Elindult a "Nem adjuk a jövőnk" címmel hirdetett tüntetés a Műegyetem rakparton, sajtóhírek szerint a tömeg egy-két ezer főre rúgott a kezdés előtt.

Nem sokkal fél hat után elindult a "Nem adjuk a jövőnk" címmel meghirdetett tüntetés a budapesti Műegyetem rakparton.

Hogy ki miért, meddig, merre tüntet, mi lesz lezárva, arról ebből a cikkünkből tájékozódhatnak. A megmozdulást nemcsak Budapesten, hanem több más, összesen 10 városban tartják meg.

21:00 Lesz folytatás

A Hősök vétója 2 május 29-én lesz, 18:00 órakor és a civilekről fog szólni.

20:35

A devizakárosultak egy órája állnak mozdulatlanul, egy szó nélkül a tér szélén. A beszédeket is rezzenéstelenül hallgatják – számolt be a HVG.

19:50

A tüntetők egy része már megérkezett a Kossuth térre.

19:30 A Fidesz tudni véli, hogy kik állnak a tüntetés mögött

A Soros-hálózat minden eszközzel megpróbál nyomást gyakorolni a magyar bevándorláspolitikára. Brüsszelből Soros-jelentéssel, kötelezettségszegési eljárással, büntetéssel fenyegetnek, itthon tüntetéseket szerveznek a Soros által pénzelt szervezetek. Látjuk, hogy egyre nagyobb a nyomás hazánkra, de a kormánypárt és a kormány nem kíván változtatni a bevándorláspolitikáján

- olvasható a kormánypárt közleményében.

19:00

A Deák térhez ért a menet eleje

18:20 Már Pesten jár a tömeg eleje

A lassan de folyamatosan duzzadó tömeg 18 óra környékén elindult a tervezett útvonalon, a Szabadság hídon át a Kossuth térre, ahol további beszédek következnek majd. A tömeg eleje már átért Pestre – írja a 444.hu.

A demonstrálók a Műegyetem rakparton gyűltek össze, hogy – a közösségi médiában megjelent meghívó szerint – egyebek mellett a "lex CEU, a civilek elleni törvény, az EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború és a reklámadó" ellen tüntessenek.

Dinók Henriett, a Romaversitas Alapítvány igazgatója arról beszélt: a roma diákoknak, hallgatóknak oktatási segítséget nyújtó szervezetüket magyarellenesnek bélyegzi a jelenlegi hatalom, amely mindent megtesz annak érdekében, hogy az európai uniós források ne jussanak el hozzájuk. Azt hangoztatta: nem Brüsszelt, hanem a "rajtunk élősködő magyar oligarchákat" kell megállítani.

Lukácsi Katalin, aki nemrég kilépett a KDNP-ből, arról beszélt, hogy ezen döntésében a menekültügy kormány általi kezelése, a Népszabadság "beszántása" és a CEU elleni törvény is szerepet játszott. Szerinte a kormány nemcsak az EU-val, hanem Rómával és Ferenc pápával is vitatkozik.

A demonstráló tömeg nem sokkal este hat óra után rendőri felvezetés mellett indult el a Szabadság híd irányába, hogy aztán az Országházhoz vonuljanak. A menet elején egy teherautó haladt, amelyről buzdító szavakat mondtak és zenét játszottak.

Több ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren

Fotó: MTI/Mohai Balázs

17:52  2000 fős tömeg jött össze a kezdésre

A Népszava helyszíni tudósítóira hivatkozva arról ír, hogy a tömeg a kezdéskor 1500-2000 fő közt mozgott, de folyamatosan érkeztek az emberek a Gellért tér irányából, emiatt a tömeget megkérték, hogy a Petőfi híd irányába mozduljon el. 

A kezdésre aztán átlépték a bűvös 2000-es létszámot – olvasható a cikkben.

Élőben is lehet követni a tüntetést

A Facebookon az Index és a hvg.hu jelentkezett be élő videóval, ezeket itt és itt lehet megtalálni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitamin51
Csodálják ha nem veszik komolyan az egész tüntetési kísérletet? Akkora bulizenével indulnak útnak, mintha szórakozni indulnának! Milyen tüntetés az ahol buli hangulat van, miért jó az ha az IQ csökevény fidesz szóvivőinek csak annyi jön le az egészből, hogy jót buliztak, szórakoztak a tüntetők? Miért jó az, hogy másnap Orbán az egész hajcihőt egy vállrándítással letudja, helyette jön a Sorosozás, Gyurcsányozás stb. stb. stb. amit aztán a fidesz hívők be is cumiznak? Nem ártana ha legalább a tüntetést szervezők vennék saját magukat komolyan és bulizene helyett némán vonulnának, sokszor a csend ijesztőbb, mint a legnagyobb hangzavar!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adrenalink
Na, ezt rendesen benézték a szervezők!
propeller.hu/itthon/3283186-hatalmas-tuntetes-lesz-jovo-vasarnap-budapesten
Orbán: Kisasszony, egy kávé rendel!
Hmmmm. Magyarország én így is szeretlek?!
lópicigáspár
Tüntethetnének valami Igaziegyetemnél is! :))) (Bocsi!!) :)))
bencemacska
@lópicigáspár: ma, 19:58
Neked a Műszaki Egyetem nem igazi???
lópicigáspár
@bencemacska: Azt hittem érthető... tévedtem. :(((
bencemacska
@lópicigáspár: ma, 20:28
A Műegyetem elől indult a tüntetés!
Lehet, hogy ragozási eltérés? Nem -nél, hanem -ért???
Szerintem akármelyik egyetemet támadják meg, nem lesz nemzetközi visszhangja. Simán bedöntik, senki nem mer tüntetni!
Ha a CEU-t sikerül bedarálni, a többi már meg sem mer szólalni. L. kancellárok kinevezése, rektorok direkt utasítása, stb
lópicigáspár
@bencemacska: Basszus! Én csak egy kis szóviccre gondoltam: Mű-Egyetem-Igazi Egyetem. Egyébként minden támogatásom a tüntetőké!
bencemacska
@lópicigáspár: ma, 20:44
Láttam is a jelzést, de ma nagyon földhöz ragadt vagyok! (Az időjárási frontok nagyon padlóra küldenek!)
Én tényleg arra gondoltam, hogy a CEU-t nem tartod valódinak!
Elnézést! Sajnálom!!!
lópicigáspár
@bencemacska: Front ide- front oda, azért engem se kell mindig komolyan venni! :)) Mindenkinek lehet rossz napja, sebaj, holnapra elmúlik! Inkább a front miatt egy mélyrepülés, mint elkötelezettség a kurmánypárt mellett!!! :)))
vitamin51
Csodálják ha nem veszik komolyan az egész tüntetési kísérletet? Akkora bulizenével indulnak útnak, mintha szórakozni indulnának! Milyen tüntetés az ahol buli hangulat van, miért jó az ha az IQ csökevény fidesz szóvivőinek csak annyi jön le az egészből, hogy jót buliztak, szórakoztak a tüntetők? Miért jó az, hogy másnap Orbán az egész hajcihőt egy vállrándítással letudja, helyette jön a Sorosozás, Gyurcsányozás stb. stb. stb. amit aztán a fidesz hívők be is cumiznak? Nem ártana ha legalább a tüntetést szervezők vennék saját magukat komolyan és bulizene helyett némán vonulnának, sokszor a csend ijesztőbb, mint a legnagyobb hangzavar!
nemkati
@vitamin51: Igazad van, tegnap én is ezen dühöngtem. Bár, az igaz, hogy amit a szónokok elmondanak, azt már milliószor elmondták, és azok, akik a tüntetésen vannak, azok már mindent pontosan tudnak, akik meg nem mennek el, azokat meg nem is érdekli. Nem mondom, hogy nem volt jó tegnap ez az Európa Kiadó koncert, de a bulizásból nem lesz kormányváltás. A Kossuth téren órákat vártunk a szónokokra.
Nessy
Azért ha választani kell a belváros szétverése, a gyújtogatás, a balhé és a "buli" között, lehet, hogy a bulit választanám. Azért kicsit másképp néz ki, ha a Kossuth térről ha este hazamennek a "legények", mintha hetekig nyilvános wc lenne.
Azért nem ártott volna, ha a fidesztől valaki legalább a neten olvasta volna miről szóltak a beszédek. Ugyanis a "bevándorláspolitika" nem volt téma.
Persze, meg tudom érteni pártunkat és kormányunkat. Ha ne adj Isten be kellene fogadni 1300 ellenőrzött menekülőt, azon nem lehet akkorát kaszálni, mint 18000 jól fizetőn, akiknek aztán majd mi fizetjük vissza pénzt kamatostól. Nem érzik a hívek ezt cinikus és álságos viselkedésnek?
Béla333
@vitamin51: tegnap 21.42
Gondolom a szervezők tapasztalatlansága adta a technikai/szervezési gondokat.
Lehet a zene, a vonulás, a skandálás között egyensúlyt is tenni.
Amit én tapasztaltam, hogy gyakran a vonulók "Orbán takarodj" vagy "Mocskos Fidesz" skandálását elnyomta a zene.
Néha a skíper mondott egy-két jelszót, aztán az egészet lekeverték zenével, esélyt sem adva a tömegnek, hogy skandálásba kezdjenek.
A Kossuth téren valóban elég lett volna 1-2 Európa Kiadó zene, addig, amíg az utolsó érkezők is beérnek a térre, a hosszú-hosszú zenélés közben sokan elindultak hazafelé.
Ügyesebben kell a tömeget mozgatni, így kicsit elfojtották a tömeg hangját.
De mégegyszer: ez szerintem csak a tapasztalatlanságon múlott!
Mégegy:
A civilek tüntetését is tegnapra kellett volna összehozni, félek, hogy az egy hét múlva meghirdetett következő tüntetés már egyre erőtlenebb lesz!
Egyszer, egy ütős tüntetés jobb lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.