Vik-tor, Vik-tor! – zúgott Salgótarjánban, amikor a kormányfő megérkezett a szocialista vezetésű városba, hogy az önkormányzattal egyeztessen a következő évek fejlesztéseiről.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
mind az 50-en?
S milyen buszok parkoltak?
adrenalink
"vi-tor, vik-tor" zúgta a félszáz /így többnek tűnik/ Bözsi utalvánnyal megvesztegetett nyugdíjas tömeg...
aremy
@RonaGyuri: milyen? hát ss hez köthető mondhatni párt buszok!
eszegfu
Ez az 50 ember is 2/3-os többség, nem?! Salgótarján lakossága 35.811 fő.
aremy
@eszegfu: 2/3 os többségnél egy kicsit több.
Nessy
Szeretném megjegyezni, hogy nem minden idős ember demens!
Néhányan még szoktunk gondolkozni, és memóriánk is műxik!
Azért 10000 forint nem akkora pénz, hogy ezt felvállaljuk!
Persze, lehet, hogy vagy valamelyik családtagjuk haszonélvezője a jelenlegi kurzusnak.
Eladott Ország
"Salgótarján évek óta bajban van. 1970­-ben zárták be a bányát, aztán sorra a gyárakat, üzemeket. A környéken nincs nagyváros, még kicsi sem. Az ipar miatt annak idején odatelepített családok munka és megélhetés nélkül maradtak, röghöz kötve az eladhatatlan lakásaikban. A város a rendszerváltás egyik nagy vesztese volt, azóta sem tudott megállni a lejtőn. Salgótarján az ország egyik legszegényebb régiójában helyezkedik el. Jóformán a semmire építette fel a pártakarat 1950­-ben, hogy oda telepítse a megyeszékhelyet, így büntetve Balassagyarmatot, amiért az 1945-­ös és az 1947­-es választásokon a kommunisták
Balassagyarmaton alig kaptak szavazatot, míg az iparváros Salgótarjánban egyértelmű túlsúlyuk volt. Politikai pártok harctere most is, csak arról az apróságról feledkezik meg a mostani kormánypárt, hogy ott él közel 36 ezer ember. Ennyien maradtak, pedig az 1980­-as években még több, mint 50 ezer volt a város lakossága. Nem lehetne esetleg befejezni ezt a pofátlan, lánctalpas országfoglalást és az emberek érdekét nézni? Akkor is, ha történetesen nem fideszes városvezetést akarnak a helyiek? Vagy pedig úgy döntött a hatalom, hogy abban az esetben dögöljenek meg a salgótarjániak?"
eszegfu
@aremy: Igaz... revidiálom a számitásomat...4/3!:))
eszegfu
@Nessy: 9:57 A településünkön tapasztaltak alapján én azt gondolom, hogy egész egyszerüen az idősek otthonának lakóit elviszik egy kis "kirándulásra", akik persze örülnek és esetleg csak annyit látnak: találkozhatnak M.o. első emberével. És azt is szinte biztosra veszem, hogy demencia nélkül is sok idős ember már teljesen elszakad a mai történésektől, főleg ha "gondoskodnak" róluk (24 órás orvosi, nővéri felügyelet, nem kell bevásárolniuk, főzniük, mosogatniuk, stb. "csak" a nyugdijuk nagyobbik részét kell befizetniük).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.