Igazságosságra építő új baloldali politika kell – mondta el Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt Szegeden. Karácsony Gergely, a Párbeszéd vezetője Botka mellé állt a szegedi rendezvényen.

Az igazságosságra épülő új baloldali politikára van szükség – jelentette ki az MSZP miniszterelnök-jelöltje szombaton Szegeden.

Botka László az Igazságos Magyarországot! címet viselő konferenciát követően kifejtette, a legnagyobb problémának azt tartja, hogy Magyarország igazságtalan országgá vált hét év fideszes kormányzás után. Hozzátette: a felmérések szerint a magyarok 80 százaléka is osztja ezt a véleményt.

A politikus közölte, a tanácskozáson mintegy százan, az új baloldali értelmiség meghatározó képviselői, társadalomkutatók, filozófusok, jogászok, valamint az MSZP korábbi és jelenlegi vezetői – Molnár Gyula, Tóbiás József, Mesterházy Attila, Hiller István – vettek részt, valamint megjelent és a vitához hozzászólt Karácsony Gergely, a Párbeszéd elnöke, Zugló polgármestere.

Botka László elmondta, felkérte a jelenlévőket és miden kormányváltást akaró demokratát, hozzák létre a patrióta demokraták értékközösségét. Ennek érdekében tíz pontot fogalmazott meg, amelyek közül az első szerint 2018-tól a tehetősebbeknek jobban ki kell venniük a részüket a közteherviselésből.

A szocialista politikus leszögezte, Magyarország demokrácia, nem autokrácia vagy diktatúra, és az Európai Unió teljes jogú tagja, nem pedig Oroszország csatlósa.

Olyan prosperáló országot kell teremteni, amely a fiatalokat itthon tudja tartani – mondta a szegedi polgármester, hozzátéve, egy ember előrejutását nem befolyásolhatja, hogy milyen családba született, csak a tehetsége és a szorgalma.

A miniszterelnök-jelölt szerint véget kell vetni a féktelen korrupciónak, minden állampolgárra kivétel nélkül ugyanazok a törvények kell, hogy érvényesek legyenek.

A környezeti értékek megóvása érdekében a megújuló energia használatára kell fektetni a hangsúlyt – mondta a politikus.

Az egészségügy és az oktatás borzasztó állapotban van, azonnal rendbe kell tenni e területeket. A felesleges stadionépítések és szimbolikus gigaberuházások helyett az állampolgárokra kell költeni a pénzt – mondta Botka László.

A nők társadalmi helyzetének javítása nem várhat tovább, azonos munkáért azonos bért és megbecsülést kell kapniuk – hangsúlyozta.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy látja, a legfontosabb kérdésekben a kormányváltást akarók egyetértenek. Hozzátette: a következő kormány ebből az egyetértésből fog szárba szökkenni.

A szocialista politikus elmondta, a programjának alapelveit felvázoló tíz pontot átadta Karácsony Gergelynek, aki hozzászólásban kifejtette,

Botka László mellett szívesen küzd egy igazságos Magyarországért, ellene pedig nem.

(MTI)

(Címlapi kép: Facebook/Botka László)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Karácsony remélem megtöri a jeget a szocialisták körül.
Bár a társadalmi elismertséget értelmes szelekcióval is ki kell érdemelni.
Béla333
Karácsony Gergely és a pártja a jelek szerint mindig oda, a mellé a párt mellé áll, ahonnan a legnagyobb hasznot reméli!
2013-ban szétszakították az LMP-t, azért, hogy Bajnai pártjához dörgölőzzenek, most az Együttet otthagyva beállnak az MSZP mögé, hátha velük újra a Parlamentbe kerülhetnek!
Akkor a jelek szerint hazugság volt a korábbi nyilatkozata az új ellenzéki pólusról is!
tudode
Nagyon kevesen vonják kétségbe Botka László IGAZSÁGOSSÁGRA VALÓ TÖREKVÉSÉT, de
.
--- vajon belelát Orbán Viktor cinkelt kártyáiba, abba, hogy
--- az ország létét meghatározó forrásokat pl. milyen módon varázsolják innen oda, és fordítva, nevezetesen:
--- KÖTVÉNYKIBOCSÁJTÁSOKKAL, és
--- az MNB tartalékaihoz nyúlkálnak, ezen kívül
--- költségvetési forrásból ELŐLEGEZI PÁRTUNK, ÉS KORMÁNYUNK AZ EU-S PÁLYÁZATOKAT,
--- stb., stb. stb.
.
annak érdekében, hogy ez a bagázs EGYÁLTALÁN MŰKÖDTETNI LEGYEN KÉPES AZ ORSZÁGOT!
.
Tehát SEMMI NEM AZ, AMI LÁTSZIK!
.
Az a párt, koalíció, amely 2018-ban GYŐZELEMRE TÖREKSZIK, megássa a saját sírját, mert a jobboldali szakértők szerint is
.
""""Ami 2016 és 2018 között történik Magyarországon, az nem csupán a következő 10 évre határozza meg Magyarország és a magyarok sorsát, de kihat a következő 100 évre is. Az Orbán-kormány 2016 és 2018 közötti döntéseinek következményeit áldják vagy átkozzák rajtunk kívül az utánunk jövő generációk is.."""
.
Ebből következően CSAK SZAKÉRTŐ (nem pártfunkcionárius) KORMÁNY KÉPES EZT A KATYVASZT helyes, demokratikus útra terelni a TÁRSADALOM MÉRHETETLEN LEMONDÁSÁVAL!
.
Hol van az igazság???
wagabund
..."Az igazságosságra épülő új baloldali politikára van szükség"...

ez nyilvánvaló!

valami konkrétumot, ha szabadna...mondjuk mi lesz az igazságossággal, ha kormányra kerül az ellenzék, és Botka lesz a min. elnök? csak néhány példát..na jó...elég egy is..

nos?
Veleda
Istenemre mondom, így első olvasatra felér egy jó programra, elismerem, hogy Botka sincs rózsás helyzetben, nagy súly nehezedik rá. De tessék csak visszaemlékezni, hogy Mesterházi gyenge fellépése hova vezetett???
Veleda
Na vazze, egyszer dicsérem meg Botkát, hogy jó a programja erre kiderül, hogy GY.-tól olllózta:))

Itt legalábbis ezt állítják:)))))))))))))))))

sztarklikk.hu/greczy_blog/botka-felolvasta-gyurcsany-programjat/328047
Lepényleső
Igazságosságról hallottam már,de itt még nem láttam,gazságot annál inkább.
bencemacska
@Veleda: ma, 15:24
Sose búsulj! Jobb későn, mint soha.
Valamikor a Párbeszéd is felháborodott, hogy ők nem kellenek, de a programjukat ellopják! Tegnap Karácsony - legnagyobb megdöbbenésemre - behódolt!
Várjuk a továbbiakat!
bencemacska
@wagabund: augusztus 27., 12:12
europakavezo.blog.hu/
No komment!
Nem hallgattam K.O műsorát, mikor ott volt Botka!
wagabund
@bencemacska: Botka nem vezet sehová...viszont tegnap még mindig erőltette a teljes emeszpé vezérkar, hogy akkor is ő lesz a megváltó, ha belepusztulunk...mármint az emeszpé szavazók

a fidesz hátradőlt, és kért egy szivart, meg egy kávét.
Köb Jani
Hazugságra építeni annyi; mint az igazságot igaztalannak tudni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.