössz, hogy az LMP-t az MSZP engedte be a Parlamentbe 2010-ben?
És te ezért szavaztál rájuk, de már megbántad?
Szerintem te össze-vissza kamuzol!
Aki Én
Ilyen elnyomó, bosszúálló, kritikát nem tűrő, mocskos rezsimmel még orbánnak sem volt dolga a 80-as években. Ha a Momentum kitartó és őszinte, akkor van jövőjük, mert a társadalom nagyon ki van éhezve egy új és korrekt erőre.
elnyomott
@Béla333: Csak egyet említek. A komcsizásuk nekik is csak a baloldal felé szól. Még csak hatalmat sem akarnak, megelégszenek lagymatagon egy biztonságos árnyékból árnyékboxolni.
Ma már nem vernek át ők sem.
Béla333
@elnyomott: 12.53
Így is van! Ne hagyd magad becsapni!
Szavazz inkább az MSZP/DK-ra vagy a Fideszre!
Őket már ismered...
(Az LMP az ügynöklisták nyilvánosságával nyilván csak az egyik oldal kommunistáit akarná lebuktatni! Csak tudnám, hogy melyik oldalét?)
wagabund
..." A szegedi polgármester nem fél a Momentumtól, "...

..." Botka állítja, nem ő mond értékítéletet Gyurcsányról, hanem a választók,"...

...a Botka egy igazi harcos...tud küzdeni, ha kell mindenkitől megvédi az emeszpét...és természetesen az ő pecsenyéjét...

csak az a Gyurcsány ne zavarná a vágyaiban...de az ott van még álmában is...
elnyomott
@Béla333: Hiába pukkantskodsz!
Azért írtam, hogy van félnivalója Botkának, mert remélhetőleg van konkurenciája. Akár az LMP-nek. :-D
coni
@Béla333: A PISA felmérésben a szövegértés terén teljesítettünk a legrosszabbul. Látszólag ennek mély gyökerei vannak. Vagy szándékosan érted félre a nyomtatott betűket? Ez esetben nem ismételném meg, hogy a Fidesz-MSZP 1998 óta összejátszik és ők döntik el, hogy kell vagy sem új (kamu)párt a parlamentbe.Tekintve, hogy egy új párt bejutásának vannak objektív feltételei, -106 körzetben jelöltet állítani, 4-5M emberhez eljuttatni az üzenetüket,, kivédeni a karaktergyilkosságot- milliárdok. Addig lesz az LMP-nek parlamenti küszübe amíg a Fidesz-MSZP-nek szüksége van rájuk...
Béla333
@coni: 13.42
Szerintem meg addig lesz az LMP a Parlamentben, amíg szavazunk rájuk! Legalább 5 %-nyian.
A beírásodban nyoma sem volt hogy már 1998-óta tart a Fidesz és az MSZP közös politizálása! Arra nem válaszoltál, hogy ha ilyen jól látod/láttad az MSZP-Fidesz összejátszást, meg a közös döntésüket az LMP-ről, akkor mi a fenéért szavaztál rájuk 2010-ben?
Nekem még mindig zavarosak az inditékaid!
De hagyjuk!
coni
@Béla333: Hadházy saját maga ismerte el, hogy egy 5%-os ellenzéki párt csak. bohócnak van a parlamentben, így 2018 után ha a választás hasonlóan alakul mint 2014-ben rá ne számítsanak.
Márpedig a helyzet sokkal rosszabb mint 2014 előtt...akkor még volt egyetlenegy szereplő (Bajnai) aki ha visszamenőleg nem is, de előremutatóan meg tudta volna állítani a mindent átszövő korrupciót, amennyiben az ellenzék támogatta volna.
Ez a visszamenőleges elszámoltatás (lehetetlen) hangoztatása a múltbarévedés és a jövő tönkretétele volt. Ezt a vitát az unokáink fogják eldönteni...
Béla333
@coni: 14.37
Most ugyanez más megvilágításban:
Ha 2014-ben vagy most 18-ban az LMP kap bizalmat a választóktól, akkor ők azok, akik meg tudják állítani ezt a mindent átszövő politikusi korrupciót.
Ők még annyiban sem voltak érintettek a korrupcióban, mint amennyiben Bajnai érintett volt.
És Bajnai soha el nem feledhető bűne, hogy az arra hajlamosakat elcsábítva szétszakította az LMP-t! Ha nem teszi, most nem itt lennénk!
A politikusi bűncselekmények elszámoltatása pedig mindig visszamenőlegesen történik, hiszen először lopnak, aztán lehet ezért elkapni őket! Ha a választók is így akarják!
bencemacska
@coni: ma, 13:42
Nem mutatták meg 2010-ben a kopogtató céduláikat!!! Kölcsön kapták?( Elvtárs egyszer majd kérünk valamit!?)
Sólyom szárnyai alatt nőttek fel! Az ő tanításait, nyomdokait próbálták követni A Fidesz megígérte nekik az újraválasztását, de nem tartotta be az ígéretét, mert S. nem dőlt be 100%-ig a Fidesznek. Az Alkotmányt nem volt hajlandó lesz...ni!!!
Azóta nincs összhang!!! Sőt Schiffer távozásával, és Hadházy érkezésével nőtt az ellentét!!!
bencemacska
@wagabund: ma, 13:01
Ugyanilyen nagy mellénnyel indult 2014-ben Mesterházy. Ő kicsinálta a nála esélyesebb, szimpatikusabb Bajnait.
Most Botka lett a nagyot mondó. Szerényebb viselkedés sokkal több szavazót eredményezne!!!
Sietett beugrani a ringbe, nem akart második lenni. Nem vette észre, hogy közben OV megindította a sikeres amortizációját!?!?
coni
@Béla333: Olyat még csak fideszestől láttam, hogy valakit bizonyíték nélkül meggyanúsít valakit. Kérlek csatold be a bizonyítékot Bajnai bűnösségéről, mert szerintem ez csak ugyanannyira megalapozott mint mikor Hadházyról mondták ugyanezt (hogy ő és a családja beszálltak a nemzeti földbizniszbe..). Ez csak a lejáratás része. Szakmailag meg remélem nem akarod összehasonlítani a két embert.
Béla333
@coni: 16.45
"Bajnai Gordon miniszterelnök a Wallis Zrt. vezetőjeként egy 6,5 millió dolláros, hatalmas profittal járó adásvétel teljes pénzforgalmát bonyolította le az adóoptimalizálás elvei szerint, azaz a magyar adóhatóságot megkerülve, ciprusi cégek beiktatásával - derítette ki a Magyar Hírlap. Az üzlet másik nyertese Kóka János és családja volt.
A vételár egyik része a ciprusi Vitonas offshore céghez került, amelynek akkori igazgatóját Bajnai Gordonnak hívták. Ez az adat is kiderül az amerikai tőzsdefelügyelet nyilvántartásából. Bajnai bevonta az üzletbe a szintén általa igazgatott ciprusi Fleminghouse Investmentset is.
Mindez azért pikáns, mert a miniszterelnök a kormányszóvivői irodán keresztül két napja rendkívül hosszasan próbálta tagadni az őt ért vádakat: "Bajnai Gordon nem vezetett bujtatott hátterű offshore cégeket." Az Egyesült Államok tőzsdefelügyeletének adatai azonban bizonyítják, hogy öt évvel ezelőtt a Vitonason és a Fleminghouse-on keresztül kötötte meg az év hazai informatikai üzletét a Wallis, amikor az Euroweb megvásárolta a sulinetes állami szerződésekkel teletömött Elendert."
gondolatok.blog.hirszerzo.hu/entry/13273
Peller Anikó
Azt hiszem Lacikám nem is fognak kihívni. De ha mégis, akkor légyszíves ugorj és tartsd a szádat, Ti már nem oszthatjátok az észt, ez a lemez lejárt. Gyurcsányozva meg végképp.
coni
@Béla333: Mint arról korábban beszámoltunk, Hadházy Ákos édesapja is segédkezett abban, hogy Georg von Twickel, Tolna megyei zöldbáró strómanok segítségével semmizte ki a helyi gazdákat.
Béla333
@coni: 19.31
A Fideszes hamis lejárató cikkeket idézed? DK-s vagy, vagy Fideszes?
Vagy egy kicsit ide is, egy kicsit oda is?
coni
@Béla333: Csak fel akartam hívni a figyelmed milyen becstelen dolog valakit lejáratni a Magyar Hírlapra hivatkozva. Csak akkor gyanúsíts meg valakit ha mellé tudod tenni a bírósági ítéletet. Ti (Fidesz) nem tudtok érvelni csak vagdalkozni, hazudozni.
Béla333
@coni: 19.57
Miféle bírósági ítéleteket vársz te a politikusi korrupcióra?
Hiszen vizsgálat sem indult ezek a bűnözők ellen? Polt hárít ide is, oda is!
Vagy szerinted itt az elmúlt 27 évben csak azért mert politikus az egy szem Zusclag kivételével nem ült, ez azt jelenti, hogy nem is történt korrupció?
Bajnai történetét is ha végigolvasod: ülni nem ült ugyan, de a magyar államot ő és a haverja jelentősen megkárosította, mondhatom: meglopta!
Ha van bírósági ítélet, ha ült Bajnai, ha nem!
Ha azt hiszed, hogy Hadházyval kapcsolatos mocskolódásod engem megijeszt, hát nagyon tévedsz! Csináld!
Én meg felhívom a figyelmet a milliárdos lenyúlásokra, a mocskos politikára, ami az egymást kormányon váltogató, egymást el nem számoló Fidesznek és az MSZP-nek valamint a csatlósaiknak köszönhető!
coni
@Béla333:" Bajnai történetét is ha végigolvasod'
Ha az újságcikket Hadházyról elolvasod és nem tudod, hogy a szokásos lejáratás elhiszed. Ahogy Bajnairól is mindent elhiszel anélkül, hogy tisztán látnál. Ha igaz lenne amit leírtak róla nem akarná a Fidesz lejáratni hiszen a kezükben van! Ne csak másolgass a bulvár lapokból hanem gondold végig. Vagy legalább olvasd el az
coni
Vagy legalább olvasd el azokat a cikkeket is amik cáfolják az általad leírtakat.
Béla333
@coni: 20.21
Akkor cáfold! Hol olvasni, hogy ilyen nem is történt, ez csak rágalom?:

"A Horn-kormány idején állami milliárdokat felhasználó Sulinet programba beszállt Elender Kft-t Kóka János tulajdonolta. 2002-ben Kóka és rokonsága befektetőtársnak a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt-t nyerte meg. Érdekes módon ciprusi offshore cégekhez folyt be 2004 februárjában az állami megrendelésekkel kistafírozott Elender informatikai cég eladásából származó 6,5 millió dollár. Az adásvételt ugyanis Amerikában intézték. Az iratokon Kókáné dr. Ruzsovics Ágnesnek, Kóka volt apósa rokonának, Lepp Juditnak valamint Bajnai Gordonnak neve olvasható. A vevő az SZDSZ-közeli üzletember, Törő Csaba Euroweb International nevű cége volt. Bár Bajnai Gordon többször beszélt nyilvánosság előtt az Elender eladásáról, ám azt azonban titokban tartotta, hogy hogyan vonták ki a hatalmas nyereséggel záruló üzletet a magyar adóhatóság látóköréből."
alfahir.hu/bajnai_dosszie_ujabb_gyanusitott_a_milliardos_adocsalas_ugyeben-20121220

Melyik része nem igaz szerinted, vagy milyen újság cáfolta a történetet?
coni
@Béla333: „Az adóhatóság Bajnai Gordonnál egyes adókötelezettségek ellenőrzése keretében több évre kiterjedően vizsgálta, hogy a személyi jövedelemadóra vonatkozó kötelezettségeit megfelelően teljesítette-e. A NAV többször meghosszabbította a vizsgálat határidejét, bankszámlaforgalmát tételesen átvizsgálta. A vizsgálatot lezárták, szabálytalanságot nem találtak” – válaszolta kérdésünkre
www.origo.hu/gazdasag/20151028-bajnai-gordon-vagyonosodasi-vizsgalata-nav-lezarta.html
Béla333
@coni: 20.43

A történetet nem vitatod, az úgy történt, ahogy le van írva, ahogy beidéztem?
Mert akkor az a helyzet, hogy az ügy nem volt szabálytalan, csak éppen nem volt korrekt, nem volt etikus a magyar adófizetőkkel.

Lefordítva magyarra, ugyanaz, mint amikor ha jól emlékszem Dunaújvárosban a gumigyár telkét az önkormányzattól megvette egy MSZP-s, majd rövidesen úgy adta tovább a gumigyárnak, hogy halálra kereste magát.
Szabálytalan? Nem!
Korrekt? Nem!
Ki lett cseszve a magyar adófizetőkkel? Igen!
A NAV találhat benne kifogást? Nem!
Hát ilyenek vagytok ti! Erkölcstelen harácsolók! (Nem biztos, hogy te is, de akiket védsz, azok igen!)
coni
@Béla333: Ha jól értem csak akkor igaz a rágalom ha Bajnairól van szó. Ha az LMP-t érinti akkor hazugság! Bizonyítsd be, hogy nem igaz az alábbi:

Az LMP antikorrupciós szóvivőjének korábbi állításával szemben nem 6,5, hanem több mint 14 hektárnyi földön gazdálkodhat Hadházy Ákos családja. Az is kiderült, hogy Hadházy Ákos édesanyja még 2015 végén több mint 150 hektárnyi földterületet akart megszerezni, amire több mint 30 millió forintot fordított. Mint arról korábban beszámoltunk, Hadházy Ákos édesapja is segédkezett abban, hogy Georg von Twickel, Tolna megyei zöldbáró strómanok segítségével semmizte ki a helyi gazdákat.
karma1
@Béla333: 16.51-re; Belus, ez mar egy lefutott dolog, meg a birosag sem talalt semmi buncselekmenyre utalot Bajnaival es a Wallis-szal kapcsolatban. Ugyhogy ezt hagyjuk talan... De Mesterhazy tenyleg csak a szart keverni szallt bele a 14-es valasztasba. Vajon kinek az oldalan?
karma1
Vegulis a birka sem erzi a veszelyt, szepen besetal a vagohidra, minden gyanu nelkul. Tehat Botka is csak setaljon bele, higyje azt, hogy o a Tarzan, aki minden veszelyt elharit, hat el fog csodalkozni, mert Botkanak mar van multja - barmilyen, akkor is VAN !-, mig a Momentumnak NINCS! Lehet oket karaktergyilkolaszni - mindkettojuket -, de nem biztos, hogy mindkettonel ugyanaz lesz-e az eredmeny...
nevemnick
Nem vagyok szoci pártoló, de rohadt nagyot csalódtam a Botkában. Nagyon elszállt a csákó, és van egy olyan érzésem mint a volt lmpés siferájnál és hadakozóházynál is, hogy ezek mind a diktátor beígért pozíciójáért hajtanak.
Béla333
@coni: tegnap 22.25
Rendben van!
Én arról írok, hogy pl. Bajnai, ahogy több más politikustársa igen erkölcstelen módon, offshore cégei segítségével jutott néhány milliárd Forintnyi olyan pénzhez, ami az országot illette volna, nem a politikust, te pedig írjál arról, hogy Hadházy nem 6 hanem 14 hektáron gazdálkodik!
Remélem mindenki látja, hogy az egyik korrupció, a másik nem!
Ekkora közpénz lenyúlást összemosni egy nem korrupciós üggyel kellő rosszindulat nélkül nem lehetséges.
De csináld! Én is csinálom!
coni
@Béla333: Te újság cikkekre hivatkozol, amiket Bajnai annak idején bíróságon tisztázott. Nem fogok bemásolni Neked több száz oldalt arról, hogy az összes rágalmat tisztázta.

Az viszont, hogy egy zöld párt (amelyik külföldön is csak max 10%-os koaliciós tag lehet) úgy tesz mintha Magyarországon 3% támogatással valaha is kormányváltásra lenne esélye egyedül, az az emberek átverése. Hadházy legalább beismerte, hogy semmit nem számít hogy a 2/3 szemben ott ül néhány képviselő a parlamentben. 2010 óta semmit(!!!) nem ért el az ellenzék külön-külön, kár fizetni őket.
Ha kóborolsz az országban Bp.-en kívűl azt se tudják az emberek, hogy a Jobbikon, MSZP-n és a Fideszen kívúl vannak más pártok is. Ja meg hogy mindegy ki van, mind lop vagy lopni fog..
Nyugodj bele, hogy az LMP-nek hála berendezkedhetsz egy 15-20 éves narancsuralomra aminek a végét az LMP már nem éri meg. Mert Bajnai volt az egyetlen és utolsó aki nem csak le tudta/akarta volna váltani őket ha az LMP (is) támogatja, de kormányozni is tudott volna.
Béla333
@coni: 08.40
Nem lehet az LMP-re kenni a sz@rt, azért, hogy az elmúlt 27 évben a politikai "elit" ide juttatta az országot, ahol most vagyunk!
Az MSZP és az SZDSZ a jelenleg DK-ban politizálókkal közösen rabolták le az országot, játszottak össze a Fidesszel a hátunk mögött.
Nem az LMP!
Egyrészről fikázod őket, a támogatottságukat, másrészről meg van képed azt mondani, hogy az ő következetes, a korrupciót elutasító politizálásuk hozná azt, hogy a Fidesz a nyakunkon marad?
Miért nem takarodnak már el a francba a leszerepelt korrupt, bűnöző politikusok?
Azoknak köszönhetjük ezt a helyzetet, nem az LMP-nek, akik ez ellen dolgoznak!
Mocsok dolog a részedről a sz@rt szétteríteni mindenkire, hátha akkor nem látható a régiek bűne, felelőssége!
Más:
Bajnai disznóságát, a milliárdos közpénz lenyúlását te sem tudtad cáfolni, nem is lehet.
Aki beiktatja saját magát illetve az offshore cégét egy állami vállalat eladásába és egy hónap alatt ezzel milliárdokat keres, ez nem becsületes dolog. Az országgal szemben. Még akkor sem, ha Polt ezért nem indított vizsgálatot és Bajnai megúszta az egészet!
coni
@Béla333: Látszólag beakadt nálad a tű és ugyanazt ismételgeted mint egy magnetofon. Ezért javaslom várjuk meg a 2018-as választásokat és meglátjuk kinek lesz igaza.
Én arra teszek, hogy a Fidesz lecseréli az LMP-t a MOMO-ra, mert azért a látszatellenzék kell és bár veszélyt nem jelent rájuk nézve, mégsem akarják hallgatni a korrupció infót minden csütörtökön. Vagy Hadházy magától lemond (mert ő valóban egy naív, de becsületes ember) és akkor maradhat az LMP is, nem sokat vizet kavar.
magyarbakancs
Nem akarom megsérteni Botka úr de ön labdába sem rúg.
MSZP nem váltja le a Fideszt, mert mindenkinek eszébe jut a 2010 előtti álmok futása.
Amiben ön is részt vett.
Mindent megszavazott, amit a Gyurcsány kormány a parlament elé tálalt.
Hiteltelen és egyben und ormány most visszafelé mutogatni.
Momentum megjelenésével az MSZP,Fidesz kicsit a gatyába tojt.
Remélem, rommá verik magukat.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/01/19/ebben-az-orszagban-nem-csak-kormanyt-hanem-az-ellenzeket-is-le-kell-valtani/
A magam részéről örömmel olvasom hallom, hogy a Momentum nem fordul el senkitől és azt
igyekszik megtenni, amire nagyon régen nagyon nagy szüksége lenne ennek az országnak.
Mindenkit meghallgat, elfogad olyannak és annak, amilyen és aki. Jobbról, balról, középről,
szélről át szeretné venni a hasznosat és megpróbálja egy csomagban felkínálni az országnak. Azonban tartok tőle, hogy ebben az országban nem csak kormányt, hanem az ellenzéket is le kell váltani ahhoz, hogy változást lehessen elérni. Ehhez hiteles pártra, hiteles emberekre van szükség.
bencemacska
@coni: tegnap 09:09
Ma reggeli hírekben hallottam:
"Nagyvonalú ajánlat az LMP-nek - 08:10
A Népszava szerint a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje a budapesti körzetek felét, tetszőleges Pest megyei körzetet és a közös lista harmadik helyét is felajánlotta az LMP-nek.
Botka László múlt héten elsőként az LMP-vel tárgyalt a lehetséges összefogásról – annak ellenére, hogy az ökopárt, két kongresszusán is úgy határozott, hogy mind a 106 választókerületben saját jelöltet állítanak, és önállóan indulnak. Szél Bernadett és Hadházy Ákos társelnökök erre hivatkozva nemet is mondtak a szegedi polgármesternek, aki ennek ellenére nem tett le az együttműködés lehetőségéről."
Ez igaz lehet? Nagyon ciki! A szegedi Botka felosztotta Budapestet az MSZP és az LMP között???
De akkor mit akar a többi - főleg a fővárosban beágyazott - párttal??? Tárgyalni, miről???
Eladott Ország
"Mindenki életében eljön az a bizonyos pillanat, mikor döntenie kell merre halad tovább.
Minden egyes gondolatunknak, mondatunknak, tettünknek következménye van.
Jól kell hát felmérni mit miért is teszünk. Sokszor fogunk helytelenül dönteni, hiszen nem tudhatjuk, mi fog utána történni, de mindig a szívünk által leghelyesebbnek vélt úton kell elindulnunk. Vannak dolgok miket le kell zárnunk magunkban ahhoz hogy tovább tudjunk menni, még ha fájdalmas lesz is. Egy nagyon bölcs emberrel beszélgettem ma, aki azt mondta minden kérdésre meg van a válasz, csak azt nem tudhatod mikor kapod ezt meg. Semmi sem történik ok nélkül az életedben. Emberek, helyzetek, mondatok. Meg kell őket emésztened és ha nem érted, engedd szabadjára őket, a válasz úgy is megérkezik egyszer, csak várnod kell. Türelmesen és csendben... Mindenből és mindenkitől tanulnod kell... Találd meg azt a pontot és akkor rájössz a lényegre... Keresd mindennek a jó oldalát még ha néha elég nehéz is, láss át a szürke felhőkön amik feletted csoportosulnak... Mindennek eljön az ideje, csak várnod kell...türelmesen és csendben!"
coni
@bencemacska: Igazad van, Ennek az átlátszó cikknek a végén pontosan le van írva miért nem (valódi) ellenzék az MSZP. Ez igaz az LMP-re is. A PM, MOMA, Együttel azért nem akarnak előválasztást csinálni, mert:
1. sokkal nagyobb a támogatottsága ezeknek a kis pártoknak mint amit a közvéleménykutatók kihoznak (lásd EP választás).
2. Még véletlenül leváltanák a jelenlegi kormányt amit az MSZP+LMP nem szeretne
blog.atlatszo.hu/2016/09/a-ner-legnagyobb-tuleloi-vii-dobolyi-alexandra/
Béla333
Énszerintem meg Gyurcsány az, aki semmi mást nem akar, csak ezen a térfélen megszerezni a többséget. Ahogy a HVG cikkében is szerepel:

"„Találkoztam néhány hónapja Ferivel, teljesen ki volt akadva Kerék-Bárczyra. Azon háborgott, hogy Szabolcs mit képzel, amikor azt írja, hogy ő [mármint Gyurcsány – a szerk.] nem is akar nyerni, és egyetlen célja, a többi baloldali párttól minél több szavazatot elszipkázni, hogy a következő ciklusban ő dominálja a baloldalt. Majd rátért a 2018-as választás boncolgatására, ami szerinte teljesen esélytelen, 30-40 helyen lehet a Jobbikkal együtt legyőzni a Fideszt. Addig azonban a DK-n és az MSZP-n kívül az összes kisebb pártot el kell takarítani, a két nagyobbnak meg koordináltan kell indulni, hogy eldőljön, ki lesz az ellenzék vezetőereje.”
Mindezt egy szocialista körökben fontosnak számító politikus meséli, de hasonló élménybeszámolót más MSZP-sektől és a baloldalhoz tartozó értelmiségiektől is módunkban állt meghallgatni."
hvg.hu/itthon/20170118_baloldal_miniszterelnokjelolt_botka_gyurcsany_kaosz

Az LMP a legkövetkezetesebben küzd a Fidesz rezsim leváltásáért.
Hogy csak a legutóbbi akcióit nézzük:
- Momentummal közös aláírásgyűjtés,
- Orbán/Pintérék maffia kapcsolatainak, lepénzelésének a feltárása,
- PaksII. elleni népszavazás szervezése,
-Hadházy heti rendszerességű korrupció ellenes ügyei.
Köb Jani
@bencemacska: @Eladott Ország: Ez megmagyarázza a mit miért, mennyiért , meddig lehet az ellenzék színváltók arculata emberi, avagy patkányi. Az MSZMP utódpártja az MSZP. Az MSZP utódpártja viszont a Fidesz. Ez nem vicc. S ahogy telik az idő, egyre kevésbé fogja bárki is mulatságosnak találni. A ’90-es években a Fidesz létrejövő gazdasági holdudvarának a mintaképe akaratlanul is a pártvagyonból magántőkét csináló, hajdan KISZ-funkcionárius és pártkáder MSZP-háttérelit volt.
Amilyen trükköket összefüggésbe hoztak a Fidesz-hátországgal, legyen az székház, bánya vagy fantomcég, azt a rendszerváltás idején az utódpárti vállalkozók már hasonló módon lebonyolították. A Fidesz mestere ebben a szoci klientúra volt. Ezután sem várható egyetlen párt alakulattól sem a vagyonosodás megragadása, a hatalom egyedi birtoklása,az ellenzéki
kiállások kordában tartása, oly szinten, hogy legyen is, meg nem is. Legyen addig ameddig veszélytelen a hatalom megragadásához, de csak addig, és ne tovább. Ezt hosszú ideig lehet folytatni veszély nélkül, kellő biztonságérzettel.
Béla333
@Köb Jani: 12.33
Ehhez egy adalék:

"...a legendák szerint – a pártok kénytelenek voltak megtalálni az önfenntartás módját. Ebben Puch László, az MSZP pénzügyi zsenije volt az élharcos, az ő legkiválóbb tanítványa pedig Simicska Lajos. Szintén szóbeszéd, miszerint sokáig közösen, hogy úgy mondjam vállt vállhoz vetve dolgoztak, mígnem a tanítvány túlnőtt a mesteren."
gepnarancs.hu/2016/02/azok-az-evek-amikor-polt-peter-simicska-es-orban-1-resz/
bencemacska
@Köb Jani: ma, 12:33
Nem kell olyan nagyon áttéteket keresni!
OV apja a Fidesz által az MDF-fel közösen - 2000-es kormányhatározat alapján- privatizált, és azonnal eladott volt Tiszti Ház árából privatizálta a kőbányákat, ami a mai vagyonát megalapozta! Csak az első millió megszerzése a nehéz, azt nem szabad firtatni! (És a pár tagot számláló Fidesz ebben az időben ellenzékben volt!)
A Fidesz által e célból létrehozott cégek tűntek el nagy köztartozást hátrahagyva Kaya Ibrahim és Josip Tot nevén!
És ehhez nem kellett az utódpárt MSZP, elég volt a Fidesz elnök MSZMP pártitkár apukája .
Talán firtassuk az M7-es felújítását és annak beszállítóit?!?!
Köb Jani
@Béla333: @bencemacska: A tanuló mára túlszárnyalta a tanítóját:, ma már a tanuló tanítaná a tanítóját felsőbb fokon.
Cefi
Botka László: Nem érzem kihívásnak a Momentumot.

Mert te már megírtad magadban a fidesszel való koalíciót.
Köb Jani
@Cefi: Botka ugyanolyan tömegoszlató mint Gyurcsány, Lenini fiú voltjukat feladni képtelenek, Hiszen csak egy átalakult vérátömlesztésen estek át, azt is csak azért,hogy a komcsi vagyon örökösei lehessenek, elfogy a vagyon: , jön a képviselői megélhetés, helyezkedés a parlamenti
képviseletért. Helyezkedésük mindenkori megélhetésükért a nép nyakán!
Cefi
@Köb Jani: Nálad a pont. Oszt' jónapot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.