Lex Heinekennek is csúfolják azt a törvényjavaslatot, amit hétfőn tolt be a parlament elé Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes, és amivel a kormány egyik pillanatról a másikra megpróbálja ellehetetleníteni a Heineken holland sörgyártó és forgalmazó céget. Érdekes apróságra hívta fel a figyelmet a Vastagbőr blog: a Heineken 2014 eleje óta stratégiai partnerségi kapcsolatban áll a magyar kormánnyal, és a megállapodást nyélbe ütő Szijjártó Péter külügyminiszter nagy kedvvel fotózkodott vörös csillagok társaságában. Szijjártó ekkor Joris Huijsmans HEineken-igazgató oldalán arról beszélt, a magyar gazdaság növekedése szempontjából kiemelten fontos a magyar-holland gazdasági együttműködés, ugyanis "9,5 milliárdos összeggel, a harmadik legtöbb befektetés Hollandiából érkezik Magyarországra". A magyar kormány, hangzott el ugyanitt, azért is kiemelt partnerként tekint a Heinekenre, mert "egy nagy múltú hazai iparág tradíciójára épít ez a...

(Forrás: 444.hu, Északi által)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Eddig nem ivott Heineken sört pártunk és kormányunk egyetlen lelkes tagja sem?
Putyin elvtárs is törölje el a vörös csillagot?
Milyen magyar sört kell "támogatni"' bármi áron? A Csiki sör eredetileg román, ergo nem értem az egész cirkuszt!
Árulja már el valaki miért kell hadba szállnunk a román sör vita miatt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
nem mindegy mi van a dobozon? nem nézni kell! inni! amúgy 50 évig senkit nem zavart?
coni
Nem lepődnék meg nagyon ha az Átlátszóban felsorolt tulajdonosok közül valamelyik "gázszerelő" lenne.
nyanya001
Éppen ideje !
Nem törődik a magyar kormány fenyegetőzésével a Heineken: a holland sörgyártó keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a Csíki Sör védjegyének visszavonására – írja a Bruxinfo. A brüsszeli szakportál a törvényszék hírlevelében találta meg a keresetet, amellyel a Heineken azt szeretné elérni, hogy vonják vissza az Igazi Csíki Sört gyártó cég tulajdonosa számára, a „Csíki Sör” elnevezés használatára megadott uniós védjegyoltalmat.
A holland sörgyár arra hivatkozik, hogy neki már van egy korábban bejegyzett uniós és román védjegye is. Utóbbival kapcsolatban egy román bíróság nemrég a Heinekennek adott igazat, ez indította el azt a magyar kormányzati kampányt, amelynek az utolsó fejezete egy törvénytervezet, amellyel a sör címkéjének legmarkánsabb elemét, a vörös csillagot tiltanák be a kereskedelmi logókon.
http://pestibulvar.hu/2017/03/18/beragott-a-h...
Menjen ez a kormány a retkes 3,14csába a csíki sörével együtt !
Eladott Ország
https://kolozsvaros.com/2017/02/12/nesztek-eg...
A hit meg az a tökéletes, sajnos kifogyhatatlannak tűnő üzemanyag, amely a Pártban és
fővezéreiben hívő emberek bensőjében, felszívás után tartós, magas hőfokon ég el. A jelenséget semmi nem befolyásolhatja, legkevésbé a tények, valós események, mégoly cáfolhatatlan bizonyítékok bármire – ezek furcsa mód csak fokozzák a hit szilárdságát és a hívők agresszivitását a kétkedőkkel szemben. Aki hisz, azt meggyőzni nem, legfeljebb el­ és megtéríteni lehet – időről időre valamely új és/vagy tetszetős, jól fizető eszme, netán egy új messiás számára. A nagy hármasból nekik mindössze a szeretetre van szükségük: merthogy szeretik, hogy minden úgy van, ahogy van… szeretik a mérhetetlen luxust, a felfoghatatlan mennyiségű pénzt, vagyont; szeretnek utazgatni bel­ és külföldön, egzotikus helyszíneken, földön, vízen, levegőben… Harley Davidsonon, yachton, helikopteren. És legfőképpen, mindenek fölött, mindennél jobban imádják a hatalmat: azt, hogy egyre nyilvánvalóbban bármit megtehetnek.
F_Viktor
1) Holnaptól forgalmaznám "Az igazi Sopianae Sör"-t, mikor perelne be a pécsi sörgyár?
2) A csiki sörgyár tulajdonosáról Lénárd Andrásról sok erdélyinek nincs jó véleménye, őt tartják az erdélyi gázszerelőnek. Szeret hazudozni, vállalkozásai lefedik az étlapot.
A cikk alapján kesze-kusza a sörgyár tulajdonosi háttere (nem csodálkoznék ha a mi lézerünk is érdekelt lenne benne, olyan vehemenciával védelmezi), minősége gyengébb-, ára magasabb, mint a Heinekenné, ha nem pántlikázná fel magyar nemzeti szalaggal, a kutya sem venné meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél