Az LMP társelnöke szerint az eltűnt pénz nagyságához képest még enyhe ítélet is született Sukoró-ügyben. Az egyik érintett éles szavakkal kérte ki magának Hadházy Ákos nyilatkozatát. Mint arról beszámoltunk, az LMP társelnöke szerint a Sukoró-ügy a kezdetektől egyértelmű volt: egy rossz földet cseréltek egy drága, velencei földre – erről Hadházy Ákos az Egyenes Beszédben. Molnár Csaba DK-alelnök szerint viszont ártatlan, becsületes embereket ítéltek el, akiknek csupán egyetlen bűnük volt: nem akartak hamisan tanúzni Gyurcsány Ferenc ellen. A Sukoró-ügy a kezdetektől egyértelmű volt: egy rossz földet cseréltek egy drága, velencei földre – jelentette ki Hadházy Ákos az Egyenes Beszédben. Az LMP társelnöke szerint józan paraszti ésszel is belátható, hogy a magyar államot komoly kár érte. Azt ugyanakkor hozzátette: az eltűnt pénzösszegek nagyságához képest nem születtek súlyos ítéletek. Hadházy felidézett egy 2010-es cikket, amelyben a Fidesz azt állította, hogy 13 ügyben lesz...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Mégegyszer kérdem, mennyi pénz tűnt el a Sukoró ügyben? Amiért is most börtönbüntetést kaptak Császy Zsolték? "Bennünket Sukoróban úgy ítéltek el, hogy még az erkölcsi és szakmai gátlásoktól mentes vádlóink sem állították, hogy bármiféle személyes előnyért tettük, amit tettünk, Önöknél mégis „korrupciós ügyként kezelnek" bennünket."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Ne aggódjon Schiffer Úr! (Mert az ő keze is benne van!) Jön még kutyára dér... Tudja valaki, milyen pénz tűnt el?
Béla333
@Manhattan: 17.45
"Tudja valaki, milyen pénz tűnt el? "

- A Fidesz-MSZP közös parkolótársaságok milliárdos bevételei?
- Az autópálya felülszámlázott és a Fidesszel szétosztott száz/ezer milliárdjai?
- A Gripen kenőpénzek?
- A 4-es metró Unió által visszakövetelt 60 milliárdja?
- A számítástechnikai rendszer visszásságai miatt az Unió által követelt 18 milliárd?

Vagy soroljam még napestig, hogy mit loptak el a politikusaink az elmúlt évtizedekben?
Equus
reb hadházi és reb kapitány a reb finkelsteini függöny mögül ugatja az előírt szöveget a mesüge gojoknak. Gond van ezzel, reb hadházi: a mesüge gojoknak kezd kinyílni a szemük és az olyan hülyeséget, amit magának reb hadházi beszélni tetszik, már nem eszik meg.
Javaslatom, reb hadházi: rúgja ki az éceszgébert, mert így még parlamenti tényezőknek sem tetszenek majd lenni. Salom.
Manhattan
Mégegyszer kérdem, mennyi pénz tűnt el a Sukoró ügyben? Amiért is most börtönbüntetést kaptak Császy Zsolték? "Bennünket Sukoróban úgy ítéltek el, hogy még az erkölcsi és szakmai gátlásoktól mentes vádlóink sem állították, hogy bármiféle személyes előnyért tettük, amit tettünk, Önöknél mégis „korrupciós ügyként kezelnek" bennünket."
Béla333
Ha megtervezem, megszervezem hogy kirabolok egy bankot, de végülis nem teszem meg, mert másnaposan átaludtam az egészet, de ugyanakkor a részletes terv a rendőrség kezébe kerül, akkor tudomásom szerint ugyanúgy elítélnek, csak legfeljebb a büntetés mértéke lesz más, mintha el is követtem volna!
De egy bíróság ítélte el őket jogerősen! Nem Hadházy, nem Schiffer, hanem a bíróság!
Most ezért az ítéletért is az LMP-t mocskolni, olyan alattomos, sumák és hazug dolog szerintem!
Gyurcsány vállalt már bármilyen felelősséget azért, hogy a kollegáit jogerősen börtönre ítélték azért, mert azt csinálták, amit a főnök mondott/engedélyezett? Vagy neki semmi köze semmihez?
Nevetséges, ha ezt valaki így gondolja!
Szerintem!
Béla333
Egyébként meg olyan, hogy Schifferi út, olyan nincs is!
Olyan van, hogy következetesen küzdenek a politikusi korrupció ellen, bármelyik oldal is kövesse el, és bármekkora összegről szóljon a kár!
Így lehet elfogadni, hogy az LMP-nek az útja!
Ezerszer jobb mint az elmúlt évtizedekben az országot szárazra lopkodó és a lopott holmit egymás között szétosztó politikusok és pártjaik útja!
Equus
i@Béla333: Béla bácsi! Ugye Te sem gondolod komolyan, h a Horthy-rendszer királyi szolgabírósága vagy Rákosi elvtárs bírósága fő iránymutatója az igazság lett volna? A mostani koronás nemköztársaságban, talán vmi banánhercegségben, ahol a vezénylő miniszterelnök bábjának felesége a főbíró, a bíróság ítéletére, mint alapos igazságszolgáltatásra, egyszerűűen nevetséges. Ez a bírói ítélet semmivel nem több, mint a Nemzettemető tezsvér propagandájának része, jogi alufóliába csomagolva.

Nota bene: ez csak a kezdet. Választásokig jön még sok ilyen.

Az LMP meg a Nemzettemető tezsvér 5. hadoszlopa, nem több és nem is kevesebb. A forgatókönyvet reb finkelstein írta és a szereplők már a felolvasási próbáknál tartanak. Pl. táskahordozóssy lázár úr meg tudta jósolni az őszi zavargásokat és kajakra be is fenyegetett velük. Mme erdősiné hordája készen áll egy kis tűzgyújtásra az Erzsébet-hídnál. Szeretett népvezérünk egyik példaképe a Reichstagot használta ürügyként... lehet, h ilyen is benne van a forgatóköynvben...
Béla333
@Equus: 19.01
Szerintem meg azok játszanak össze a Fidesszel, akikkel közösen lopták szét az elmúlt évtizedekben az országot!
Akik éppen elsumákolják a 4-es metró Uniós pénzeinek közös lenyúlását.
Mi bizonyítja jobban az összejátszást, mint hogy egymást nem számoltatták el az elmúlt évtizedekben, hogy pl. a Postabank vagy a K&H/Kulcsár ügy esetleg a Gripen kenőpénzek, az autópálya felülszámlázások ügyében közösen fektették el az ügyeket?!
Tehát szerintem nem az játszik össze a Fidesszel, akik (mint pl. Hadházy) hétről-hétre milliárdos Fideszes lenyúlásokat mutat be nekünk és teszi meg a szükséges feljelentéseket, hanem aki a közpénzek ellopásában a Fidesz partnere volt az elmúlt évtizedek kormányzásai során!
Béla333
@Equus: 19.01
Még egy: a jelenlegi rendszert (amit igazságszolgáltatásnak szokás gúnyolni!) a rendőrségtől az ügyészségen keresztül a bíróságokig bezárólag közösen alakította ki az MSZP és a Fidesz.
Ha abban meg tudtak állapodni a háttérben, hogy a lopott közpénzeket milyen arányban osszák szét, akkor abban is meg tudtak volna állapodni, hogy hogyan csináljanak egy működő országot, ha akarták volna.
De nekik jobb ez a zavarosban halászó, lopkodó, büntetlenül lopkodó állapot!
Csak éppen az ország megy ebbe tönkre!
quadrocopter
@Béla333: "De egy bíróság ítélte el őket jogerősen! Nem Hadházy, nem Schiffer, hanem a bíróság!"

Csakhogy ezt megelőzte egy felmentő ítélet, amely alapból megkérdőjelezi az utóbbi megalapozottságát!
Béla333
@quadrocopter: 19.22
Ismered Molnár Gyula jelenlegi MSZP elnök történetét?
Ha jól emlékszem ott meg pontosan fordítva volt: végül a Kúria felmentette, bár a másodfok elítélte.
Nem tudom megítélni, hogy melyik ítélet jó és melyik nem, csak azt akarom jelezni, hogy ez a mostani ítélet mellett volt olyan is, amikor meg kedvező ítélet született a 3. fokon, akkor meg győzött az igazság?
Béla333
"A vád szerint még 2006-ban Újbuda szocialista polgármestere, Molnár Gyula és szabad demokrata alpolgármestere, Lakos Imre egy több száz milliós önkormányzati ingatlant pályáztatás nélkül, hivatali hatalmával visszaélve átjátszott egy magáncégnek.
A Fővárosi Törvényszék 2012-ben, első fokon bűncselekmény hiányában mentette fel Molnárékat.
A tábla másodfokon hivatali visszaélés miatt Molnár Gyulát nyolc hónap letöltendő börtönre, Lakos Imrét pedig hat hónap felfüggesztettre ítélte.
Harmadfokon, most a Kúriánál tárgyalták az ügyet. A védők felmentést, az ügyész a másodfokú ítélet helybenhagyását kérte. A Kúria végül jogerősen felmentette Molnár Gyulát és Lakos Imrét a hivatali visszaélés vádja alól kedden Budapesten."
444.hu/2014/05/20/eldol-hogy-ulnie-kell-e-molnar-gyulanak/

Akkor ez most OK? Itt az igazság győzött, Császíéknél meg a bíróság a Fidesz megnyújtott karja?
Lehet, de lehet hogy nem!
bencemacska
Mert összenő, ami összetartozik.
Ez már megtörtént, még az LMP párttá alakulása előtt!
Béla333
@bencemacska: 19.48
"Mert összenő, ami összetartozik. "
Úgy van! Valamikor 2002-2010 között! Amikor az MSZP fölülszámláztatta az autópálya kilométer díjakat, esetenként több mint 40%-al, és az így megszerzett közpénzt meg szétosztották a Fidesszel, csak azért, hogy mindenki fogja be a száját!
Be is fogták!
bencemacska
@Béla333: Ha ilyen jól ismered az autópályák ügyét, akkor biztos ismered azt is, hogy ezt a "rendszert" még az MDF vezette be a '90-es évek elején, mikor a Fidesszel a Tisztiház árán osztoztak a Fidesszel.
Ezt a megegyezést nevezik "burkolt pártfinanszírozásnak". Ebben az Mszp még nem vehetett részt, mert akkor még karanténban volt!
Nagyon sok törvényjavaslatot beterjesztettek már a párt finanszírozás megoldására, de egyet sem fogadtak el konszenzussal!
A jelenlegi rendszerről a Fidesz döntött egyedül!
Az általad visszaidézett mondatom megértéséhez javaslom olvasásra:
mno.hu/belfold/bajnaival-indult-orbant-vedte-solyomot-tamogatta-1344897
Béla333
@bencemacska: 20.44
Ez a "burkolt pártfinanszírozás" nevű rendszer, ami tulajdonképpen a köztörvényes politikusi bűncselekmények másik neve nagyon jól megfelel/megfelelt az egymást kormányon váltogató pártoknak, pláne, hogy egyik sem számoltatta el a másik disznóságait.
Így kialakult egy kleptokrata, bűnöző politikusi réteg, amelyik vígan dagonyázott és dagonyázik a mai napig is ebben az általuk kialakított helyzetben.
Ha abban meg tudtak egyezni, hogy a lopott pénzt milyen arányban osszák szét egymás között (állítólag 2/3 - 1/3) a hátunk mögött, akkor ha akartak volna abban is meg tudtak volna állapodni, hogy mit kellene tenniük hogy ez a bűnözői rendszer megszűnjön és legyen végre egy élhető országunk. Nem tettek ez ellen semmit, csak a másikra mutogattak, hogy miatta nem sikerül a rendcsinálás!
Ezért ellenség ezeknek a pártoknak mindenki, aki ezeket a régebbi disznóságok dossziéit ki szeretnék nyitni, hiszen egy normálisabb rendszerben ezért hosszú, tömött sorokban mehetnének börtönbe mindkét oldalról.
Ebből a helyzetből lehetne kiút az LMP, hiszen nem sározódott be ezekkel a bűncselekményekkel!
Elolvastam az egyébként általam ismert Schiffer portrét, nem látok benne olyat, amit ne lehetne felvállalni!
bencemacska
@Béla333: ma, 21:17
Légy szíves ismertesd velem az LMP pártfinanszírozási javaslatát! Az övékét nem ismerem:
Béla333
@bencemacska: 21.29
"Pártfinanszírozási törvényt most!"
kettosmerce.blog.hu/2011/05/27/partfinanszirozast_most

És:
LMP 11 pontja amivel új irányba állítják az országot!
lehetmas.hu/wp-content/uploads/2016/08/11PONT_kifuto-nelkul-1.pdf
papa.49
@bencemacska: Marha jó cikk az biztos...
bencemacska
@Béla333: Az irány jó, de a hogyan hiányzik! És az a nehéz!
Peller Anikó
@bélfrg: micsoda padkány vagy te bella, de tényleg stiffer2 + 6házi együtt. Figyelj, 6an ezt kérdezi és én is,

Mégegyszer kérdem, mennyi pénz tűnt el a Sukoró ügyben?

Ha erre nem vagy képes válaszolni akkor kussolj. Nem az autópályák miatt itélték el ezeket vazze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.