A határ védelmére költött összegek egészen nyilvánvalóan megtérülnek – mondta Kovács Zoltán csütörtök este az M1 aktuális csatornán.

A kormányszóvivő szerint így lehet ugyanis megakadályozni, hogy sokkal többet kelljen elkölteni olyan illegális bevándorlókra, akiknek egyébként semmi joga nincs az Európai Unióban tartózkodni.

Kormányszóvivő: megtérül a határvédelemre költött pénz

Kifejtette, Németország eurómilliárdokat költ például a migránsok ellátására, oktatására és integrációjára.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a válsághelyzet szeptember 7-ig tartó fenntartásáról döntöttek, amire azért van szükség, mert mintegy 800 ezer ember szorult be a balkáni térségbe, akik nem tudnak visszatérni Törökországba. Hangsúlyozta: ehhez kapcsolódik az idegenrendészeti őrizet visszaállítása, valamint a határ megerősítése.

Emlékeztetett: múlt héten 38 milliárd forintot biztosított erre a kabinet, ebből a május 1-jére elkészülő második kerítés megépítése 28,4 milliárd forintba kerül. 9,4 milliárd forint lesz Röszkénél és Tompánál a tranzitzónák kerítésének megerősítése és a két helyen mintegy négyszáz fő elhelyezését biztosítják az idegenrendészeti őrizet céljából – részletezte.

Lázár János azt mondta, a magyar-szerb határszakaszon – mintegy 150 kilométer hosszan – a második kerítését úgy építik, hogy azt kamerával, hőkamerával, egyéb technikai eszközökkel is lehessen őrizni. Közölte, a kerítés építésében hétszáz fogvatartott vesz részt és a mostani beruházás 38 milliárd forintos költségével 284 milliárd forintra nő a déli határszakaszon a kerítés költsége.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Kormányszóvivő: megtérül a határvédelemre költött pénz.

Miért, fizet valaki azért, hogy a fideszállatok ne széledjenek szét európába?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Kormányszóvivő: megtérül a határvédelemre költött pénz.

Miért, fizet valaki azért, hogy a fideszállatok ne széledjenek szét európába?
quadrocopter
és mit akartok még mondani, az utolsó szó jogán, Lézer I. rendű János és Kovács II rendű Zoltán?
papa.49
,,Megtérül,, nektek szőrösfaszkalap!!!
nevemnick
Ma voltam egy ormánsági falusi kiskocsma klozetjében leengedni a kondenzvizet.. Az ülőkék felhajtott tetejét három suttyó tacepaói díszítették. A bocskorosé már alig volt felismerhető, de a többi sem volt makulátlan.
A kocsmáros elmondása szerint a faluban nincs szorulásos és prosztata gyulladásos férfiember...

:D
karma1
@nevemnick: Az otletet be kellene vezetni mindenhol...:o)))
Kulonben meg a jo edesanyja, az terul meg... Non-profit , nem termelo , nem berbeadhato es nem berelheto epitmeny, amit viszont oriasi penzert mindig karban kell tartani...
Rohadt gusztustalan kopasz diszno, ennyire futotta Soros 14 millios segitsegebol?
karma1
@Cefi: Szia Kedves, Neked meg jo estet, ejszakat...:o))) Ma meg szep nap lesz, bar marcius elsejevel bekoszontott az osz...:o((((
Cefi
@karma1: Itt meg a tavasz. Remélem aktivizálódnak a "márciusi ifjak" is. Oly csupaszok a lámpavasak...
karma1
@Cefi: Ja, es ugyis mindegyiken csak tiborcz fele LED lampa van... Ugy meg jobban csupaszok...:o)))
Cefi
@karma1: ...hááát, nem egészen erre gondoltam... :-))
karma1
@Cefi: Dehogynem... Igazad van, NAGYON csupaszok...:o)))))
F_Viktor
"... Röszkénél és Tompánál a tranzitzónák kerítésének megerősítése és a két helyen mintegy négyszáz fő elhelyezését biztosítják az idegenrendészeti őrizet céljából..."

Ezt nem igazanertem.
A koz-rem-media szerint hetvegenkent 90-160 menekultet fognak el es iranyitanak a hatar menti t.zonaba. Ez alapjan mire eleg ez a 400 hely?
Egyaltalan mennyi ideig biraljak el a menekultek statuszat, s mi a tovabbi sorsuk?
Ezekrol miert hallgat a fityesz-media?
verőce21
Helyes dolog a kerítésépítés és a jogi határzár létesítése is. Ne zúduljon ránk a Közel-Kelet bűnöző söpredéke. És ne kószálhassanak semeddig az országban szabadon.
Álljon itt, a kerítés nélküli állapotból adódó "kitalált” történet.

"A villamoson, este 11-kor két arab állat, halálra szurkált egy 17 éves fiút, aki a napot a tizenöt éves leánypajtásával töltötte. A fiú délután megvette azt a virágos gyűrűt amire a kisleány vágyott és a boldog, együtt töltött nap után sietett haza a villamoson. A két állat leszúrta, a fiú meghalt. Tizenegy utas tétlenül nézte a gyilkosságot, mind elódalogtak a kocsiból, ahol a fiú holtan feküdt, a gyilkosok megszöktek.
Senki nem jelentkezett tanúnak. A rendőrség most szorgalmasan keresi – nem a gyilkosokat, hanem a tanúkat.”
Nessy
Nekünk tényleg nem kellenek a migráncsok! Anélkül is remekül teljesítünk betörésben, rablásban, gyilkosságban, erőszakban. El tudja lopni a táskádat, telefonodat a villamoson az echte magyar is! Családon belül is agyon tudják verni egymást stb.
Azért ez a "megtérülés" érdekes dolog! Biztos, hogy valakiknek ez remekül "megtérül". Csak nehogy egyszer fordítva kezdjen működni! Volt már rá precedens, ha nem is volt ilyen látványos a "kerítés".
Hofipisti
@verőce21: Nagyon rossz álmai lehetnek, ha éjfél után ilyen rémtörténetek jönnek elő abból a furcsa, golyó-szerű valamiből!
Sámannus
Akik szélnek eresztik a migránsokat azokkal a bűnözőkkel meg üzletelnek, és beengedik az országba szomszédnak.
Mindig csak a felét vallják be a cselekedeteiknek,az meg nem is számít, hogy a rendőr moslékot kap étel helyett, őrbódé helyett meg egy tyúkól szerű tákolmányt.
verőce21
@Hofipisti: (13:35) Ez a való világ Pistikám, amiket ide beírok. Lehet, hogy neked rémálom - meg a többi 36 lipsinek -, ezért figyelmeztetni kell benneteket a kerítés fontosságára. Mert abból a "golyó-szerű valamitekből" egészen torz az előbukkanó világképetek, hatalomról, "menekültekről"!
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"A fiú délután megvette azt a virágos gyűrűt amire a kisleány vágyott és a boldog, együtt töltött nap után sietett haza a villamoson."

Ilyen nyálas írói fantáziával nem csak a fityeszes birkák főkolomposai rendelkeznek, ezt még bármikor, bárki überelheti.
Nessy
Megkéselik egymást honfitársaink is, nem kell ahhoz migráncs!
verőce21
@F_Viktor: (07:56) "...ezt még bármikor, bárki überelheti." - Ha mégsem übereled, akkor Te nem bárki vagy, hanem Senki!
F_Viktor
@verőce21: Részemről teljes mértékben szükségtelen überelni, ez a ti, szánalmas ge@i csótányok fegyvere, hogy valahogyan igazolni tudjátok mocskos kormányotok mindennapi hazugságait!
verőce21
@F_Viktor: (23:32) Comme tu est béte. Il ne te manque la parole.
(Milyen buta vagy. Nem találsz szavakat.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.