A kormány egy egyetemet sem akar elüldözni, így a Közép Európai Egyetemet (CEU) sem – jelentette ki Kovács Zoltán az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A kormányszóvivő közölte, hogy csupán egy 28 intézményre vonatkozó vizsgálatról van szó, vagyis ha a törvényes működésre vonatkozó feltételeket a többiekhez hasonlóan biztosítani tudja a CEU, akkor az elüldözésre vonatkozó vád a hisztériakeltés része.

Ugyanakkor a CEU vezetői olyan jogszabály visszavonását követelik, ami még nem is került a parlament elé – tette hozzá a politikus.

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy egyes civil szervezetek, például a Magyar Helsinki Bizottság jogvédelemnek álcázott politikai nyomásgyakorlást folytatnak. Erre jó példa szerinte az általuk képviselt két bangladesi esete, akikkel kapcsolatban a strasbourgi emberjogi bíróság elmarasztalta Magyarországot két férfi menedékkérelmének elutasítása miatt.

Vagyis a Magyar Helsinki Bizottság politikai legitimáció nélkül alapvetően befolyásolni kívánja a politikai döntéshozatalt, ugyanis a "hajmeresztő" ítélet elvitatja egy szuverén országtól, hogy kit enged be a területére – fogalmazott a kormányszóvivő.

Azt is hangsúlyozta, hogy komoly politikai és igazságszolgáltatási nyomás nehezedik Magyarországra, hogy változtassa meg a magatartását az illegális bevándorlás kérdésében. Sokakat bánt, hogy hatékony határvédelmi rendszert építettünk ki – fűzte hozzá.

A kérdés az, hogy Európa miért nem akar a feltételeknek megfelelni, az Európai Néppárt pedig hatékony eszköz lehet arra, hogy ezen a területen is érdemi vita szóljon Európa jövőjéről – hangsúlyozta.

Ezt segítheti a visegrádi együttműködés is, amely az elmúlt másfél évben bebizonyította, hogy képes olyan forró kérdésekben együttműködni, mint a határvédelem, vagy az élelmiszerbiztonság – mondta Kovács Zoltán.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"A kurmány egy egyetemet sem akar elüldözni"

Tuggyuk, tuggyuk, akaratotok ellenére üldözitek el, mert az akaratotok szerint beletaposnátok őket a betonba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
...addig míg kormánypártiak be nem fejezik ott a tanulmányaikat!? "Berzétei Ákos jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkár még tavaly kezdett tanulni a CEU Business Schoolban, mit sem törődve azzal, hogy Soros-ellenes szelek fújnak a belvárosban, a Külügyminisztérium a 24.hu kérdésére pedig elismerte, hogy konkrétan Szijjártó Péter tárcája fizeti a tanulmányok költségeit. " Nekik joguk van minden iskolát ingyenesen elvégezni?! A pofája szakad le az embernek tőlük!
bencemacska
Általam nem tisztelt Kovács szaki:
Ha ez az egyetem szabálytalanul működik, szíveskedjen az ott "szerzett" diplomáját haladéktalanul visszaadni!
És mivel ön eddig is tudta, hogy nem érvényes diplomával tölti be munkakörét,azonnal jelentse fel saját magát csalás miatt.
Ja elfelejtettem: "MONNYON LE!!!'
Pálinkafőző Rézüst
Debizony, éppen azon "dolgoztok"... Aljasságból kéne doktoriznotok...
quadrocopter
Kovácska! Ha anyád tudta volna, hogy ekkör marha nagy hazudozó köcsög lesz a gyereke, szétnyomta volna a fejedet frissíben!
Béla333
Ezek nem csak minden szavukkal hazudnak, hanem minden sóhajtásukkal is!
Peller Anikó
"A kurmány egy egyetemet sem akar elüldözni"

Tuggyuk, tuggyuk, akaratotok ellenére üldözitek el, mert az akaratotok szerint beletaposnátok őket a betonba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.