Ha július 8-ig nem szerzi meg a kiszemelt ingatlanokat a fejlesztési minisztérium, más helyszínt keresnek a dél-budai szuperkórháznak.

Vontatottan haladhat a Dél-Budára tervezett szuperkórház területeinek megszerzése, ugyanis egy pénteken megjelent határozatban a kormány leszögezte: további időveszteség nem megengedhető a Dél-budai Centrum megvalósításában – olvasható a Világgazdaság cikkében.

A 8 kiszemelt ingatlant a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak kellett volna megszereznie. 

A kormányhatározat szerint a fejlesztési miniszternek július 8-ig van ideje, hogy a kiszemelt ingatlanok az állam tulajdonába kerüljenek, ha ez nem sikerül, akkor a kormány más helyszínt kezd keresni.

"A kabinet tavaly döntött arról, hogy az Egészséges Budapest Program végrehajtása keretében a Dél-budai Centrum Budapest XI. kerület, Dobogó nevű városrészben jöjjön létre. A terület megközelíthetősége érdekében kettő darab autópálya-lehajtó megépítését is elrendelték. Egyúttal felkérte Noll Tamás Ybl-díjas építészt a Dél-budai Centrum tervkoncepciójának elkészítésére annak érdekében, hogy a centrum mind egészségügyi, mind építészeti értelemben is jelentős beruházás legyen" – olvasható a cikkben.

(Címlapi kép: pixabay.com)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
@magyarbakancs: Le a kalappal! Tapasztalatom szerint: a magyar egészségügy nem az orvosok miatt működik még, hanem az ápolók miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Érdekes. Stadionoknál soha nem volt ilyen huzavona. Persze, azokra nagyobb szükség is van.
Cefi
@F_Viktor: Ott nincsenek betegek. Testileg betegek. A zakkantak a nagy bolondokházában vannak. Parlamentnek hívják.
F_Viktor
@Cefi: Még a fityeszes politikusokat sem tartom zakkantaknak.
Egyedül orbán a beteg, a többiek csak szimplán hazug, gerinctelen, hazaáruló férgek, akik anyagi érdekből mindenben kiszolgálják az elmebeteget.
magyarbakancs
Ki ismeri a fővárosi kórházak rendszerét?
A János ,és a kútvölgyi KH területére lehetne építeni egy igazi 21,századi kórházat.
Hely van .
Mert se a János se a Kútvölgyi nem felel meg semmilyen kritériumnak a jelenlegi formában.
Cefi
@magyarbakancs: Igazából a Honvédon kívül egyik sem. A Honvéd is úniós pénzből lett olyan, amilyen. Az a szemét, mocskos Brüsszel...
F_Viktor
@magyarbakancs: Nem is a hellyel van a probléma.
A kormánynak nincs szüksége XXI. századi kórházakra, sok pénzbe kerülnek (kevesebbet lehetne lopni), ahogyan a nyugdíjasok is. Így két legyet ütnek egy csapásra.
magyarbakancs
@F_Viktor: Én Ápoló vagyok idestova 36 éve.
minden korszak nehéz volt ,és soha nem volt elegendő ember,eszköz.
volt elhivatottság ami kiveszett és kalandvágy,hogy megtudjuk csinálni.
Mára elfogyott.
Felelőtlen az ember mert nem vigyázz a legnagyobb értékére az életére.
Én a több biztosítási rendszerben látom a javulás szelemét mert közös lónak túrós a háta.
papa.49
Molyolnak rajta aztán hamvábaholt ötlet lesz belőle, a ,,szuperkórház,, csak álom marad!!!
Cefi
@papa.49: ...mint eddíg minden, amire a pórnépnek szüksége lenne...
F_Viktor
@magyarbakancs: Akkor neked újdonságot nem lehet mondani, évtizedek óta belülről látod mi folyik, mi nem változott az egészségügyben.
Arra is emlékezhetsz, hogy Gyurcsány az eü. reform részeként hasonlóan magánosította volna a társadalombiztosítás rendszerét, de a fityesz frakció ellenállt.
Cefi
@magyarbakancs: Le a kalappal! Tapasztalatom szerint: a magyar egészségügy nem az orvosok miatt működik még, hanem az ápolók miatt.
kisrigó
@papa.49: Arra jó ez az előkészületi cirkusz, hogy jó sok pénzt el lehet költeni (lopni), aztán majd valami mondvacsinált feltételt szabva, le lehet mondani. Mert igazándiból nem is akarták, de porhintésnek jó. Tudom, hogy kell az előkészítés, csak már annyi rekedt meg az előkészület szintjén! Ha készült (?!) tanulmány az ügyben, akkor hogy a búbánatban variálnak, ahogy a politika diktál!? Persze, a hatalmon belül is az érvényesül, hogy az erősebb eb "barátságosabb"
papa.49
@kisrigó: Jól látod, sajna ez a helyzet...
justhpeter
Belengetünk valamit, aztán elengedjük és elszáll mint a fing. A lényeg, hogy mi tematizáljuk a közvéleményt. Főleg ilyenkor, választás előtt.
Clavigo
Szerintem Felsõcsutkãn épitik meg a szuper-kórhàzat...grazci szakemberekkel...személyesen anemzet Moréjànak..Csak àttoljàk talicskàval...oszt jó napot...
Eladott Ország
@Cefi: A Diósgyőri stadion építésénél, a "számozott" utcák lakóit seperc alatt kipaterolták.Nem kellett tisztázni az építési jogosultságot. Lúzer Jankó szerint nem kell építési engedély már semmihez, még az ország kifosztásához sem.
magyarbakancs
@F_Viktor:Szia!
Én azt látom, hogy mérhetetlen a pazarlás az EÜ-ben.
Példa megoperál, egy orvos elcsesz valamit majd ugyan az, az orvos megint társadalombiztosításon meg operál.
Felellőségre vonás nincs.
Vagy elmész, a magán szakrendelésére le tejelsz 150-300 ezer forintot, és második, harmadik lesz a várólistán , kinek nincs, ennyi pénze éveket vár eléje kerül a delikvens ö meg vár tovább.
Qqberci
"kettő darab autópálya-lehajtó megépítését is elrendelték."

Aki tehát kórházba akar menni, az vegyen autópályamatricát!...
Eladott Ország
@Qqberci: Mentőhelikopter csak az arra érdemeseknek jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.