A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint kiürült minden ellenérv a kannabisz legalizálása ellen, amellyel stabil és jelentős állami bevételeket is szerezni lehet.

Sermer Ádám, a párt ifjúsági szervezetének elnöke szombaton, sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek telefonon elmondta, nemzetközi tapasztalatok szerint, ha egy ország tenni szeretne a kábítószerek valódi káros hatásai ellen, akkor az első lépcső a kannabisz és származékainak legalizálása.

Kijelenthető az is – folytatta – , hogy a kannabisz már nem kapudrog, vagyis nem lehet rá a kemény drogok világába való belépőként tekinteni. Csak az illegalitás teheti azzá, mert a kereskedők olyanokkal állnak kapcsolatban, akik később kemény drogokat kínálnak a kannabiszt vásárlóknak – tette hozzá.

Sermer Ádám leszögezte: a legalizálással jelentős adóbevételre is szert tehet az állam, amelyet kutatásra, addiktológiai problémák megoldására, prevencióra fordíthat a kormány. Magyarországon ezzel szemben az állam nem foglalkozik a legnagyobb addikciós problémával, az alkohollal, sőt, mindenkinek engedélyezték a pálinkafőzést.

Szerinte a társadalom akkor készül fel a kannabisz legalizálására, ha az a közbeszéd része lesz. Ezt a liberális pártnak el kell indítania, mert az ország le van maradva ebben, ahogy az orvosi felhasználású kannabisz engedélyezése terén is – mondta.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
Ez a töri eccerű, mint a faék. De nem a szentfazekaknak.
1magyar
Arról nem beszélve, hogy megszűnnének a drogbárók hatalma,vagyona és jelentősen csökkenne a rendőrsége dolga és a védekezésre fordított közpénz.
A drogosoknak meg drágulhatna a eü. hozzájárulása. Ellenőrzött keretek között - természetesen.
qxy
Állami dohánybolt
Állami drog bolt,
Állami ribi, bolt,
???
Csizmás Kond
a libsinek már nem elég a zalkohol...
...szerintem a fegyverviselést kéne kötelezni...boldognak boldogtalannak...nem lenne ennyi mámorutánvágyó.
Borsodi
Igaza van akik elveszítik a házukat munka helyüket ingyen kapjanak,hogy vidáman forduljanak fel.
coni
Az alkoholizmus Mo-on ca. 20x akkora gond (minden statisztika ezt mutatja) mégis legálisan hozzá lehet jutni.
Ahol legalizálták a füvet hosszú távon nem nőtt a függők száma, de a feketén beszerzett szerek miatt megugrott a halálos balesetek száma.
Előbb-utóbb a nemzeti dohányboltok az alkohol után megkapják a kannabisz forgalmazási jogot.
Csizmás Kond
@coni: Ugyérted ha már az alkohol öl akkor mellette elfér egy másik méreg is ?
...
NaponTamas
Legalizáld... 13 év aktív füvezés után mondom. Ezt úgy értem ,hogy naponta beszaladt a spangli. Olyan 5 éve viszont szinte semmi. Kivéve néhány nyári zenei fesztiválon pár slukk. Akik szerint baj van a spanglival miért nem gyújtogatnak templomot? A vallás sokkal keményebb drog bármilyen drognál...
coni
@Csizmás Kond: Egész pontosan úgy értem ha az államnál és nem a maffiánál maradna az eladott drog haszna abból tudnák gyógyítani az alkohol okozta súlyos betegségeket. Mivel Mo. a világon a 2. szövődmények tekintetében.
1magyar
Én sosem próbáltam, nem is fogom, de egy államilag ellenőrzőtt,szig.-ra eladott adag,mellette drága eü. biztosítás többet érne mint az üldözésére fordított pénz.
eugen4402
@1magyar: Ugyanez a véleményem. Én se kóstoltam bele, soha nem is fogok, de inkább a marihuánát szívják, mint az ismeretlen összetételű kínai eredetű party-drogokat, vagy a patkányméreg- ill. vízkőoldó-alapanyagú falevél törmelékből kotyvasztott százforintos öngyilkos méregkeverékeket... A fű hatását legalább ismerik...80-90 éves amerikai írók, színészek elmondása szerint ők 50 -60 éven át szívták, és semmi káros hatását nem tapasztalták.
Igaz, csak mértékkel szabad fogyasztani, mint minden más ajzószert. Nálunk az önkontroll hiányzik (minden területen).
Csizmás Kond
@coni: Ja...a droghaszonból gyógyítani az alkoholbetegeket...és mi lenne a drogbetegekkel , azok dögöljenek meg ?
Equus
a THC nem okoz fizikai függőséget, szemben az alkohollal. Aki 1ébként pszichedelikus élményre vágyik, az misékre is járhat. Azt újabb időkben ez a rohadtul szekuláris állam még támogatja is.
1magyar
@Csizmás Kond: Azokat is abból a pénzből- ne a te általad megkeresettből.
Csizmás Kond
@1magyar: ...mindenkit abból a pénzből kezelnek amit a dolgozóktól, pénzkeresőktől vonnak le...
coni
@Csizmás Kond: Nézz utána a statisztikában mekkora probléma nálunk az alkohol és mekkora a kannabisz . Ugyanakkor a monopolizálással a fogyasztás változatlanul tartása mellett az állam zsebébe vándorolhatna a maffia helyett a haszon. Ha az alkoholt legalizálták nincs semmi indok, hogy a kannabiszt ne legalizálnák. Sőt a világon mindenhol a legjobb módszer az összes addiktív anyag állami monopolizálása.
Veleda
Egymillió alkoholista mellé legalizáljuk a drogosokat is, had legyünk a tompán fetrengő ország népe. tele vannak a kórházak hányatban fekvő öntudatlan "betegekkel".
Feküdj be a belgyógyászatra, és megtudod, hogy a betegek fele alkoholista. Most majd tele lesz az osztály hugyosan őrjöngő drogossal
Csizmás Kond
@coni: Ezt ketten úgysem tudjuk eldönteni. Nekem az a véleményem hogy nem kéne, függetlenül a monopólium, a maffia vagy az államkassza helyzetétől, de az csak vélemény marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.