Tegnap írtuk meg, hogy a vezess.hu egy igen extrém helyen traffizó rendőrt állított pellengérre. A képet egy magánszemély töltötte fel Facebookra, amikor az Üllői út 130 előtt haladt el. Állítása szerint a rendőr még be is szólt neki, hogy "maga miért fotózgat itt?

Fegyelmi eljárás indul a lesből traffipaxozó rendőr ellen

A rendőrség nem cáfolta az eset valódiságát, sőt, szankciókat helyezett kilátásba a szabályt ugyan nem sértő, de kissé etikátlanul viselkedő munkatársukkal szemben.

A BRFK gyors, szakszerű, emberséges és udvarias fellépést vár valamennyi fővárosi rendőrtől. A megfogalmazott szakmai alapvetésektől semmilyen indokkal sem enged eltérést."

"A sebesség-ellenőrzést végző rendőr tevékenységével megsértette a szervezeti normákat és a vezetői elvárásokat. Tevékenységével kapcsolatosan fegyelmi eljárás keretében vizsgálat indult

- írta közleményében a Budapesti Rendőrfőkapitányság.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nem a rendőr kell elkapni, vazze, hanem a főnökét, aki kiadta, hogy mikor, hol kell lesállást foglalni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Nem a rendőr kell elkapni, vazze, hanem a főnökét, aki kiadta, hogy mikor, hol kell lesállást foglalni!
nevemnick
Az utak mellett a rend-őrei nagyon sok hasonló esetben kihasználják a rejtőzködési lehetőségeket. A 67-es, ami 89 km hosszú, a VÉDÁ-k mellett ,,csak" tizennyolc helyen végzik így a tevékenységüket. Szerencsére, (és mivel inkább egy órával előbb indulok hosszabb útra) 43 év alatt csak egyszer büntettek meg háromezerre, akkor is ,,csak" azért mert forgalmim lejárt szó szerint 65 perce.
Ilyen az én formám... @quadrocopter:
Eladott Ország
Utólag megjátsszák magukat miután lebuktak. Ugyanúgy mint annál a szállító férfinál, aki kezelésre vitte régi autójával a leukémiás lányát a szmogriadóban , ám a szívtelen rendőrt ez nem hatotta meg.
staro2
Jelentkezzen aki elhiszi, hogy Kiss 24 fődörzs előző éjjel megálmodja,hogy másnap honnan fog trafizni és a parancsnoka most hall róla először.
quadrocopter
@nevemnick: Számos esteben így működnek, sunyi módon, ha a nyilvánosság előtt szóvá teszik, akkor eljátszák a szigorút!
Belefutottam anno egy trükkösbe én is, bár a 30-as tábla kerék magasságban volt a fűben.
A település helységtnévtáblkája után kb. 60 m.-re volt egy teraszos presszó, rajta vendégek, a presszó előtt meg egy csíkos kocsi álldogált, csak az látszott, hogy az első üléseken senki nem ül, hátra nem lehetett belátni, mert tele volt cuccossal - gondoltam én. Így is ötvennel gurultam be a faluba. Mielútt elhagytam volna az őtra majdnem merólegesen parkoló csíkos kocsit, vettem éstre, hogy a hátsó ülésen nem "cuccos" van, hanem egy kukkoló, sapka nélkül a ketyere mögött. Két hét múlva Szombathelyről kaptam egy érzelmes, 30.000 HUF befizetéséről szóló határozatot.
Később megtudtam, hogy akkor vasárnap, rajtam kívül még öten belefutottak a traffiba, valamennyien 50-60 Km/h-s sebességgel, holott a mese úgy szól, hogy 65 Km/h alatt nem büntiznek! A 30-as tábla ügyesen volt kirakva, rég befejezték az útépítést, csak a felfestések nem voltak még meg, azaz nem volt forgalomnak átadva, a tábla kb. 2 m.-re volt a gazban, felfelé megdöntve, másnap kíváncsiságból elautóztam arra, elsőre eldobott szemeteszsáknak tűnt az eldugott tábla!
Befizettem, egy féloldalon fenyegetőztek, ha nem fizetem be! Azt mondták a hozzáértők,hogy megért volna egy pert, de ehhez sem időm, sem kedvem nem volt.
namihami
Akkor természetesen (???) az elkészült fotók is a szemétben landolnak, ugye? Hiszen ha érvénytelen az egzekúció, akkor a processzus se lehet jogos.
Lepényleső
...aztán kinevezik az országos traffipax kihelyező bizottság élére?
Aki Én
Ez azert eros. Nem kenyszeritett senkit gyorsahjtasra. Kikerem magamnak, hogy a csaladomat is veszelyezteto autosokat vedik.
papa.49
@Aki Én: Itt nem azokról beszélünk akik a lakott területen 90-100 hajtanak, itt arról van szó hogy kerülhet bárki olyan helyzetbe hogy rá kell lépnie a gázra, és már le is kapták... Valamikor a gyorshajtás definíciójában benne volt ,,jelentősen, vagy tartósan,, na ez a két szó eltűnt a szövegből, innentől minden az elbírálón múlik!!!
Peller Anikó
@akite: én harminccal is el tudom ütni a családodat. Ha a családod nem képes vigyázni magára akkor nagy bajban vagy.

Nem az a baj ha valaki 80-al megy városban (mert beláthatod, ez eléggé általános) hanem hogy idótáknak is van jogosítványa, menet közben telefonál, rúzsoz, zabál, dug, részeg és nincs rajta a szemüvege. Közbe meg civakodik az asszony nyal.
egyvandor
Nem zárom ki, hogy lelkesedésből csinálta, de sokkal valószínűbb hogy a bevételi elvárásoknak akart eleget tenni. A ner biztonsága a tét. Nem működőképes sarcok nélkül. Ezt az elmúlt évek gazdasági és adó politikája is igazolja.
egyvandor
@namihami: Ugyan miért mondanának le a bevételeikről.
Eladott Ország
@egyvandor: www.vezess.hu/hirek/2016/02/26/milliardokra-birsagoltak-a-magyar-autosokat/
Közel tizennyolcmilliárd forint pénzbírságot szabott ki tavaly a rendőrség a különféle közúti szabálysértések miatt. Ki van adva a heti , havi penzum ,hogy mennyi büntetést kell beszedni!
Közben Pintér kijelenti, hogy Pharaon ujjbegyén sérültek a barázdák. Pintér Sándor belügyminiszter 2010 és 2013 között közel 2,7 milliárd - számításaink szerint 2663293543 - forintról "feledkezett meg" a parlament mentelmi bizottságának leadott vagyonnyilatkozataiban. Az apró nem számít.
nem tibi
Ez nem semmi ! Mo 2017 .A kapualjasok kora . :-((((((
namihami
@Eladott Ország: De csak azért, mert nem filléreskedő társaság. A Pintyér pedig csak azt csinálja, amivel a főnöke, mint példamutató, elől jár. A jó cseléd a gazda által nyújtott példát követi.
qxy
@staro2: Én is megálmodtam egyszer hogy a holnapi horgász versenyen vanillia fagylaltal gyúrt kuglóf béllel sok halat fogok fogni. Reggel, mentem is a boltba meg is csináltam meg is nyertema versenyt. 59 kiló hal. két óra alatt. De a végén csak arra voltak kíváncsiak, mennyi??? Na ennek a tökkelütöttnek is nem az a fontos hogy és csalt e,hanem," Mennyi???
lusta
Az a felháborító,nagyon sok országban ez szigorúan tilos, hogy tiltott helyen állva ellenőrzik a forgalmat. Buszmegállóban, leállósávban, útkereszteződésben, megszűnő forgalmi sávban, stb.. Pl. Szlovákiában alónyabányai behajtóban állva mérték a sebességet. nem tudtam előzni, ezért engem épp nem érintett a sebességtúllépés, de olyan az útszakasz, hogy gyakorlatilag mindenki túllépi. Betelefonáltam a pozsonyi belügybe, azóta sem láttam ott őket. Egy másik esetben egy másik ország belvárosában a stoptáblánál megállókat egy buszmegállóból figyeltek,majd ott is állították meg őket. Beszéletme az ottani közlekedési osztály vezetőjével és azóta sem láttam ott őket. Maga a stop tábla elég hülye helyen és forgalmi rend szerint van kirakva, de aki nem áll meg az fizessen, de ne úgy, hogy mikor két busz is érkezik, akkor az utasok az úton szállnak le és mennek át az útteseten. Egyébként is tilos olyan helyen végezni a tevékenységüket, ahol a többiek számára is tiltva vannak dolgok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.