Műtét után, állítólag még altatásban szállított volna a mentő egy beteget szerdán a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról CT-re, ám a beteg még a folyosón meghalt – tudta meg több, egymástól független forrásból a Magyar Nemzet.

Délután egy német állampolgárt vitt volna a rohamkocsi a klinika körülbelül 80 méterrel messzebb található, Határőr úti épületébe CT-re, de a páciens nem ért oda, még a kórházban meghalt. Az út megtételéhez egyébként rendszeresen mentőt hív a kórház, ami egyes vélemények szerint azért is problémás, mert így hosszú időre lefoglalják a legmodernebb felszereltségű mentőautót és a mentőorvost is.

CT-vizsgálatra szállítás közben halt meg a külföldi beteg

A héten egy másik beteg is életét vesztette, akinél szintén felvetődött, hogy a halálának köze van ahhoz, hogy őt is szállítani kellett CT-vizsgálatra. A tizenkét éves kislányt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermekszívklinikájáról vitték a Heim Pál Gyermekkórházba azért, mert előbbiben nincs CT-berendezés.

A SOTE közleményben reagált a történtekre:

A Magyar Nemzet 2017. július 14-i számában „CT-re szállítás közben halt meg a beteg” címmel megjelent cikk állításaival ellentétben nincs összefüggés az említett, többszörös infarktuson átesett, kómában lévő beteg halála és a tervezett CT-vizsgálat között. A cikkben hivatkozott CT a klinikához tartozó külön épületrészben, de 100 méteres távolságon belül van, ahová a súlyos állapotú betegeket az OMSZ és a Semmelweis Egyetem megállapodásának megfelelően minden alkalommal az OMSZ munkatársai szállítják a klinikán dolgozó kardiológus, vagy aneszteziológus szakorvos kíséretével. Az OMSZ munkatársai több száz lélegeztetett, akár sokkos állapotban lévő beteget szállítanak országszerte.

Cáfoljuk azt is, hogy aznap műtéti beavatkozáson esett volna át a beteg. Az állítással ellentétben vasárnap folyamatos újjáélesztés mellett katéteres koszorúér tágításon és keringés támogató eszköz beültetésen esett át. A beteg ellátása a nemzetközi ajánlások alapján, a legmagasabb szinten, folyamatos intenzív terápiás, kardiológus és szívsebész szakorvos bevonásával történt.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán egyébként a legsúlyosabb állapotú betegeknél, a legmagasabb progresszivitási szintű beavatkozások történnek, a klinikán mintegy 150 orvos dolgozik, és a legmodernebb diagnosztikai és műtéti eszközök állnak rendelkezésre, a többi között kizárólag itt végzik a hazai felnőtt szívtranszplantációkat és a klinika Európa legjobb szívcentrumainak egyike.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Eladott Ország: balog furer szerint nalunk a legjobb az egeszsegugyi ellatas egesz Europaban.
Es gondolom van olyan fideSSes barom aki ezt el is hiszi neki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Itt egyszerűen arról van szó, hogy semennyire nem normális, hogy egy Európa-szerte jegyzett intézetben nincs CT. Ha valami méltatlan, akkor az ez. Az orvosok munkáját mindenki elismerte, úgyhogy nem teljesen értem az igazgató urat. Mellékszál: egy orvos szerint Balog Zoltán betanított esztergályosból miniszterré avanzsált Orbán-szolga hazudott az ATV-ben, amikor azt állította: lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van. Dr. Kunetz Zsombor szerint ugyanis a másik kórház az az Egyesített Szent István és Szent László Kórház, vagy Heim Pál, ahol már a 2000-es évek elején is volt CT. Ezt a doktor úr onnan tudja, hogy ő maga is többször szállított oda betegeket. Következésképpen megint a máséval próbálta verni a csalánt, mintha ennek a kormánynak lenne az érdeme, hogy van CT, ahol addig nem volt. Világszínvonalú magyar egészségügy, az. Ezt csak úgy mellékesen teszem ide, semmihez semmi köze: órákig hevert a budapesti kórház padlóján egy holttest.
szaboria1
Mindenhol ahol CT vagy MR van azt máshol kell a sugárzás miatt külön épület részben üzemeltetni. A KÉK Golyóban egy teljesen külön épület részben van. Ott még messzebb is van a főbejárattól.
Yoda69
@Eladott Ország: balog furer szerint nalunk a legjobb az egeszsegugyi ellatas egesz Europaban.
Es gondolom van olyan fideSSes barom aki ezt el is hiszi neki.
idppp
@szaboria1: Lehet, hogy a Kékgolyóban így van, de mi köze van ennek a főbejárathoz? Miért gondolja, hogy annak úgy kell lennie? Még nem járt kórházakban, ahol CT üzemel? Szó nincs arról, hogy más épületben történne a használata! Ha pedig mégis így kellene, hogy legyen, akkor az egész ország életveszélyben van! A CT-t üzemeltető orvosokról, ápolókról, műtősökről, betegekről nem is beszélve.
nemkati
@nyanya001: Csak sajnos mire ez a gyerek bíró lesz, a Balog már feldobja a pacskert, amilyen vén.
colibri
@nemkati: Balog még nem annyira vén, 59 éves, papnak még bőven megfelelne (ha nem lenne olyan, mint amilyen miniszter). No, ezt jól elmagyaráztam, de azért érted.
F_Viktor
Pofázhat balog, beszélhet mellé a kórház igazgatója, a tény az, hogy ott (is) hullanak a betegek, mint ősszel a legyek!

A szőrnyű az, hogy mindez pénz kérdése!
Egy olyan országban, ahol a TAHO közpénz évi 100 milliárdjait a látványsportba ölik, ahol 130-150 milliárdot költenek egy egy hetes vizes VB-re (aminek árából 600(!) darab világszínvonalú CT készülék vásárolható!), ott az ilyen halálokrét a kormányzat a felelős!

Egy héten belül két ilyen haláleset került nyilvánosságra, köszönhetően az unokáját gyászoló nagymamának. Ő általa kirakatba került az intézmény, most még találgatni lehet, hetente hányan hallnak meg értelmetlenül csak ezen az osztályon!
szaboria1
@idppp: Igenis jártam a menyemmel a Kék Golyóba CT-n és aki ismerős ott az tudja nem félre beszélek. A személyzet ma már nem tartózkodik a CT működése közben a gépnél hanem külön helyiségben van addig. A személyzet ott 2 óránként cserélődik. Többet tudok a kórházakról mivel anyukám ápolónő volt.
1magyar
@F_Viktor: Igazad van, ha nem látná a nép, hogy a faszságokra mennyit pazarolnak talán még megértőbb lenne, de így nagy a kontraszt a 23 milliós szőnyeg és a CT hiánya között.
De ez csak egy példa.
F_Viktor
@1magyar: Igen, ez csak egyetlen példa a több százból.
Ebből is látszik, hogy mennyire élhető ország lehetne ha egy olyan kormány irányítana amely hű lenne esküjéhez.
kukac50
Üzenem Orbán miniszternek,hogy plakátok helyett vegyenek CT gépeket !
Plakátjaiknak semmi értelme!
Ha esetleg nem tudnak meglenni plakátolás nélkül akkor arról plakátoljon, hogy a közmunkások rokkantak kisnyugdíjasok minimálbéresek miből tudnak téli tüzelőt vásárolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.