Március végétől teljesítménydíjat kell fizetni azok után a napelemes rendszerek után, amelyek teljesítménye meghaladja a 4 kW-ot – értesült a Világgazdaság.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal „a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak alkalmazási szabályairól” szóló rendelete szerint amennyiben a háztartási méretű kiserőmű telepítését tervező rendszerhasználó igénybejelentése 2017. március 31-e után történik meg, akkor a 4 kW teljesítményt meghaladó részre elosztói teljesítménydíjat kell fizetnie, kivéve, ha az áram visszatáplálása a hálózatba műszakilag akadályozott.

Az elosztói teljesítménydíj a rendelet hatályos szövege szerint jelenleg 0 Ft/kW/év, de nincs rá garancia, hogy ennyi is marad.

Egy átlagos család fogyasztásának a kiváltását egy 3-6 kW-os teljesítményű napelemes rendszer fedezi, így a háztartásoknak is fel kell készülniük ennek a díjnak a befizetésére

- mondta Szolnoki Ádám, a MANAP Iparági Egyesület elnöke.

A szakember szerint a későbbiekben egy tollvonással súlyos terhet kaphatnak napelemes rendszerek tulajdonosai.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Gyulán van még olyan tanya (Siórét), ahol nincs áram!!! A közeli buszmegállónál sincs megoldva a közvilágítás! Ott mi a teendő???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Valahogy el kell érni, hogy Paks-2 legalább papíron, egy ideig olcsóbbnak tűnjön, mint bármi más...
human
Az energiafüggetlenedésért harcoló kormányunk nem szeretné, ha függetlenek lennének a háztartások Paks2-től. Egyre gyengébb lábakon áll ez a Paks2 sztori, ha már különadókkal kell megerősíteni.
CsipkeRózsa
@CHEWBACCA: ott az éjjel is látó készülék lehet a megoldás.
1magyar
Hol az ellenzék? Minek fizetjük őket? Nem emelik fel a szavukat?
quadrocopter
Van még egy ilyen idióta, nyerészkedő, szarházi rezsim a világon, mint az Orbán-rezsim?

A 4 Kw-ot meghaladó teljesítményű generátok mikor kerülnek sorra?
nezelodo
Tanultak az Inviteltől, azok egykor az indexnet betárcsázós internet szolgáltatására vetettek ki csomagdíjat, jó vastagot, amilyen a bőr a képükön. Ezek meg a napot adóztatnák, amiért ránk süt. Mernek nagyot álmodni. Az érintettek meg szóljanak vissza, csak a felét fizetjük, mert éjjel nem süt a nap, ahogy a pénzünket költő zseni mondta, a Sajmon barackmagos államtitkár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.