Március ötödikéig legálisan is meg lehet nézni a teljes, Oscar-díjat nyert kisfilmet, a Mindenkit. Deák Kristóf rövidfilmje egyelőre elérhető a közmédia oldalán, a Médiaklikken – elég érte ide kattintani.

Magyar idő szerint hétfő hajnalban adták át az Oscar-díjakat: hatalmas siker, hogy egy évvel a Saul fia győzelme után magyar film is megkapta a világ legfontosabb filmszakmai díját. Ez ráadásul az első alkalom, hogy magyar rövidfilmet tüntettek ki.

Bár a Mindenki itthon is látható volt már fesztiválokon, a tévé is többször leadta, és jelenleg is elérhető az HBO GO kínálatában, most a közmédia oldalán ingyenesen is megtekinthető még március 5-éig.

Látta már az Oscar-díjas magyar rövidfilmet? Itt megnézheti

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Itsuka Nakimaga
Remélem: más is észrevette, hogy a mai magyar viszonyokat tekintve, a fellázadt énekkaros gyerekek esete mennyire "áthallásos"?
Az egyik rész az alapszituáció: az énekkar vezetője MEGOSZTJA a gyerekközönséget - az emilyenek énekeljenek, az amolyanok csak tátogjanak - és mindez a vezér, akarom mondani a kórusvezető személyes ambícióit szolgálja. A mese a megosztott társadalomról - felettébb ismerős...
Ami még ugyancsak ismerős: ebben a megosztott "társadalomban" akad egy kislány, aki maga ugyan az "emilyenek" közé tartozik, de kiáll az "amolyanokhoz" sorolt kis barátnőjéért és ennek hangot is mer adni.
Ami viszont sajnos már nem ismerős, csak kívánatos példa lenne: végül az egész megosztott közösség, ennek hatására szolidaritást vállal az "amolyanokkal" és fellázad, kvázi jelképesen elkergeti azt, aki megosztotta!
Mindezek után, az immár egységes közösség megmutatja: milyen szépen tud EGYÜTT énekelni!?
Mondhatni: nem nélkülözi a megszívlelhető tanulságokat azoknak, akiknek van fülük a hallásra és hangjuk, képességük az "együttes éneklésre"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Itsuka Nakimaga
@elnyomott: "Leragadtak egy politikai ideológiánál, hogy szolidaritás."

Nono! Kifelejted, hogy a film zárójelenetében a gyerekek megmutatták: milyen szépen tudnak MINDANNYIAN EGYÜTT énekelni!
Az üzenet így teljes!
desert
@elnyomott: ma 12:55-re. Ennél jobban nem lehet összefoglalni. Ennek fényében én itt fel is adom. :)
Itsuka Nakimaga
@desert: Világos. Ennél jobban nem lehetett összefoglalni. Ha egy vitában kifogytunk a válaszokból, akkor le - idiótázzuk a vitapartnert és akkor nem kell elismerni, ha esetleg tévedtünk...
Az a bizonyos bölcs mester talán nem egészen ezt javasolta volna, de hát - nem vagyunk egyformák. Szerencsére. Amit leírtam (ezt is leírtam), azoknak szólt, akiknek füle van a hallásra és némi bölcsessége is - hogy megértsék amit hallanak. Nincs - hát nincs...
És - ez is felér egy Rorschach teszttel!
desert
@Itsuka Nakimaga: A helyzet az, hogy az eddigi (kissé túllihegett) kommentjeidből tisztán lejött, hogy reménytelen lenne akármilyen észérvvel is próbálkoznom. Nem igen ismersz, bár látom elsőrangú pszichológus vagy (ugyanis ismersz egy szakkifejezést és ez már a szakma avatott professzorává tesz nyilván), mindjárt ki is elemezted és tudatod is velem, hogyan kéne látnom dolgokat (mert nyilván az ellentétes vélemény az rossz és átnevelésre szorul az illető). Nem szokásom feleslegesen vitatkozni, csak akivel érdemes (erre írtam, hogy ennél jobban nem lehet összefoglalni, ugyanis évek óta gyakorolom a módszert), most a kedvedért kivételt teszek és válaszolok. Egyébként pedig megnyugtatlak 1 pillanatig sem gondolom, hogy tévedek, csak egyszerűen van jobb dolgom is, minthogy borsót hányjak a falra. Most jelzem, hogy befejeztem veled a társalgást. Szevasz.
Itsuka Nakimaga
Igen, vannak akik csupán azzal szeretnek vitatkozni, akivel mindenben egyetértenek.
Valóban nem ismerlek, bár sejtéseim azért lehetnek...
Gyanítom: mi soha nem fogunk egyetérteni. Semmiben. Van ilyen...
De azért - szevasz!
anka
Jó példa..., egy osztály összetud fogni, de egy ország NEM!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.