Nem szerepelhetnének olyan politikusok az MSZP 2018-as országgyűlési választási listáján, akik miatt 2010-ben a Fidesz nyert.

Erős feltételeket támasztott Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt a baloldallal szemben, hogy megnyerhesse a 2018-as országgyűlési választást. 

Az MSZP honlapján található programjában olvasható, hogy 

-  miniszterelnök-jelöltként kongresszusi megerősítéssel akar együttdöntési jogot gyakorolni a 106 egyéni jelölt kiválasztásánál és az országos lista felállításánál. Vagyis mind a 106 képviselőjelöltnél és az országos lista összeállításába is beleszólási jogot szeretne magának;

- 2010-es kudarc főszereplőinek, a Fideszt kétharmados győzelemhez juttató politika megtestesítői nem szerepelhetnek az MSZP 2018-as országos választási listáján;

- nincs kibeszélés a pártból, hanem mindenkinek össze kell zárnia;

- a fideszes sajtót teljes körűen bojkottálni kell;

- Botka vezetésével alakítja meg az MSZP az Országos Választási Bizottságot;

- aki bármilyen kapcsolatba keveredik a Fidesszel, annak párttagságát felfüggesztik és etikai eljárást indítanak ellene.

Botka programjában kizárja a Jobbikkal való bármilyen együttműködést, annak szélsőséges politikai nézete miatt. 

A szocialista miniszterelnök-jelölt szerint összefogásra van szükség, de ez önmagában nem elég, közös politikai értékeken alapuló együttműködést kell kialakítaniuk a demokratikus ellenzéki erőknek. 

A jövőben mindenféle együttműködés kizárt a magyar demokrácia legfőbb ellenségével, a Fidesszel.

Aki ezt a szabályt nem tudja betartani, az nem méltó a pártunkhoz és nincs helye közöttünk

- olvasható Botka László programjában.

(Index)

(Címlapi kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Botka huszonéves kora óta mindent megszavaz mint MSZP-s képviselő. De a legnagyobb bűne hogy folytatja amit a Fidesz már tökélyre fejlesztett: a magyar teljes lebutítását. "Fizessenek a gazdagok" jeligére...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
" kibaszni végre a vállalhatatlan arcokat a jelöltlistáról nem holmi kivagyiskodás, hanem az orbánváltás próbálásához szükséges minimum. Botka ezzel az eddigi tapasztalatok szerint szentségtörést követett el, hisz se a saját pártjában, se a gyurcsányisták körében nem volt ez népszerű nézet eddig. Helyette a hülyemagyarázatok jöttek, hogy de emezek legalább demokraták, és ha loptak és elkúrtak akkor az hol van a orbáni lopás-elkúráshoz képest. Amiben van is igazság, ezt készséggel elismerem, de hogy mire mentek ezzel eddig, azt a 2014-es választás elég alaposan bemutatta.
Botka az első, aki a baloldali, orbánt váltani akaró tábor egy részében, és a bizonytalanok kb egészében meglévő igényt felvállalja.
Ha ez nem lenne elég, Botka beleállt még valamibe: a kampány alatt a túl gyakran tapasztalható "molnárzsoltosodás" nem ejnye bejnyével, hanem tökön rúgással jár. Nem kedvenc témája a túlélésre apelláló, leeső apróra vadászó párttársaknak ez sem. Hogy lehet így majd pamutforradalmat játszani? Hogy lehet így majd néhány váratlan nagyköveti posztot vagy egyéb előnyt élvezni vereség esetén? Botka megrángatta a tabukat és jól tette. Ha elföldelik érte a sajátjai, ha leváltják messiás posztjáról akkor is elmondhatja, volt egy ember aki tényleg megpróbált orbánváltást csinálni a szocialista pártból.
Orbánváltás vagy Botkaváltás, ez a kérdés szocikáim. "
index.hu/index2/#bloghu/varanus/2017/05/13/orbanvaltas_vs_botkavaltas

Ezt csak az után olvastam, hogy az előbbi (13.56-os) véleményemet felraktam, de más is hasonlóan látja a szocik helyzetét!
NaponTamas
Na Botka is tőbből Viktor péniszére repült. Azt a pár szavazót aki eddig támogatta is sikerült redukálni. Még pár év és az mszp nem ,hogy nem fog létezni,de vakuum lesz a helyén.
coni
@NaponTamas: Ugyanezt csinálta az MSZP 2010-ben és 2014-ben. Eladta a választást és kiszorította a valódi ellenzéket. 2018-ban szerintem simán összeolvad a Fidesszel. Nem fogjuk észrevenni se, mind MSZMP-s vagy azok kölyke.
kissé felnőttem
Botka kezdje magával a sort végére meg kovács lászlót
keresztapa
Az MSZP áldása Magyarországra, Akkor milyen jól gazdálkodtak, Botka is közéjük tartozott, azóta ugyan mit változott? Botka saját magát is kizárta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.