Hát, csak keresztülverték. Ha elsőre nem jött össze a kétharmad a hiányzó ellenzéki képviselőkre apellálva, ha másodjára csak majdnem sikerült megvenni az MSZP-t - akkor harmadjára átvitték sima feles törvénnyel. Ma este már pukkanhatnak a pezsgők, csúszhatnak a csíkok a rózsadombi villákban, a balatoni nyaralókban, vagy Ibizán. A hatalom győzelmet ünnepel - holott valójában a mai parlamenti kutyakomédia hét éve a legnagyobb bukásuk volt.  Az első verzió szerint a kampányidőszakon kívül az összes politikai plakátot betiltották volna. Vagyis lényegében a választások előtti néhány hetet kivéve elkussoltatták volna az ellenzéket. Ez a szólásszabadságot lábbal tipró, diktatórikus, elfogadhatatlan megoldás lett volna - de legalább őszinte. Csakhogy ehhez kétharmados többségre lett volna szükség az Országgyűlésben. Ez meg első körben nem jött össze, második nekifutásra meg ugyan lepaktáltak a szocialistákkal, de végül a Szegedről felviharzó Botka keresztbe feküdt az üzletnek. Úgyhogy a...

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nem ez az első eset, amikor a saját alaptörvényüket megszegik
de szinte biztos, hogy nem is az utolsó.
Simicskának ha lenne esze, márpedig van mert nem hülye,
bérelne egy helikoptert és arról röplapokkal szórná tele az országot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@Peller Anikó: Nem lesz kire szavazni rajtuk kívül.
Csak figyelj, hogy milyen alapossággal nyírnak ki mindenkit, akire szavazni lehetne!
Bár ne legyen igazam, mert ennél kártékonyabb banda Szálasi óta nem bitorolta még a hatalmat.
human
@Perwool: Nem tudom eldönteni, hogy ennyire agyatlan ellenzékünk van vagy mi. Konkrétan az mszp módosítóval már elfogadta volna a plakáttörvényt. Hol tartják ezek az eszüket? Nincs az a módosító ami megakadályozná a fideszt abban, hogy megtalálja a kiskaput, hogy reklámozza magát, kampányoljon akkor mikor az ellenzéknek tilos lesz. És akkor majd néz ki az ellenzék a fejéből hogy ő erre nem is gondolt. Az mszp kerületi képviselőről már lehet tudni, hogy egyesek lepaktáltak a fidesszel, de azért a vezetéstől többet vártam el. Hiába ment Botka rendet tenni, ez a bénázás szerintem meg fog látszódni a támogatottságukon.
Perwool
@human: Ha lesz is választás, a kérdés, hogy milyen. Mint a legutóbb? Vagy még szarabb?
Orbán felismert egy egyszerű tényt. Választások megnyeréséhez nem az kell, hogy sokan szavazzanak rád, csak annyi, hogy eggyel többen, mint másokra. Egy pillanatig sem zavarta, hogy 4 év "sikerei", a külföldi szavazók és az enyhén szólva is egyoldalú propaganda, törvény és pénzügyi lehetőségek ellenére is vesztettek bő félmillió szavazatot 2010-hez képest. A lényeg, hogy az ellenzék többet. Azokat kell nyírni, az elég a győzelemhez. Ha meg nem, akkor esetleg szavazati jogot kapnak a kazahok..
Ha 10 ember megy el szavazni és abból 5 Orbánra, az fényes győzelem. Ha 6 az bő kétharmad.
Külföldi megfigyelők véleménye:
"A 2014-es magyar országgyűlési választás törvényes volt, de nem tisztességes."
Ez a patkány akarom mondani plakáttörvény persze világos. Betiltják, hogy Simicska pénzelje Vonát, igyekeznek keresztbe rakni annak, hogy Soros, a norvégek, vagy akárki más bármilyen ellenzéki szervezetnek pénzt juttasson, miközben ők az adóbevételeket sajátjukként kezelik, a moslék zabáló CŐF-nek meg ontják a százmilliókat, szintén közpénzből. Esélyegyenlőség... Így próbáljon valaki kampányolni ellenük... Ha a kocsijára írja ki, hogy szavazz a Rézfaszú Párt-ra akkor a KRESZ fogják megváltozni és betiltják, hogy a kocsidra írjál bármit is. De ők már most nyomják az atomkamiont ezerrel. www.mvmpaks2.hu/hu/Media/Interaktiv-tajekoztato-kamion/Lapok/default.aspx
MSZP-FIDESZ www.youtube.com/watch?v=8r_WDkRl6ns
human
@Perwool: 2014-ben például úgy szállították a cigányokat szavazni kisbusszal. Erről videó is készült. Ezt most még nagyobb számban fogják csinálni, főleg hogy erről már meg is állapodtak Farkas Flórival. Mert mi másról is szólna Flóri bevédése és új szervezetének létrehozása, ami persze újabb milliárdokat fog kapni a választásokra.
Macskaszem
Nem véletlen, hogy Putyin lassan már úgy jár ide, mint haza azért, hogy pincsikutyáját a választási csalás minden csínjára bínjára beidomítsa, mert másképp Paks2-nek lőttek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.