Róna Péter közgazdász, az Oxfordi Egyetem  tanára, a szakma egyik szaktekintélye. Ő azt állítja Magyarország féllábbal már kint van az EU-ból. A szakma egyik szaktekintélyének a gondolataira érdemes odafigyelni, megfontolni, hiszen pontos pillanatfelvétel Magyarország jelenlegi, Európa felé mutatott arcáról.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Szerinte az uniós nagyhatalmak Magyarországot már “leírták”.Nálunk még kevesen érzékelik ugyan, de az uniónak “tele van a zoknija” velünk:"
Pontos, precíz jóslat és helyzet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
szaktekintélyekre tényleg nem odafigyelni, de igazából csak azokon a területeken, ahol valóban annak számítanak! =))
Az ő szakterülete a gazdaságtörténet! =)) Annak a reményében, hogy ott ő nem Kancsi Mancsi stílusú szakember leget figyelni lehet arra, hogy törtészként hogyan is látja a múlt történéseit! =))
quadrocopter
"Szerinte az uniós nagyhatalmak Magyarországot már “leírták”.Nálunk még kevesen érzékelik ugyan, de az uniónak “tele van a zoknija” velünk:"
Pontos, precíz jóslat és helyzet!
F_Viktor
@RonaGyuri: Most nem adok igazat neked, kulfoldrol pontosan igy latjak Magyarorszagot.
S abban is nagy igazsaga van, hogy a jovo evi valasztasok tetje Magyarorszag EU tagsaga lesz.
RonaGyuri
@F_Viktor: bocs de nem azt mondtam, hogy nincsenek jó és/vagy reális meglátásai - ezekhez nem kell szakértőnek lenni -, csupán megjegyeztem, hogy nem valós szakértőként hivatkozni rá! =))
dr. prédikátor
Azért ez érdekes nem??? külföldi elemzők szakemberek tisztán látják az orbán rezsim nemzetromboló politikáját, csak mi nem akarjuk észre venni???Vajon miért??? miért türjük hogy teljesen leamortizálja az országot egy hibbant elmebeteg geci???
nem tibi
@dr. prédikátor: Azért mert a fidesz filozófia azt terjesztette el kis hazánkban hogy Brüsszel ellenség az EU hanyatlani fog ,nyugat mielőtt végleg elrothad még azért veszélyezteti Magyarország szuverenítását .,gyarmatként akarja használni országunkat és a nyugati nagytőke akarja uralni gazdaságunkat sőt területünket is.
Ebből nem kér ! Épp ezért alakított ki kiszámíthatatlan gazdasági környezetet .
Megrögzöttséggel meg van győződve arról hogy Mo a saját lábán is meg tud állni amennyire kell
ennek érdekében nem riad vissza semmiféle exteremenciális gazdasági modell kiötlésétől és alkalmazásától .
Kölönböző , a történelem elmúlt 100 év tanulmányozásából leszűrt ,kiollózott politikai pillanatképeiből vegyít , hozzákeverve az új 21.század eleji
5 perces büfés könyöklős ötletelésből származó paranormális életmódvíziókat .
quadrocopter
Aki tudja, hogy sikerült-e megállítani Brüsszelt, vagy tovább robog, az szóljon! Újabban erős kuss van a megállítást illetően!
Visszaesett a napi kötelező, háromszori Sorosozás is, lemerültek gagyiék, vagy most elemet cserélnek?
wagabund
..."Az uniónak tele a zoknija Orbánnal"...

nekem meg a tököm az unijóval...
kokopelli
ÍIIIIÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
787654321ÍÍÍÍÍ1ÍÍííí
kokopelli
(12:21)
...bocs,de beß@rt a klavim! :=(...van máássiiik!
Nessy
@quadrocopter: Jól megérdemelt szabadságukat töltik! Készülnek az általuk előidézhető "forró őszre".
kokopelli
@quadrocopter: Ők maguk léptek rá a taposóaknáikra,vagy le sem ß@rja őket Brüsszel? :=)
nem tibi
A Magyarok 40 % -nak konkrét tele van a tőke a fidesz -Kdnp kormánnyal .
Lehet változtatni , Van megoldás . El kell vonszolni magát mindenkinek és kiméletlenül X -elni .
2018 Tavasz A nép nem betiltható de a kormány leváltható .
Mézike
Jó nekeik! Nekik csak a zokniuk van tele vele, nekünk meg a s...ünk.
kokopelli
@nem tibi: sok helyen ezt úgy is mondják:
"Lábbal kell szavazni,és nem csak szájjal!"...a pont nálad! :=)
Nessy
@kokopelli: Dehogynem! Sokszor és nagyon! De mi csak azt tudjuk, amit Orbán mesél. Igaz, nem mindannyian!
karma1
OK, kulfoldrol mindenki okos, mindenki megmondja a tutit, mindenki szakerto (Az igaz, hogy "szakertok" otthon is vannak, mint a nogradi meg tasnadi meg mittudomenkik), de nem is ez volna a baj, hanem ebben igenis, allati nagy a felelossege Brusszelnek is es az egesz Unionak, mivel ha ilyen jol TUDJAK, hogy orban az orruk elott veri szet az osszes erteket, amit a halado allamok megprobalnak megtartani, novelni, es megsem tesznek semmit sem - hat ezert igenis elsosorban Brusszel a felelos!
Az Unionak mar a legelejen el kellett volna kezdeni figyelni a penzeket, hogy mire, kinek adnak, es az valojaban mire is megy el.
Egy rakas szar Brusszel is, meg az Unio is, hogyha hagyjak, hogy Paks2 a roszatom altal megepitesre keruljon.
Azonkivul, hogy orban magasrol lexarta az unios szerzodeseket, az oroszorszagi embargot, a teljesen kihagyott unios epittetoket, modernebb atomeromu-tipusokkal, es fuggetlen hatastanulmanyok nelkul raadasul, penz nelkul es foleg teljesen szuksegtelenul, kornyezetszennyezo modon, mert ha Paks2-ben eloall egy csernobil jellegu meghibasodas, akkor nemcsak a magyarok fognak elpusztulni tomegesen, hanem Nyugat Europa nagy resze is. Es ezt is csak egy "ejnye-ejnye"-vel dijaztak, es bar orbant felelossegre vontak, es meg nem adtak ki az Unio engedelyet Magyarorszagnak, a maffiozo csuti rem teljes erovel epiti a terveknek megfelelo epuleteket, kinevezte Paks polgijat paksi atomminiszternek, es hat meszaros kozben mar atomtudos is lett, mert epitheti Paksot, magyar alvallalkozokent.
Szoval kedves Rona Peter, ha mar ott van Oxfordban, es ismer egy csomo befolyasos embert, akkor miert nem keri meg oket, hogy vegezzek alaposabban a munkajukat. Mar az is eleg lenne orban valagbarugasahoz...
kokopelli
@karma1: aranyoskám a késő estében:
A Paksot csak a magyar politikus-koszorú intézheti el,de tanulhatnának a
sógoroktól,akik labanc módra megépítették "AKW Zentendorf"-ot kulcsáta-
dásra,és ott áll hidegen mint mementó a Fukuyama-i disasterre!
(azonos system)...a sliccszeműek meg nem értik... :=(
peterkelemen
Az uniónak egyetlen dolga lenne: befagyasztani az összes uniós pénzt így kivéreztetve Orbán aljas és velejéig romlott rendszerét. Erre egyébként már igen nagy az esély, mivel uniós politikusok és vezetők is foglalkoznak ezzel.
karma1
@kokopelli: Kisdragam ott a messzi tavolban...Igen, a magyarok is keresztbetehetnenek, ha elegge tokosek lennenek, de mivel en mar senkinek sem hiszek otthon, a csodak meg nem azokkal tortennek, akik toketlenek,- vagyis Magyarorszagon nem fog csoda tortenni ezugyben -
bizony , en az Unio komoly es hatarozott lepeseire varok, amit egyebkent mar elkezdtek, mert mar elbol megtiltottak a magyaroknak, hogy elkezdjek az epitkezest, mert az egesz projekt 1000 sebbol verzik, es ha a roszatom az elavult technologiajat telepiti Nyugat- es Kozep-Europa legkozepebe, arra bizony csak nekik lehet lepni, ...:o)
(Latod, nem vitatkozom Veled, mert ugyanaz a velemenyunk, de en tobbet varok az Uniotol abban, hogy betartassa es ervenyt szerezzen az unios alapszerzodesnek orban eseteben...)
Mézike
@peterkelemen: Van igazad, de felelőtlen vagy! Szerencsére az még odébb van, mert ha minden csapot elzárnak az országnak annyi. Ezt az orbánkormány és serény hada nem vette, vagy nem akarja észrevenni. De az unió nem a magyar ember ellensége hanem orbáné. A kettő nem ugyanaz. Ezt viszont Orbán tudja. Azt is hogy bármit megtehet , épp ezért .
kokopelli
@karma1: Már talán többször utaltam arra,hogy az ilyen Orbán-fajzatok tudják,hogy
hogyan kell a népüket túszként tartani ill. felhasználni! Nincs lóvé az EU-tól
azt Orbán eladja a népnek,mint bizonyítékot,ha jön a pénz,akkor meg van
mit lenyúlni és az erejét fitogtathatja! Ergó a "nép" mindenképpen a rövidet
húzza! Ezt már az NDK is megjátszotta az NSzK ellen! A kettészakadt csa-
ládok voltak a "túszok"! Ott is a keletről jött az impulzus a változásra!
peterkelemen
Minél hamarabb befagyasztják az uniós pénzeket annál jobb. Torony magasról szarok a népre hisz a nép kötelessége lenne elzavarni Orbánt és bűnbandáját, de nem végzi el a kötelességét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.