„Nem a magyar kormány miatt hagyják el az országot, mert nem mi küldjük, hanem kint várják őket. Jó néhány nyugat-európai ország a kelet-közép-európai tagállamokból származó, alacsony bérért is munkába álló, keresztény, fehér fiatalokat keresi, azokat, akik szeretnek és tudnak is dolgozni. Akik külföldön dolgoznak, óriási áldozatokat hoznak. Kint drágább a megélhetés, ezért csak akkor tudnak megtakarítani, ha önmagukat kizsákmányolják. Rosszabb körülmények között élnek, csökkentik a kikapcsolódásra, szórakozásra fordított pénzt, időt, ráadásul mindezt a családjuktól, barátaiktól távol, ismeretlen környezetben teszik. Lehet, hogy idehaza nem lehet annyit keresni, mint Nyugaton, de ha tovább tudjuk javítani az életkörülményeket, már nem éri meg vendégmunkássá válni. Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga.”

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Inkább legyél itthon rabszolga, mint a rothadó nyugaton!
A magyar rabszolga jó rabszolga, bezzeg a nyugati az rossz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Inkább legyél itthon rabszolga, mint a rothadó nyugaton!
A magyar rabszolga jó rabszolga, bezzeg a nyugati az rossz!
Csizmás Kond
" Ugyanakkor azon is érdemes lenne elgondolkodnia,... hogy emberek százezrei inkább választják a „rabszolgaságot”, mint hogy Magyarországon próbáljanak valahogy megélni. "
...hát erre mit lehet mondani...
F_Viktor
A mesehez csak ket szosszenet:
- Egyre tobb magyar dolgozik Szlovakiaban!
- Hogy milyen a nyugati rabsszolgasag, megtudhatjatok pl. Lehi heti rendszeresseggel megjeleno podcastjabol, a Szin Folt Cafe-bol.
Angliaban elo, erettsegivel rendelkezo, fiatal hazaspar es baratai kotetlen, politikamentes beszelgetese sokkal tobbet elarul a valosagbol, mint ami a kormany propaganda anyaga elarul az otthon e'lo"knek.
simmering73
Baráti házaspár 50 évesen ment ki Németországba 10 éve. Azóta egzisztenciát teremtettek. Néhány napja beszéltünk velük. Mostanra itthon mindent felszámoltak, mert nem szándékoznak véglegesen hazatérni. Na ők mondták éppen, most amikor itt jártak (rokonlátogatás), megdöbbentek, hogy itthon majdnem minden drágább már mint ott.
RonaGyuri
rabszolga? az legfeljebb a politikusokra igaz, meg a velük egy szinten lévőkre lenne igaz, de sajnos itthon maradnak! =))
desiro
éppen most variál a dicső tolvak elkurmányunk a munkaidő kereten, a túlórát nem akarják fizetni mi ez, ha nem rabszolgaságba taszítás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.