A holokauszt túlélőit támogató alapítványnak is viselnie kell a külföldről támogatott szervezet megkülönböztető jelzést. Netanjahu nem panaszkodhatott: a törvény az ő mintájára készült.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Ha egy egyszerű paraszt minden egyes fillére után el kell számoljon akkor miért ne kéne más is ugyanúgy, akármicsoda az szervezet vagy akármi ???
CsipkeRózsa
A törvény nem egészen Netanyahu civil törvényéhez hasonlít, ott a támogatások 50 %-a a meghatározó, míg nálunk a havi 7,2 millió Ft. Nagy különbség lehet a számokban.

Biztos, hogy Izrael is részesül a németek által adott holokauszt túlélőit támogató segélyekkel. Az is biztos, hogy ott ez a támogatás nem tartozik a törvény hatálya alá.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: "Ha egy egyszerű paraszt minden egyes fillére után el kell számoljon akkor miért ne kéne más is ugyanúgy, akármicsoda az szervezet vagy akármi ???"

Ők is a külföldi támogatással kell, hogy elszámoljanak?
Az adótörvények szerint mindenkinek el kell számolnia valamilyen formában, nem csak az "egyszerű parasztnak".
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: mindenről, kereset, támogatás, ajándék öröklés vagy bármi...
peterkelemen
Orbán és fasiszta rendszere. A fasiszták az adott nemzet totalitárius állammá történő egységesítésére törekedtek a nemzeti közösség tömegeinek mozgósítása révén, az élcsapat szerepét betöltő pártra (Fidesz) támaszkodva. A fasizmus ellenséges a liberális demokráciával, a szocializmussal, a kommunizmussal szemben. A fasiszta mozgalmak közös vonásai az állam fontosságának messzemenő hangsúlyozása, az erős vezető iránti rajongás, a nacionalizmus legszélsőségesebb formái, a saját etnikum felsőbbrendűségébe vetett hit, valamint a militarizmus.

A fasizmus ideológiája következetesen hangoztatja az állam elsődlegességének elvét. Lásd kőzművek államosítása és a stb. Benito Mussolini és Adolf Hitler egyaránt maguk személyesítették meg az államot és ennek alapján megkérdőjelezhetetlen hatalmat igényeltek és gyakoroltak. Magyarországon ezt a szerepet Orbán Viktor tölti be. A fasizmus bizonyos elméleteket és terminológiát a szocializmustól kölcsönzött (Orbán anno KISZ-titkár és besúgó volt), de azzal ellentétben az emberi társadalmon belüli fő ellentéteket nem az osztályok között találta meg, hanem a nemzetek és az emberi „fajok” között. Orbán állandóan más fajokra mutogat és ellenségnek állítja be az összeset. Lásd például a menekültek kollektív elítélése és antiszemita Soros ellenes náci pártpropagandája, amivel kiplakátolta az egész országot. Most már sunyi zsidó ellenes náci pártpropagandákat folytat.

A gazdasági életben a vegyes gazdaság mellett szállt síkra, amelyben jelentős állami tulajdon és állami beavatkozás mellett nagy teret kapott a nemzeti tőke (Orbánék másról sem beszélnek), beleértve a nagytőkét is. A nemzetgazdaságban az önellátásra és a függetlenségre helyezték a hangsúlyt, ehhez igénybe vették a protekcionizmus eszközeit is. A fasizmus fő ellenségének a szocializmust és a kommunizmust tekintette, de időnként kritikus volt a kapitalizmussal szemben is, egyfajta „harmadik utat” javasolva a kapitalizmus és a marxista szocializmus között.

A fasiszta országok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.