Nagyjából egymillió eurót, azaz körülbelül 300 millió forintot ajánlott Gyurcsány Ferenc azokért a dokumentumokért, melyek elvileg Orbán Viktor külföldi számlájához tartoznak.

Nagyjából 300 millió forintot ér az a körülbelül egymillió euró, amit Gyurcsány Ferenc ajánlott azokért a számlakivonatokért, amelyekkel elvileg azt lehetne bizonyítani, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek külföldön óriási vagyona van. 

A pénzbeli ajánlat már világos: csak hogy ne kelljen rákérdeznie, ez nagyjából 1 millió euró. A kérdés az, hogy a dokumentumok megvásárlása előtt van egy olyan átmeneti időszak, amikor még nem az enyémek, de az általam meghatározott feltételek szerint egy vagy több független harmadik, negyedik fél hitelesíti őket

- mondta el a Magyar Narancsnak egy interjúban Gyurcsány. (A teljes interjú a csütörtökön megjelenő lapban lesz olvasható.)

Gyurcsány egyébként a saját pénzéből akarja fedezni az akciót, és az sem érdekli, ha a kifizetett vételár után nem ő, hanem valaki más hozza nyilvánosságra a papírokat.

Ez már nem is érdekel. Az országnak és személy szerint nekem ez ennyit megér. Itt nem az elsőség a kérdés, hanem az, hogy nyilvánosságra kerülnek-e vagy sem

- mondta el a lapnak. 

Az állítólagos eladónak azonban, ha meg akarja kapni a pénzt, el kell árulnia Gyurcsánynak, hogy kit képvisel, vagy ki áll mögötte. Csak akkor lesz megállapodás a volt szocialista miniszterelnök szerint, ha ezeket tisztázzák.

A Magyar Narancs cikke szerint "ha a politikus végül nem tudja alátámasztani az állításait, és nem mutat be semmit, azzal a választások előtt nagyon nehéz helyzetbe hozhatja saját magát és a pártját is."

(Címlapi kép: Facebook/Gyurcsány Ferenc)

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Kidobott pénz.
Az elvakult orbán rajongók akkor is rá szavaznának ha este bemenne hozzájuk és fegyvert rájuk fogva elvinné a pénzüket, meg ás értéktárgyukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Belli: Igazad lehet: ha annak idejen ceausescunak hosszabbra nyulik a targyalasa, es beleszolhatnak kulfoldrol is a marhara demokratikus szervezetek, akkor nem tortenik meg a kivegzes. Ezt sajna nalunk nem lehet mar kivitelezni,mert azonnal kismillio hivuk tamadna - vagy csak aktivizalna magat az az 1.3 millio koruli bagazs, aki ma a szavazotaboruk -, es mindent elkovetnenek, hogy szabadon vedekezhessenek, es nem ugy bannanak veluk, mint egy hazaaruloval szokas.
Majd az orszag es az emberek penzet kell beloluk legeloszor kipreselni, visszaszerezni, mert azert azt lehet kovetni, meg ha idobe is telik.
Bar okos volt a szemetlada - na, erre futotta neki csak a Soros altal megszerzett tudomanyokbol -, hogy a svajci bankoktol nem lehet szinte semmilyen cimen sem kihuzni a banktitkokat, tehat oda kell betenni a penzt, amit ellopott...
Legeloszor persze a legfobb ugyeszseget kell "lefejezni", el kell tavolitani poltot a posztjarol, bar ez szinte lehetetlen, mert komolyabb jogokkal rendelkezik, mint a mindenkori miniszterelnok.
Olyan nemzetkozi targyalast kellene csinalni, mint amilyen a nurnbergi perben volt, ugyanis orban nem csak Magyarorszag lezullesztesevel vadolhato, hanem az Europai Uniot IS elarulta putyinnak, nemi elonyokert, de a kinaiaktol is fuggni fogunk mar, hiszen nyiltan kert toluk penzt.
qxy
Na mi van? ennyi felesleges pénze van Ferinek? Na nehogy aztán olyan dokumentum is elő kerüljön hogy Feri a hunyó. és akkor ott is ugrik ahol nincs is árok. Nem kicsit hülye ez a Feri, hanem nagyon.Össze fog a kis cigány gyerek Putyinnal és már ki is lökik.Netán baleset éri???
Belli
Nem érdemes azon rugózni, hogy Ferinél van-e vagy látta-e azt a papírt, ami bizonyíthatja, hogy orbán (orbán viktor nevű ember, véletlenül pont olyan születési adatokkal) számlát nyitott Svájcban, ami akkor lehetséges hétköznapi esetben, ha valaki ott dolgozik majd, akár alkalmi időszakban.Lehet úgy, hogy például 2013 év végén bejelentkezik egy svájci irodánál, akivel megállapodik, hogy 2014 januárjától dolgozik valakinek, valahol. Tehát szerződést köt egy céggel, ahol valamilyen munkát fog végezni. A munkáért Svájcban bér jár, viszont az átláthatóság kedvéért muszáj bankszámlát nyitni a dolgozónak, ahova utalja a cég a munkabért. És megérkeztünk orbán svájci számlájához. Erről a dokumentumról ezer százalék, hogy Feri tud!!! Láthatta ezt a papírt, sőt azt is tudhatja, hogy dátum szerint mikortól meddig, hol (melyik városban, melyik épületben) dolgozott orbán nevű ember valamilyen munkakörben. Nyilván azt is tudja Feri, hogy melyik cég volt az, amelyik intézte az ügyet Svájcban.
Van ennek az ügynek még folytatása, nem kevés meglepetéssel. Várjuk meg, hogy ki, mit mond a hozzászólásában. Elolvasva az eddigieket, hát nagyon magyar, de betudom annak, hogy dübörögnek az indulatok Ferivel szemben. És az is lehet, hogy Ferinél két papír van, egy, amit már régen tud, és egyet kapott mostanában. És tudjátok, hogy mi lenne a nagy durranás? Ha kiderülne, hogy az első, ami ingyen van nála az azonos azzal, amelyikért most készül fizetni 300 milliót. És persze ennek is vannak még fokozatai, őrület, de izgalmas, és életveszélyes is lehet, mondjuk számomra..., "nem KICSIT, NAGYON!" Hogy Feri időtlen időkig tartó szavát idézzem, és remélem ezt most nem kúrja el, orbán megszívja!!!
Csizmás Kond
@karma1: Cseuseszkuék stb….naszóval mivel amúgy is románnak vélsz, megpróbálom elmagyarázni a velük kapcsolatos oly-sokat hangoztatott félreértéseket.
Ugye tudod hogy cseuseszku azzal vált hírhedté a nyugati politikában, hogy az imefével kötött hitelek uzsorakamatát felszámolta annak a valós lejárta előtt, és az így felszabadult javakat, amiket a kamat fejében majdnem ingyen kellett volna leszálítania a nyugatnak megpróbálta valós áron értékesíteni….na itt ütött neki az óra utolsót. A mindenütt kapható (hozzád is hasonló) marhára demokratikus erőket felbíztava a nyugat lerombolta a kommunizmisnak kikiáltott cseuseszku kultuszt és lőn demokrácia…persze ugyanolyan szegény ugyanolyan elnyomot, csak most nem föltétlen otthon kell beledögöljenek a nyomorba hanem elmehetnek másnak szolgálni ugyanazon jövedelmek mellett….
…és nümberg meg putyinyi előny meg kínaikölcsön….hát nem ugyanaz a mese zajlik itt is mint annakidején ott ???...csak a hivatalos nyugati uzsora finanszírozhat mindent ???
…na mars vissza fejni !!!
human
@Belli: Régi szép idők mikor 1 milliót költhettünk informatikai fejlesztésre az iskolában. És mindezt helyi cégeknél piaci áron. Aztán elkezdték ezt az összeget csökkenteni, majd eltűnt. Majd megjelent egy szolgáltató cég, hogy innentől kezdve mindent rajtuk keresztül kell rendelnünk. És a szemembe merték mondani, hogy ez azért jó így, mert nem az intézménynek kell fizetnie érte, hanem a megyének!!! Érted, szerintük jobb, ha nem piaci áron helyben szerzem meg ami kell, hanem majd 50 km-ről szállítja ide egy cég aki ráteszi rendesen a hasznát. Így kevesebb eszközt tudtunk venni és várnunk kellett egy hetet, hogy megérkezzen. Drágább és lassabb lett így a rendszer, de valaki biztos jól járt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.