Cser Ágnes szerint az ország nem vesztett volna el sok jó egészségügyi szakembert, ha a "szoclib" kormányok "odafigyelnek, tárgyalnak" és megállapodnak a bérekről a szakszervezetekkel.

Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta: 2004-ben, Magyarország európai uniós csatlakozásának évében megfogalmazták, hogy az EU-s ágazati fizetési átlag 75 százalékát szeretnék elérni öt éven belül.

Négy szoclib kormány nem volt hajlandó erről érdemben tárgyalni

– fogalmazott.

Szerinte "nem vesztettünk volna el ennyi jól felkészült szakembert, hogyha odafigyelnek, tárgyalnak, megállapodunk".

Jelezte: most az ágazat a fizetések szempontjából "a visegrádi négyek középmezőnyében van", de másfél év alatt elérték, hogy a bérrangsorban a 14.-ről a 11. helyre lépjen előre.

A még 2004-ben kitűzött célt "három-négy év alatt" szeretnék elérni – közölte.

A kormány és az egészségügyi szakszervezetek közötti tárgyalásokról szólva Cser Ágnes kitért arra is, hogy az egész ágazatban gondolkodnak, céljuk, hogy a szféra minden közfinanszírozott munkavállalójára kiterjedjen a megállapodás. Nem csak az egészségügyi szakképesítéssel rendelkezőket kell, hogy érintse, "ragaszkodnak" a gazdasági, műszaki háttérszolgáltatásban dolgozók béremeléséhez is – hangsúlyozta.

Megemlítette, hogy a védőnők és mentők többletforráshoz jutnak, a védőnők bruttó 33 ezer forintos kiegészítést kapnak, amely bekerül a kollektív szerződésbe.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
2010 óta az egészségügyi szakemeberek menekülnek. Nem a szakmából, egyenesen el az országból te mocskos némber. Miről ugatsz te itt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Mert aztán a csordát qrvára érdekli ez a probléma, nem? Ezt a nőstényt is régen dugták le...
cs.n.
Egy 3 héttel ezelőtti, szintén M1-es szereplése kapcsán született írás:
rontgen.reblog.hu/cser-agnes-nyelve
papa.49
Ez a lagymatag sezlon valceres még meg van???
Azt hittem már az örök vadászmezőkön hazudozik!!!
Nessy
Hogy nem szakadt rá a mennyezet! Az első Orbán kormány sem adott 4 éven át béremelést az egészségügyben. Pont abba is bukott bele a szoc. kormány, hogy pl. próbálta rendezni a közszféra bérét is! Próbálta talpra állítani a rendszert, aminek aztán 2006-ban a csodálatos 300 forintos népszavazás megadta a kegyelem döfést!
2010-2011-ben aztán elkezdték Orbánék kivonni a pénz a rendszerböl.
A csodálatos kórház összevonásokkal normálisan üzemelő kórházak mentek tönkre. Komoly adókat fizetnek a gyógyszegyártók, miközben egyre több gyógyszernek csökken vagy szünik meg a támogatottsága.
Minden évben nagy csinnadrattával adnak konszolidációra 50 - 60 milliárdot, miközben a kórházak adóssága 100 milliárd körül van. A finanszírozáson nem változtatnak, ergo az adósság újra termelődik.
Padlón van az alapellátás, a járóbeteg ellátás, a diagnosztikai várólisták az égig érnek, kivéve ha van pénze a kedves betegnek a magán vizsgálatokra, vagy VIP ellátott!
Cser Ágnes soha nem emelte fel a szavát az egészségügyi dolgozókért. Mindenre rábólintott, mindent aláírt, amit pártunk és kormányunk mondott. Mint ahogy Éger is immáron 7 éve hallgat és bólogat!
nyanya001
1998-ban, a Fidesz választási ígéretei közt – az orvosi kamara elnökéből miniszterré előlépő Gógl Árpád –még az egészségügyi ellátás érezhető javulásáról, jelentős járulékcsökkentésről és 400 százalékos szakdolgozói béremelésről beszélt.
Gógl ekkor még nem tudhatja, hogy a rendszerváltás utáni időszakban egyetlenegyszer egy kis időre valóban eléri majd az egészségügyiek keresete a nemzetgazdasági átlagot: 2002–2003-ban egy beváltott szocialista kampányígéret szerinti 50 százalékos béremelése nyomán.
Na ennyit rólatok, jár a szátok de minek !
simmering73
2010 óta az egészségügyi szakemeberek menekülnek. Nem a szakmából, egyenesen el az országból te mocskos némber. Miről ugatsz te itt?
Hellcat
Mókás ez úgy hogy pont ma derült ki mennyire hülyére vették a mentősöket akik nem azt kapták mint amit a fidesz ígért nekik és sokan helyből fel is mondtak.
kisrigó
Ez a nő csak folytatja az eddigi hazugságait, kellett valami a mentősök felmondása, átverése miatt! Persze, most hat-hét év után jut eszükbe a szakembereknek elmenni! Inkább neki mentek el otthonról! Ki választotta meg egyáltalán ezt az élősködőt?!
kakaósbögre
a NASA erősen érdeklődik a Cser Ágnes arcát borító vastag,bőrszerű,hőálló anyag összetétele iránt.
szaboria1
Cser nem más mint egy köpönyeg forgató van az a pénz amiért elárulja még a tagságát is.
bakegya
@szaboria1: MEGTAPASZTALTAM,TÖBBED MAGAMMALés ágnes asszony te még tettél rá egy lapáttal...
szaboria1
@bakegya: Most láttam épp a tv.-ben 1kg smink volt az arcán azért nem sül le a pofájáról a bőr.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/06/10/dogolj-ehen-hulye-suttyo/
Dögölj éhen, hülye suttyó. Éljen, sikerült megállapodni, gond letudva. Tiszta erőből verdesi egymás vállát az egészségügyi dolgozók béremelésében sertepertélő társaság, mert lám csak, ennyi munka és idő nem volt hiábavaló. Megszületett szerelmük gyümölcse. Kicsit Cser Ágnesre hasonlít, kicsit Balog Zoltánra és nagyon magyar. Ahogy érdekes a Cser Ágnes neve alatt futó szakszervezet hozzáállása is. Pontosabban nem érdekes, hanem tragikus. Dugig vagyunk Gallóné­ féle csodálkozófenomén szakszervezeti vezetőkkel és Cser Ágnes­szerű simulékonyakkal. Igaz is, a lényeg megvan. Az ő pozíciójuk biztos, a nagyon hangosan ordító orvosok szája befogva, a többi dögöljön halomra nyugodtan. Hogy a szakdolgozók a nevetséges fizetésért és a röhejes béremelésért a harminc százalékos létszámhiányt is megoldják – ugyanis ennyi szakdolgozó hiányzik a rendszerből – és a belüket kidolgozzák, hogy össze ne omoljon a rendszer, az kit érdekel? Az a baj, hogy nem csak az ápolók, konyhai dolgozók, mentőautó­szerelők fognak halomra dögleni, hanem mi is, ezek nélkül az emberek nélkül. Ha az orvosok megelégszenek azzal, hogy az ő bérük érezhetően emelkedik és nem állnak ki azokért a munkatársaikért, akiknek a munkája nélkül nem boldogulnának, akkor az egészségügy össze fog dőlni. Ideje lenne összefogni – nem csak az egészségügyben – az alkalmatlan szakszervezeti vezetőket elzavarni és kiállni minden
érintett mellett. Cser Dundi Ágnesnél csak a seggek változtak, a szervilis seggnyalás megmaradt. A vörösök seggnyalalása után a sárga seggnyalás lett az osztályharcból.
dr. prédikátor
Na ,megint előkerült egy kielégítetlen csatakanca!!!Nincs aki jól megdugja???Összeborúlhatna a bandzsamarcsával!!!
papa.49
@lampa laz: Kár, csak rontja a levegőt...
magyarbakancs
Természetesen ez nem igaz ,mivel a szocik alatt kapták az első jelentős 50%-os fizetés emelést.
justhpeter
Ez a hölgy bizony a szakszervezeti tagság szégyene. Életében nem volt még olyan akit/amit ne árult volna el.
nusika
...elővették a süllyesztőből ezt a nőt?? ...ez a nőszemély csak kárt okozott az egészségügynek..
Nessy
@Eladott Ország: Tökéletesen igaz! Hiába fog a főorvos úr jó pénzért operálni, (már ha lesz altató orvosa), ha a beteg előtt és utána nem lesz szakszerüen ellátva. Amihez kell a szakdolgozó, a konyhai dolgozó, a beteghordó, a takarító, a karbantartó, és egyéb népség katonaság! Erről persze minden béremelésnél sziveskedik elfeledkezni az egészségügyi álomtitkárság, meg Balogh tiszteletes. Pedig Onodi Szücs állítólag orvos. Frászt! Doktor, mert az mindenkinek jár, aki lediplomázik. orvos csak egy részükből lesz! Az viszont nem megy politikusnak!
Csizmás Kond
...mert a cél nem a megtartás volt hanem a zunióba való kivándoroltatás...mert a szoci vagy a demokrata ma sem az ország javáért küzd hanem a zunióért...az ország még másodiknak sem érték az ők szemszögükből...de remélem majd csak felelniük kell ezért.
Eladott Ország
@Nessy: Balog tiszteletes irgalommal sterilizál, az nem kerül pénzbe. A jó szakember (orvos) nem megy el politikusnak... a többit nem írom le.
Nessy
@Csizmás Kond: Elnézést, ha tévedek! Úgy tudom 2010 óta folyamatosan Fidesz - KDNP kormány van hatalmon! Azóta az egészségügy állapota csak romlott. Nagyon sokan az elmúlt hét év alatt hagyták el az országot.
A intézmény igazgatók ma már mind hűséges hívei pártunknak és kormányunknak, ergo nem céljuk a "kivándoroltatás"! Az egészségügyi kormányzatban sem igazán találni "szoci"-t. Talán néha pártunk és kormányunk is felvállalhatná, ha ostobaságot csinál, nem kellene mindent másra fogni! Ez legalább olyan, mint templomban fingani és a szentekre fogni!
Béla333
Ennek sem az egészségügy a fontos, hanem a megfelelő ember megfelelő testrészének a kiválasztása! Nyalás céljából!
Csizmás Kond
@Nessy: Nem szándékom másra kenni semmit, és az sem érdekem, hogy a mai helyzetet dicsérjem, ugyanis egy tulélési politikánál semmivel sem több, viszont az egészségügy szarrátétele valahol Molnár Lajos ténykedésénél kezdődött...igaz nem mszp-s volt hanem szdsz-es de akkor mindekttő kormányzott.
Nessy
@Csizmás Kond: Azóta talán lehetett volna rajta javítani! Persze, nem ad hoc pár %-s konszolidációval év végén, amit ha nem tud felhasználni pár nap alatt, akkor visszafizetendő. Esetleg, Uram bocsá' rendezni az ellátás finanszírozását, figyelembe venni az inflációt, ami ezen a területen bizony nem 0 %, számolni az amortizációval! Nem egy műszert, készüléket még húsz év után is régi ismerősként üdvözöl az ember!
Csizmás Kond
@Nessy: Persze hogy lehetett volna, de azt is számításba kell venni, hogy az egyre dögledező gazdaságban a zunió mire is adott támogatást, mit javallt a fejlesztésre és mire adott lehetőséget.
Tudom, hogy ezek emlegetése most bűnnek számít viszont még csak most kerültünk abba a helyzetbe hogy a teendőink néhány százalékát a saját pénzünkből tudjuk megoldani...ide vezetett a nagy uniós összeborulás.
Nessy
@Csizmás Kond: Esetleg a TAO? Az abszolut belügy!
advocat
Ágnes Asszony! És az elmúlt 7 év? Kellene megint egy jól fizető állás? Az ügyvédkedés már nem jön be? Ejnye? Csak a síma nyelv?
human
@nyanya001: teganpa 23:03-ra. Hát ez durva videó volt. Tisztára mintha egy Farkas Flóri vezényelt cigány önkormányzati gyűlés lett volna.
Equus
az egésznek Rákosi az oka és Gerő Ernő. Ágnes asszony tudja, sőt, ő tudja a tuttifrankót, hol kell nyalni a Nemzettemető tezsvér seggét
CsipkeRózsa
Normális ez a nő, hogy még most is a szoci kormányt szidja, vagy megfizetik érte?
Eladott Ország
Cser Ágnes szerint sok egészségügyi szakembert vesztett az ország a baloldali kormányok miatt. És te hol voltál te tündi -bündi ? Gaskó Istvánnál a 6 milliós függöny mögött a 7 millió forintért vett egyedi tárgyalóasztalon vágtátok az ipart tulurban ?
Macskaszem
Fel-cser Ágnes másik filmet néz ugyanabban a moziban. Ez amolyan hagyományféle a hordában.
Nessy
@CsipkeRózsa: Jól megfizetik! Az első Orbán kormány alatt az OEP főigazgatója volt, aztán lett szakszervezeti tótum-faktum!
Clavigo
Ez a pina még a Gaskónàl is gusztustalanabb...Igazi telivér szarhàzi szakszi-vezér..Épp olyan bohóc,mint a tõbbi...oszt jó napot.
Eladott Ország
@Clavigo: www.atv.hu/belfold/20170328-musorvezeto-otezer-forintos-oram-van-gasko-az-a-maga-problemaja/hirkereso
Azért Gaskó sem piskóta. Műsorvezető: Ötezer forintos órám van. Gaskó: Az a maga problémája. A volt szakszervezeti elnök 320 ezer forintért vásárolt faliórát, amit a szakszervezeti tagok sohasem kifogásoltak. Gaskó István szerint ez a legolcsóbb óra ebben a kategóriában.
Grafix69
Cser Ágika szerint.:))) Na Ágnes , szerintem meg nem is akartok rendes fizetéseket adni , soha nem is akart egy oldal sem . Viszont azt ne feledjétek , hogy akármilyen szar baloldali kormányok voltak és szopsi libsi Gyurcsány stb . Azért már 8 év alatt rendbe lehetett volna hozni az elmúlt 16 évet nem? FIDESZ Fasiszta Ideológiát Diktáló Emberek Szervezete. Mert amit ezek művelnek az az igazi fasizmus.
szép új világ
Az a baj Te hülye 3,14csa, hogy Te nem vagy köztük.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/05/07/aki-a-hatalmat-dicsoiti-es-mentegeti-azokkal-szemben-akiket-kepviselnie-kellene/
Ő az, Cser nagysága, a fantom érdekvédő, aki a hatalmat pátyolgatja, dicsőíti és mentegeti
azokkal szemben, akiket képviselnie kellene. Aki miközben saját érdemei miatt fényezi magát
úton és útfélen, a fantasztikusan sikeres bértárgyalások miatt döngeti a mellét (amelyekből
továbbra is rengetegen kimaradtak/átverték őket), valójában maximálisan kiszolgálja a regnáló kormányt és visszatérő motívumként szoclibezik, politizál kendőzetlenül, ahelyett, hogy érdekeket védene (néhány hete éppen Áder Jánosnak hálálkodott élő adásban, amiért aláírta a lex CEU-­t). Aki egyik nap őszinte felháborodást mímelve siránkozik a gödi otthonban uralkodó áldatlan feltételek és tarthatatlan körülmények miatt, amelyeket a kormány nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy másnap – totális amnéziáról tanúbizonyságot téve – a lassan egy évtizede labdába nem rúgó szoclibeket tegye felelőssé az egészségügy jelen állapotáért. Egyetlen szót nem ejtve az elmúlt évek egyik legsúlyosabb botrányáról.
bencemacska
Na, ezt a p.csát azóta útálom, mióta a vakvezető kutya nem mehetett be az orvosi rendelő portájára a zuhogó esőben, miközben a lánya kutyája össze- vissza rohangált az egész épületben!!!
A lánya volt a rendelő intézet jogtanácsosa!
Eladott Ország
A kormány szemenköpte a mentődolgozókat: mindössze 10 százalékkal emelik a bérüket, ami töredéke annak, amiről az az életpályamodell szól, amiért Cser Ágnes foggal és körömmel harcolt, és amit el is fogadott a szaktárca. Azért, hogy legyen mit lehányni, Cser Ágnes tündibündivel együtt.
szép új világ
@szép új világ: Mi történt velem? Duplikálódtam?
lampa laz
Áruld már el azt is, h milyen valagparfűmöt használ csutirém, h így meg lehet zakkanni a szagától?
A fidesz 7 éve alatt húzott el az eü.szakemberek zöme, ha nem tudnád te hülye tyúk.
Szoclib... és az illib...? hát, azt kell mondjam, pici ez az ország ennyi marhának.
bencemacska
@Nessy: május 6, 16:25
Előtte az egyik kórház- rendelőintézet jogtanácsosa volt!
Mikor kinevezték az OEP-be, a lánya egyszerűen örökölte a helyét!
bencemacska
@szép új világ: május,7, 14:40
Külföldön csak szakembereket fogadnak, nem seggnyalókat!
Equus
cser ágnes abszolút hiteles. Szava éppen annyit ér, mint baukó éváé - mindkettő magyar államolgár - sajnos.
eddsz.hu/sajtoszoba/590-cser-agnes-szintesegrl-arulasrol-es-az-mszp-erkoelcsi-bukasarol
wagabund
Cser Ágnes...Cser Ágnes? ...ez a név olyan ismerősnek tűnik...úgy húsz-harminc éve itt-ott feltűnik...de mint mi? ő valami szakember, nagyon magas fizetéssel? úgy rémlik, nagyon kemény, harcosan politizáló valami...na jó, legyen...valaki.
Nessy
@bencemacska: Miután dolgoztam az OEP-be már nyugdíjasként, no comment!
Eladott Ország
Kedves Cser Ágnes, csak még téged nem vesztett el az egészségügy, te tetűláda szervilis fideszes seggnyaló, szarházi ingyenélő.
Eladott Ország
szakszervezetek.hu/dokumentumok/mibol-elunk/8492-futnak-a-beruk-utan-az-egeszsegugyi-dolgozok
Valójában azonban a kétszeri emelés ellenére még mindig nem érik el a visegrádi négyek szintjét, de még a közvetlenül előttünk álló Szlovákia átlagos minimum szakorvosi bérét sem, ami jelenleg 1900 euró. A MOK elnöke szerint a megállapodásban rögzített szakorvosi és szakgyógyszerészi béremeléseket 2020-ig érvényes további javulásnak kell követni ahhoz, hogy az utóbbi években külföldre távozott szakorvosok elgondolkodjanak a hazatérésen. Márpedig a jelenleg főként Nyugat-Európában dolgozó orvosgeneráció óriási hiányt teremtett a magyarországi ellátásban, különösen pedig a szakemberképzésben. Éger úgy látja, az idős orvosok fáradtak, kiégtek, így ma nincsenek iskolateremtő egészségügyi műhelyek az országban, s ez érződik a munka gyengülő minőségén is.
Csizmás Kond
Az egészségügy is mint minden más ágazat akkor roppant meg amikor az volt a jelszó hogy az állam nem jó gazda, és privatizélni kell, vagy leépíteni, átalakítani...elbaszni.
karma1
B+ te ven lotyo, te voltal az egeszsegugyi miniszter, es mar alattad is kezdett rohadni az egeszsegugy, meg a az MSZMP idejeben... Aztan jott a korboncnok Suranyi (asszem ez volt a neve) es ti ketten annyit adtatok az egeszsegugynek, hogy a fal adta a masikat...
Cseszd meg, mar most a futyisznek is megvan a sajat "emuttnyoceve", mi az anyatokert nem csinaltatok valamit? A penz megvolt ra, de a vilagon semmit nem csinaltatok, csak romboltatok Ideje, hogy befekudj egy kozkorhazba, ahol kezeltetheted az oregkori demenciadat...
Klubtag
"Vállaljuk a sajtópert: Cser Ágnes az egészségügy legkártékonyabb alakja
2016. június 19. 15:16
Nehezen tudunk elképzelni egy olyan szakszervezeti vezetőt, aki a szakma és a mögötte álló dolgozói réteg helyett a hatalmat képviseli. Mégsem kell a képzeletünkre hagyatkoznunk, ugyanis elég ha körbenézünk, és egyből ki fogjuk szúrni a magyar egészségügy legkártékonyabb szereplőjét: Cser Ágnest."
Emlékezetem ő nem volt soha egészségügyi miniszter, ami nem jelenti azt, hogy nem szeretett volna az lenni, csak nem sikerült neki.
Jozefina
Úr isten ez a kártékony féreg még nincs az intenzíven???!!!
karma1
Aaaa', eszembe jutott: Surjan Laszlo volt a masik tok hasznalhatatlan eu miniszter,...Asszem,.. Hiaba, na, keso van...:o)))
Nessy
@Klubtag: Tényleg nem volt miniszter. Az OEP főigazgatója volt, majd utána az EDDSZ elnöke. Úgy "megvédte" az egészségügyi dolgozók érdekeit, hogy arról koldultak!
Talán, ha megnézné, esetleg tudná is, hogy mikor mennyien távoztak az egészségügyből, nem beszélne ostobaságot!
Azt nem tudták elérni Égerrel együtt, hogy a képviselők mellett az egészségügyi nyugdíjasok is a nyugdíjuk megtartása mellett dolgozhassanak tovább!
Eladott Ország
Ez a dagadt, k*rva, riherongy, a hatalmat dicsőíti és mentegeti azokkal szemben, akiket képviselnie kellene. Odáig süllyedt, hogy szakszervezeti vezetőként, akinek a dolgozók
képviselete lenne a dolga, élő adásban fényezi a kormányt, tolja Balogék rozsdás biciklijét és van pofája azt mondani, hogy nem politizál. Ki nem mondva kurvaanyázza azokat, akik egyáltalán nem dobtak dupla hátast attól, amit sikerült kicsikarnia a kormányból.
Edmond Dantes
Ez a tésztaarcú vörös nő azóta egy vérig sértett, harcos Fidesz szimpatikus amazon (az emlékezetes egri kórház ostroma) ,amióta Horn Gyula idejében megszűnt az akkori pozíciója.(Részletesen Horn titkárnőjének könyvében olvasható).Jelleme Szili Katalinéval vetekszik.Ezért a véleménye is ennyire komoly.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.