Egy nappal az erről szóló csepeli ülés előtt hirtelen 500 millióról kétmilliárdra nőtt meg a birkózó-sportcsarnok terve.

Németh Szilárd rezsibiztos magánalapítványa építtethet kétmilliárdért multifunkcionális sportcsarnokot, ahova a Magyar Birkózó Akadémia kerülhet.

Pénteken döntött a csepeli önkormányzat a Magyar Birkózó Akadémiának helyet adó sportcsarnok megépítéséről, azonban akadt néhány furcsaság az Index cikke szerint.

A furcsaságokra a csepeli képviselőtestület Párbeszéd párthoz tartozó tagja, Hudák János hívta fel a figyelmet blogbejegyzésében.

Az első az volt, hogy egy nappal az ülés előtt az addig 500 milliósra tartott beruházás költsége hirtelen 2 milliárd forintra nőtt.

A második furcsaság az, hogy ez a kétmilliárd forint Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő (Fidesz-alelnök, rezsibiztos, valamint a birkózószövetség elnöke) által alapított és  lakhelyére bejegyzett magánalapítványhoz kerül. A Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány építtetheti fel majd a sportcsarnokot, ami a tulajdonába kerül, az építkezésbe se a birkózószövetség, se a magyar állam, sem pedig a csepeli önkormányzat nem szólhat bele az Index cikke szerint.

Hudák János képviselő szerint az a legnagyobb baj a beruházással, hogy a sportcsarnok nem kerül köztulajdonba, hanem egy magánalapítványé lesz. Ez korábban a kerület fideszes polgármesterét is zavarta, most azonban nem volt ellene kifogása Hudák szerint.

A képviselők egy része kérte, hogy vegyék le a napirendről az előterjesztést, amíg konstruktív javaslatokat tudnak kidolgozni (erre azért nem volt idejük, mert egy nappal az ülés előtt változott meg teljesen a beruházás), ám ezt a polgármester nem támogatta.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA/Derzsi Elekes Andor)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
"Fidesz-alelnök, rezsibiztos, valamint a birkózószövetség elnöke"
Plusz még frakcióvezető-helyettes, és Soros György-szakértő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Azért talán lehetne még ösz előtt 3 milliárdot találni a sublótfiókba a Planetárium rendbetételére is. Csak ne a Mészáros vagy a Garancsi újítsa fel, mert beázni már beázik! És a plafon is hullik!
a helység kalapácsa
német "rezsi" szilárd, egy koca birkózó - csak.
Szeretnél birkózni velem, te semmire sem való hulladék?
Mondjuk kötött fogásban?
Te tényleg azt hiszed, hogy pusztán a testsúlyod előny?
Ez olyan cigányos.
Dagadtra hízott bullshit tekintély.

A primitívség kora...
nusika
@Nessy: ...Mészáros már hííííííídépítő is lett.Most azért kapta meg az építést, mert olcsóbban, máskor azért mert, drágábban csinálta meg, mint a másik. Csak ne úgy csinálja, mint a régebbi útépítést, hogy valahogy 50-60 cm-rel keskenyebb útat aszfaltozott le.
Nessy
@nusika: persze, olcsóbban vállalta, aztán mire kész lesz legalább háromszorosába fog kerülni, mint a vállalt összeg!
kukac50
A fával fűtők rezsicsökkentési pénzéből?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.