Nem űrközpont épül Gyulaházán és nem hárommilliárd forintból – mondta az InfoRádiónak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere. Bardi Béla elkeserítőnek tartja, hogy a média nagy része csak humorosnak szánt, prekoncepciózus és cinikus valótlanságokat közöl az ügyről. Ez egy kibővített kiállítás lenne Farkas Bertalan szülőházában és az utolsó esély a település megmentésére – fogalmazott az önkormányzat vezetője.

A polgármester elmondta, Gyulaháza ismert szülötte Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós. A szülőháza az önkormányzat tulajdona, 1986-ban építettek hozzá egy kiállítótermet, ahol a Közlekedési Múzeum kiállítása üzemel.

„Amikor meghallottuk, hogy a Petőfi Csarnok be fog zárni, próbáltunk lobbizni, hogy az ottani repülés- és űrrepülési történeti anyag Gyulaházára kerülhessen. Úgy tűnik, ez sikeres volt, az anyag nagy része ide fog érkezni. Korábban adtunk be egy turisztikai uniós pályázatot, ami még nincs elbírálva, de van információnk arról, hogy egy ezerháromszáz négyzetméteres, hangártípusú épületre meg fogjuk kapni a pénzt. Ez 130-140 milliós nagyságrendű beruházás.”

A pályázat interaktív, szimulátoros játékokat is tartalmaz, hogy, mint a polgármester fogalmazott: „ne ötperces, buszból ki, majd beszállós” kiállításlátogatás legyen.

„Kicsit szerencsétlenül szerepel a kiírásban, hogy a Gyulaháza – Space központ melletti rublikában 3 milliárd forint. Ez azonban az egész térség élménykínálatának fejlesztésére szolgál. Az, hogy ebből mennyi lesz a mienk, akkor derül ki, amikor kibontják ezt az attrakciófejlesztést.”

- mondja a polgármester.

„Ez nekünk a mindent jelentené, az utolsó szalmaszálat, a csodát, amire vártunk. A legfontosabb hiányzik: a megélhetés, a biztos jövőkép. Tömegével mennek el az emberek, üresednek ki a házak, nem születnek gyerekek.”

Felidézte, repdestek örömükben, amikor megjelent a kormányrendelet, mert az a település, ahova százezres nagyságrendben érkeznek látogatók, az nem hal meg.

Bardi Béla elmondta, meglepték a hírek, hogy ismeretlenül is bántják Gyulaházát.

„Azt hittem, hogy mindenki fog örülni, de kiderült, hogy nem. Bosszant, hogy a sok szépség ellenére csak a rosszat mutatják a faluból. Csak a szenzáció a lényeg. Tudtam, hogy nagy úr a média, de nem hittem, hogy ennyire” – fogalmazott Gyulaháza polgármestere.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
senki sem gondolta komolyan hogy nekik megy a 3milliárd! =))
justhpeter
Jó dolog, hogy a polgármester két lábon áll a földön.
lenn
A "zűrközpont"
Épül és virul - vagy nem.
Nekünk mindegy itt Gyulán, mert mi nemzetii cocialista újnáci posztkommunista kiscsávók vagyunk, és mi mindent elhiszünk, amit a nagy vezír mond.

A gyulaiak: "Mondj valamit, nagy vezír, és mi elhisszük - bemondásra.
Ha te mondod, biztos úgy van.""
quadrocopter
Farkas-Szojuz Bertalan beállt a hordába, még légifuvarozó korában!
Edmond Dantes
Gyulaházán már volt Othello (idősebbek emlékezhetnek a remek filmre Básthyval,Törőcsikkel),most pedig lesz űrközpont és ez nagyon rendben is van.Nyilván már csak ez hiányzik a falú összkomfortjához.Én azért neheztelek most a kétfarkú kutyákra, mert ők a plakátjaikon Felcsútra ígérték.Már nekik sem lehet hinni.
cs.n.
Ezt a százezres nagyságrendű látogatói számot hány évre értette?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.