Az új előírások értelmében a kenyerek összetevőit módosították. Így sokkal jobb minőségű, tartalmas, tápanyagban és rostban gazdagabb kenyerek, pékáruk kerülhetnek az asztalunkra. Az első változás, hogy megszűnt a házi kenyér kifejezés, helyette búzakenyér, fehérkenyér elnevezés lett.
Forrás:
webshop.hillvital.hu
Feltöltő: Veress Máté
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
25 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Mutternak,hogy süssön már végre bodagot és ne mindig pogácsát!
(Devecser és Sümeg környékéről) :--)))
rágható,szerintünk kölkök szerint egy szegényeknek való nosztalgia valamit
akart! ..lehet hogy tejföl volt benne tej helyett! Rég volt tán :-)
Ők 12-en voltak tesók,és talán erre akart emlékezni? Őt és a két hugát a legi-
dősebb nővérei segítették a világra! :-)
állapotok valának anno,de örömök is ...?!
idevonatkoztatható előírásait ill. "törvényeit!
Találtam egy un. "Kenyértörvény"-t 1931 junius 9.-én kiadva,de nem magával a
kenyérrel,hanem a kenyér hozzávalóinak minőségéről ill.azok tisztaságáról szól!
Minden pék olyan kenyeret süt amit a fogyasztói igényelnek,de a megfelelő e-
gészségi ill. higéniai törvények betartásával! Én vagyok a fogyasztó tehát nem
a bürokrácia mondja meg,hogy... ! A többi ágazat (hentes,cukrász stb.) dito
Valami félrecsúszott! Én nem a te kommentedet akartam kontrázni,
hanem egy más ország un. Kenyértörvényét akartam például bemutatni,hogy
úgy is lehetne! A pékeknek annyi szabadsága van bizosítva,hogy a "vevők" mond-
ják meg,hogy a milyen kenyeret akarnak! Mindegy,hogy hogy hívják akár fantázia
névvel is ellátva,mert a jó kenyérnek sem kell cégér! A hozzávalókat más törvények
írják elő minőségben,lényeg az hogy a pék válláról ezt le is vették!
@Mézike kimondta a varázsszót:az "alapanyag" a kiindulópont! Ha egy törvény 86 é-
vig változatlanul "megáll",akkor annál jobbat nem is kell keresni! Főleg nem a politi-
kusoknak! Nekik a körülményeket kell biztosítani,oszt annyi! Azzal törődjenek,hogy
mindenki hozzájusson legalább a jó kenyérhez,a legszegényebbek is,és ne a neveken vitatkozzanak! :--(
szinte helyben zabálna az ember! Minden péknek meg vannak a saját
favoritjai! Élmény bemenni a pékségekbe! :--))
jó kenyeret magas sikértartalmú lisztből lehet sütni.
Ilyenkor nem értem az embereket...
kifolyólag!Egy egyszoba komfortos lakás volt arra a célra,hogy a karácsonyi és
a húsvéti ünnepeken a két pékinas ne menjen haza,mivel 24 órás üzem volt!
A pék fia is megnőtt és nem voltak inasok többé! Éjszakákon felkeltem,és átmen
tem a pékségbe! Néha megbántam,hogy nem lettem pék! Az illat,a sürgés-forgás,
és a "formai selejt" kóstolgatásakor,a gyerekkori üveges jutott eszembe,aki azt mondta -
nekünk a csodálkozásunkra:
"Srácok ne üvegesnek tanuljatok,hanem péknek vagy cukrásznak!Megehetitek a
selejtet!" :--)))
Bár a kereskedők sem gondolkodnak, beleöntik a tartóba ládaszámra a meleg zsemlét és nyilván összenyomódik mint a vaj.
.Az öregek ,ő előtte kocsi szám küldték vissza a nem túlzás szar minőségű import hulladék búzalisztet. -
car lisztől nem lehet jó kenyeret sütni. Márpedig a lisztnek alacsony a sikértartalma.
nem kell ehhez a hagyományos export.. a pannon. gabona osztrák tulajdon. Mi kapjuk a szart... a többi meg megy kifelé
Új hozzászólás