Cser Ágnes szerint az ország nem vesztett volna el sok jó egészségügyi szakembert, ha a "szoclib" kormányok "odafigyelnek, tárgyalnak" és megállapodnak a bérekről a szakszervezetekkel.

Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta: 2004-ben, Magyarország európai uniós csatlakozásának évében megfogalmazták, hogy az EU-s ágazati fizetési átlag 75 százalékát szeretnék elérni öt éven belül.

Négy szoclib kormány nem volt hajlandó erről érdemben tárgyalni

– fogalmazott.

Szerinte "nem vesztettünk volna el ennyi jól felkészült szakembert, hogyha odafigyelnek, tárgyalnak, megállapodunk".

Jelezte: most az ágazat a fizetések szempontjából "a visegrádi négyek középmezőnyében van", de másfél év alatt elérték, hogy a bérrangsorban a 14.-ről a 11. helyre lépjen előre.

A még 2004-ben kitűzött célt "három-négy év alatt" szeretnék elérni – közölte.

A kormány és az egészségügyi szakszervezetek közötti tárgyalásokról szólva Cser Ágnes kitért arra is, hogy az egész ágazatban gondolkodnak, céljuk, hogy a szféra minden közfinanszírozott munkavállalójára kiterjedjen a megállapodás. Nem csak az egészségügyi szakképesítéssel rendelkezőket kell, hogy érintse, "ragaszkodnak" a gazdasági, műszaki háttérszolgáltatásban dolgozók béremeléséhez is – hangsúlyozta.

Megemlítette, hogy a védőnők és mentők többletforráshoz jutnak, a védőnők bruttó 33 ezer forintos kiegészítést kapnak, amely bekerül a kollektív szerződésbe.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
2010 óta az egészségügyi szakemeberek menekülnek. Nem a szakmából, egyenesen el az országból te mocskos némber. Miről ugatsz te itt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
"Vállaljuk a sajtópert: Cser Ágnes az egészségügy legkártékonyabb alakja
2016. június 19. 15:16
Nehezen tudunk elképzelni egy olyan szakszervezeti vezetőt, aki a szakma és a mögötte álló dolgozói réteg helyett a hatalmat képviseli. Mégsem kell a képzeletünkre hagyatkoznunk, ugyanis elég ha körbenézünk, és egyből ki fogjuk szúrni a magyar egészségügy legkártékonyabb szereplőjét: Cser Ágnest."
Emlékezetem ő nem volt soha egészségügyi miniszter, ami nem jelenti azt, hogy nem szeretett volna az lenni, csak nem sikerült neki.
Jozefina
Úr isten ez a kártékony féreg még nincs az intenzíven???!!!
karma1
Aaaa', eszembe jutott: Surjan Laszlo volt a masik tok hasznalhatatlan eu miniszter,...Asszem,.. Hiaba, na, keso van...:o)))
Nessy
@Klubtag: Tényleg nem volt miniszter. Az OEP főigazgatója volt, majd utána az EDDSZ elnöke. Úgy "megvédte" az egészségügyi dolgozók érdekeit, hogy arról koldultak!
Talán, ha megnézné, esetleg tudná is, hogy mikor mennyien távoztak az egészségügyből, nem beszélne ostobaságot!
Azt nem tudták elérni Égerrel együtt, hogy a képviselők mellett az egészségügyi nyugdíjasok is a nyugdíjuk megtartása mellett dolgozhassanak tovább!
Eladott Ország
Ez a dagadt, k*rva, riherongy, a hatalmat dicsőíti és mentegeti azokkal szemben, akiket képviselnie kellene. Odáig süllyedt, hogy szakszervezeti vezetőként, akinek a dolgozók
képviselete lenne a dolga, élő adásban fényezi a kormányt, tolja Balogék rozsdás biciklijét és van pofája azt mondani, hogy nem politizál. Ki nem mondva kurvaanyázza azokat, akik egyáltalán nem dobtak dupla hátast attól, amit sikerült kicsikarnia a kormányból.
Edmond Dantes
Ez a tésztaarcú vörös nő azóta egy vérig sértett, harcos Fidesz szimpatikus amazon (az emlékezetes egri kórház ostroma) ,amióta Horn Gyula idejében megszűnt az akkori pozíciója.(Részletesen Horn titkárnőjének könyvében olvasható).Jelleme Szili Katalinéval vetekszik.Ezért a véleménye is ennyire komoly.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.