A Magyar Kétfarkú Kutya Párt adott be népszavazási kérdéseket, amitől a testület nem ragadtatta el magát.

Hét népszavazási kezdeményezést utasított el a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén egyebek mellett egyértelműségi problémákra és arra hivatkozva, hogy nem lehet tréfát űzni a jogintézményből.

10:2-re elutasították a CEU kapcsán beadott kérdéseket

Az NVB 10:2 arányban utasította el egy magánszemély (a DK-s Sebián-Petrovszki László) a külföldi egyetemeket érintő népszavazási kezdeményezésének hitelesítését. A testület döntését azzal indokolta, hogy a kezdeményezés csak az OECD-országokban államilag elismert felsőoktatási intézmények számára biztosítaná, hogy bejelentés alapján folytathassanak külföldön oklevelet adó képzési tevékenységet, a többi intézménynek továbbra is működési engedély, akkreditáció alapján kellene működne.

A tagok egyebek mellett azzal érveltek, hogy a kezdeményezés szerint javasolt módosítás diszkriminatív helyzetet teremtene, hiszen hátrányosan érintené a magyarországi felsőfokú intézményeket, és az abban tanuló diákokat, valamint, a nem OECD országok iskoláit.

Vágó Gábor kérdései részben okafogyottak voltak

Vágó Gábor (volt LMP-s parlamenti képviselő) magánszemélyként három népszavazási kezdeményezést nyújtott be, a letelepedési engedélyek megszerzésével, kiadásával kapcsolatban, valamint a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatályon kívül helyezéséről.

Az NVB a kérdések hitelesítését megtagadta, részben választópolgári, illetve jogalkotói egyértelműségi problémára, részben okafogyottságra hivatkozva.

Egy viccpárt komolytalan felvetései

Az NVB három, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által benyújtott népszavazási kezdeményezést is napirendre vett, és azokat egyhangúlag el is utasították, arra hivatkozással, hogy azok a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvébe ütköznek. Az ülésen felmerült, hogy egy viccpárt komolytalan kezdeményezéseit egyáltalán érdemben kell-e tárgyalniuk.

Az első kérdés azt célozta, hogy az Országgyűlés nevezze át Paks városát, annak érdekében, hogy a tervezett atomerőművi beruházást érintő nemzetközi szerződések érvényüket veszítsék.

Egy másik kezdeményezés szerint új atomerőművi blokk csak a felcsúti stadion 50 méteres körzetében épülhetne.

A harmadik kezdeményezés pedig arra irányult, hogy az NVB ne minősíthesse a választópolgárok számára túl bonyolultnak az atomenergiával kapcsolatos népszavazási kérdéseket.

Patyi András elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a szabályozásnak nem az a rendeltetése, hogy jópofa tréfákat űzzenek a népszavazás jogintézményéből, és a döntéshozó szervezetekből; az NVB-ből, a Kúriából, vagy az Országgyűlésből.

Nem rendeltetésszerű az a szervezői magatartás, ami lehetetlen, abszurd célokra irányuló kérdéseket tartalmaz – fűzte hozzá.

Az ATV kihagyta a Munkáspártot Zuglóban, ejnye

Az NVB egy, a múlt vasárnapi zuglói időközi önkormányzati választást érintő határozatot is hozott. A testület 11:1 arányban meghozott nem jogerős határozatában megállapította, hogy az ATV műsorszolgáltatóként az egyik választási hírműsorával megsértette az esélyegyenlőség alapelvét, mert egyik híradójából – a többi jelölő szervezet közül egyedüliként – kihagyta a Magyar Munkáspártot. Az NVB határozatai nem jogerősek, azokkal szemben a Kúrián lehet jogorvoslattal élni.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A kopaszok csinálhattak viccet a NVI-ből, amikor büntetett előéletű verőlegények állják útját a népszavazási beadványoknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Az nem tűnik fel az elnök úrnak, hogy a bizottság a választókból űz folyamatosan gúnyt? Remélem, ha demokrácia lesz egyszer, nem ilyen Hazafias Népfrontos, kivágják onnan ezeket a pártkatonákat, mint a Patyi macskáját szarni, ahogy a szülőfalumban járja a közmondás.
JAJMÁR
Nevetsègesek. A viccpárt direkt az, ezen megsértődni, miközben az összes nem viccpárt népszavazási kezdeményezésènek lesöpréséhez komolytalan - és vb -hez valóban nem illő indokokat kreálnak, gyerekes és nevetséges.
De értjük...
Lepényleső
Csúnya is lenne,ha a tréfamester bohócnak születne?
coni
Akkor szoktak a vicc pártok így felfutni amikor a többi párt már komolytalanabb náluk (pl. az olaszoknál ők kapták a legtöbb szavazatot).
human
Mikor tizenegynéhány kopasz megjelent ugyanazzal a kérdéssel az ősz banya saját kezű aláírásával az nem volt gúnyűzés a bizottság szerint? Mi ez ha nem kettős mérce? Kopasz bűnözőknek asszisztálnak, de egy viccpárt kérdéseit leadminisztrálni már nem megy? A kopaszok közt voltak olyanok akik gyerekek ellen követtek el súlyos testi sértést.
Felfogjátok fidesz szavazók, hogy kiket tartotok hatalmon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.