Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője és társai úgy gondolták, szellemes lesz az az akció,amikor letámadják az origo munkatársait, akikkel – szerintük -"itt volt az ideje elbeszélgetni".

Szia, min dolgozol? Kit kell ma lejáratni?

Fekete-Győr András  a láthatóan meglepett újságírókhoz beszél.

Később Tókos Lóránt vezérigazgató-helyettes is megjelent, aki megkérte a momentumosokat, hogy távozzanak. Végül az irodaház portásai kísérték ki őket.

Papp Gergő, a Momentum sajtósa a 444.hu-nak elmondta, főleg három olyan anyag volt, amiben szerinte extrém módon hazudtak vagy manipuláltak a Momentum tagjairól az Origón megjelent anyagokban. Az egyik a Hajnal Miklósról írt cikk volt, a másikban Soros György alakját vélték felsejleni a Momentum mögött, a harmadikban pedig – ami ma reggel jelent meg – az Átlátszó Oktatás adatbázisából megszerzett adatok alapján vádoltak meg néhány Momentum-tagot, hogy a HÖK-ből jutottak "milliókhoz".

Papp szerint volt értelme az akciónak, mert úgy látták Fekete-Győrrel, hogy Kovács András elszégyellte magát.

Két céllal mentek oda: egyrészt meg akarták kérdezni, hogy tényleg felülről irányítják az Origo lejárató anyagait, másrészt hogy megmutassák az Origóban dolgozó sajtómunkásoknak, hogy ők is hús-vér emberek, hogy erről ne feledkezzenek meg, amikor legközelebb lejárató anyagokat írnak róluk.

Az Origo "betörésről és szélsőjobbos módszerekről" ír az esettel kapcsolatban.

Fekete-Győr demagóg mondatok sorozatában azzal vádolta az Origót, hogy propagandát folytat, és ez ügyben akar válaszokat hallani.

Kovács András újságírót támadták le, aki munkaszerződése értelmében csak engedéllyel nyilatkozhat, így nem is mondhatott semmit.

Fekete-Győr és kísérete körülbelül 10-15 percet volt jogtalanul a szerkesztőségben, aztán megérkeztek az irodaház portásai, elzavarták őket, ők pedig elkullogtak

- írja az origo.hu

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a Momentum nem mehetett volna be az Origó székházába. 

politikai párt nem válaszolhat jogsértésre jogsértéssel, még akkor sem, ha erkölcsileg ezt igazolhatónak tartja.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Azt kell kötelezően tolni a valóságtól független médiának, hogy ki mindenkit fizet le a
milliárdos csak azért, hogy a kormány ellen uszítsanak. Ez szépen meg is indult, az Origó
főcikkben számol be arról, hogy a Momentumot Soros pénzeli és irányítja, ráadásul azt is
megtudhatjuk függetlenéktől, hogy az Európai Uniót is Soros irányítja. Azonban homok kerülhetett a gépezetbe, mert a Policy Agenda tegnap hozta nyilvánosságra a létminimum alatt élők arányát a magyar társadalmon belül. Ilyen statisztikát a KSH már nem készít, mert minden évben ronda dolgok derültek ki. Nehéz úgy bemagyarázni az embereknek, hogy egyre jobban élnek és csupa boldogság és kacagás az egész ország, ha közben azt is tudni
lehet, hogy ebben a felhőtlenül derűs össznépi boldogságban a lakosság közel fele létminimum alatt él. Nem arról van szó, hogy ezeknek az embereknek nem telik évente kétszer nyaralásra, vagy nem tudják háromévente lecserélni az autójukat egy újabb modellre. Arról van szó, hogy ezeknek az embereknek megfelelő minőségű (számos esetben megfelelő mennyiségű) élelmiszerre sem telik és a buszjegyet sem tudják megfizetni a legközelebbi városig. Ha össze akarnám foglalni a történetet, a közismert, de mégis nagyon ide illő példánál maradnék. A Fidesz a küszöbünkre szart, most pedig becsöngetett papírért."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Csak így tovább fiúk, eddig úgy is csak egyedül Juhász Péternek volt és van bátorsága szemtől szembe akciózni ezekkel a tetvekkel.
Horizont
Nem behatoltak, besétáltak. És jól tették. Kulturáltak voltak és kedvesek.
Pedig nem érdemelték meg. Simán az asztalt is rá lehetett volna borítani.
Ugye így már nem voltak olyan nagy legények az origósok?
Horizont
Ja és szerintem nem poénos akciónak szánták. Megy már az ekézésük!!!
human
Objektíven nézve a TASZ-nak valószínűleg igaza van, főleg mert értenek is hozzá, hogy a sajtónak milyen keretek közt kell működnie. Gondolom a TASZ-nak az a baja ezzel, hogy egy pártvezető megjelent egy szerkesztőségben és kérdőre vonta őket. Ez nem szerencsés bármelyik szerkesztőségben bármelyik párt tegye is.
Szubjektí véleményem viszont az, hogy nem árt ha az Origo is szembesül azokkal akikről hazugságokat írnak, mint ahogy Bayert is szembesítették azokkal akiknek vérét kívánta. Az is igaz, hogy egyik esetben sem várható hogy holnaptól kulturáltabban vagy a valóságnak megfelelőbben nyilatkoznának vagy írnának.
kukac50
Nagyon helyes volt a Momentumtól, csak azt szerették volna megtudni ki írta a hazugságot és kinek a parancsára! Minden pártnak magánszemélynek ezt kellene tenni akikről hazugságot írnak!
kukac50
A szólásszabadság nem egyenlő a hazugsággal! Mindenki feleljen írásaiért, és annak valódiságáért!ne úgy mint a Sorosozásnál,mert ott egy bolond százat csinál!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél