A köztévén sorosoztak veszettül, a Mazsihisz szólt volna, de a távirati iroda nem közölte a közleményt, mert szerintük a közmédiát szapulták benne.

Szerdán ment le a köztévében egy adás, melyben egy iráni ajatollah szavaival támasztották alá a Soros György elleni soros kirohanást. Az ajatollah szerint Soros gonosz cionista-amerikai multimilliárdos.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szeretett volna egy közleményt megjelentetni a Magyar Távirati Iroda Országos Sajtószolgálatán keresztül, hogy ez a riogatás kellemetlen emlékeket idéz fel a zsidó közösségeben, és különben is a zsidó-keresztény kultúrkörben a stílus is elfogadhatatlan – olvasható a 444 cikkében.

Az MTI azonban beintett a dolognak, a közlemény szerintük egy olyan a pontját sérti szabályzatuknak, mely szerint "a közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen."

A Mazsihisz ezt a közleményt akarta kiadni az MTI-OS-en keresztül:

Budapest, 2017. május 25., csütörtök (OS) – Közösségünkben kellemetlen emlékeket idéz fel a “háttérben megbújó, onnan világ-összeesküvést szervező, saját anyját bármikor megölni kész gonosz spekulánssal" való riogatás. Ez a zsidó-keresztény kultúrkörben elfogadhatatlan.

Rendkívül aggályosnak tartjuk a köztelevízió szerda esti híradását, amelyben a nyugati értékeket elutasító, közismerten antiszemita iráni ajatollahot, mint hiteles forrást idézik. Ali Hámenei szerint Soros György “gonosz, cionista-amerikai multimilliárdos", amit a közszolgálati híradó kritikai kommentár nélkül tolmácsolt. Ez a fajta szóhasználat a magyar szélsőjobboldali médiumokban a zsidózás egyik félreérthetetlen, bevett formája. Felháborító, hogy a közszolgálati televízióban immár elfogadott az ilyen szalonképtelen antiszemita hangnem. Az ilyesfajta közbeszéd nem tolerálható, amit világossá kell tenni minden honfitársunk számára.

A magyar alaptörvény védi a lelkiismereti, szólás- és vallásszabadságot. Határozott véleményünk, hogy Magyarországon nem bűn sem zsidónak, sem cionistának lenni. Néhány hónap múlva az izraeli miniszterelnök a politikai cionizmus atyjának szülővárosába, Budapestre fog látogatni. Ettől függetlenül is fontosnak tartjuk, hogy az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tartsa be a magyar kormány által az antiszemitizmus ellen meghirdetett zéró tolerancia elvét. A magyar kormánytól pedig elvárjuk, hogy az általa felügyelt médiumoktól követelje meg az alkotmányos alapelvek betartását.

Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Niccolo Caranti)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Nem vagyok biztos abban, hogy az un. "köztévé" tényleg "közszolgálatot" teljesítene... Valami egészen más lett belőle, de nem mondom meg, hogy mi.
Keresem én a bajt..?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
@szep napot: Például a cionista. De nem maga a közlés a probléma, hanem a kommentár hiánya. comment.blog.hu/2017/05/24/a_kozteveben_sorost_mar_zsido_vilagosszeeskuvokent_emlegetik
Jozefina
Nesze neked sajtó szabadság és demokrácia. A Mazshisz-nak el kellene küldenie a közleményüket Az EU-ba, hogy ott tegyék közzé!!!
verőce21
Senki nem kíváncsi az ótestámentumi hadarásukra.
magyarbakancs
Matolcsi mondta"Köbpénzből a közjónak, na meg nekünk jó legyen."
Ez a köz tv közpénzen köz Fidesz propagandát nyomni naphosszat.
terlasz
@szep napot: Pl. miért gonosz az, aki a tisztességes politikus látszatával induló Orbánt és bandáját támogatta? Nézőpont kérdése, hogy ki tartja gonoszságnak a kiművelt emberfők támogatását a CEU-n keresztül. Azt tudjuk, hogy O. a sötétség fenntartásában érdekelt. Lehet, hogy inkább az a gonosz, aki gonoszt kiált? Lehetne sorolni a példákat...
kukac50
Köz TV ma nincs Magyarországon csak hazug Tv és migráns tv.
Nem is érdemes nézni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.