Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó szerint a legtöbb menekült okmányok nélkül érkezik a határkerítéshez.

A migránsok túlnyomó része okmányok nélkül érkezik a magyar határra – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi: a migránsok túlnyomó része okmány nélkül érkezik a határra

Fotó: kormany.hu/Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság/Hornyák Dániel

Bakondi György a hamis szír útlevelekkel kapcsolatban közölte: a titkosszolgálatok együttműködése miatt tudható, hogy mely sorszámú okmányokat állította ki az Iszlám Állam.

A kormány álláspontja továbbra is az, hogy aki politikai menedékjogra jogosult és védelmet kér Magyarországon, azt beengedik és megvédik, de a gazdasági migránsoknak vagy a rossz szándékkal érkezőknek "szilárd határőrizettel" kell szembenézniük – emelte ki.

(MTI)

(Címlapi kép: kormany.hu/Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság/Hornyák Dániel)

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@magyarbakancs: Ha akkor '56. ban az osztrákok így állnak a menekültekhez mint mi most a vajna andrás se lett volna filmproducer soha Amerikában ...
Viszont ők akkor úgy álltak a dologhoz ahogy egy normális országban illik ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Az lehet viszont te vakondi elvtárs egész jól boldogulsz ÉSZ NÉLKÜL IS a csutigörény seggénél !!!
magyarbakancs
1956-ban a Magyar honfitársaink is nagy része papír nélkül érkezett.
Az Ausztriai menekült táborokba.
papa.49
@magyarbakancs: Ha akkor '56. ban az osztrákok így állnak a menekültekhez mint mi most a vajna andrás se lett volna filmproducer soha Amerikában ...
Viszont ők akkor úgy álltak a dologhoz ahogy egy normális országban illik ...
peterkelemen
Orbán egyik főseggnyalója a migránshisztéria keltésben.
Pálinkás Pál
@papa.49: @magyarbakancs: azért meglehetősen nevetséges a két dolog közé párhuzamot vonni,nem gondoljátok??
akkor a szomszéd országból,ugyanaz a kultúra,ugyanaz a vallás..és a magyarok nem dúlták fel Ausztriát,hanem szépen ültek a lágerban amíg elintéződött a soruk!!
eszegfu
@Pálinkás Pál: @magyarbakancs: @papa.49: Olvassátok el... szerintem lehet "párhuzamot" vonni...
"1956 decemberében Burgenland közbiztonságért felelős állami hivatalnoka jelentésében rámutatott, hogy a korábban hálás magyarok egyre elégedetlenebbnek és egyre hálátlanabbnak mutatkoznak. Panaszolják az ellátásuk körülményeit, tiltakoztak a rossz minőségű egészségügyi ellátás miatt és drága gyógyszereket követeltek maguknak. Az osztrák hatóságokat ingerültséggel töltötték el a panaszok. Végül is kí hívta ide ezeket a magyarokat? Felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint a második világháború után az osztrák gazdaság még alig állt talpra, nem képes ilyen menkültáradattal megbírkózni. Az osztrák munkavállalók féltették a munkájukat a beözönlő olcsó magyar munkaerőről. A Külügyminisztérium irattárában fenmaradt jelentés rámutat, hogy amennyiben javítanák a menekültek életfeltételeit, és segítenék a beilleszkedésüket az osztrák társadalomba, akkor még többen özönlenének át a határon. A belügyminiszter, az egyébként korábban a menekültek befogadását szorgalmazó Oskar Helmer, 1957 januárjában már arról szónokolt, hogy a magyaroknak nem csak jogai, de kötelességei is vannak, és nem kellene bajt keverniük!"
Pálinkás Pál
@eszegfu: Te...valahogy az általad beollózott cikkben sehol nem láttam bombatámadásokat,teherautóval gázolásokat...géppisztolyos mészárlást...vallási alapon gyilkosságokat...nők zaklatását...arról nem beszélve hogy szomszédos ortszágról beszélünk!!! Tökömet sem érdekli ez a sok majom,ha megül a seggén Törökországban amíg hazamehet,azok úgyis hittestvéreik!!
És valahogy nem olvasdtam magyar terroristákról sem eme gyöngyszemben ,amit iderittyentettél...no ezért nem lehet párhuzamot vonni!!!
eszegfu
@Pálinkás Pál: Ugy emlékszem: kértelek már: fogalmazzál személyeskedés nélkül, ugy is megértem és akkor van értelme a "beszélgetésnek". Egyébként szerinted nem, szerintem meg igen! Igy "kerek" a világ...
kokopelli
@eszegfu: A sokkal idősebb unokatestvérem,aki 56-ban elhagyta családjával
az országot mesélte,hogy a kiszabadult köztörvényesek is a tömegbe keveredve
marsírozotak át a határon! Az udvarunkban élő 18 éves (legidősebb) srác is lövöl-
dözött a belvárosban,és le is lépett! Én még ovis voltam,de amikor hazajött Kana-
dából emlékezett ránk,amikor találkoztunk! (14-en voltunk gyerekek,és hárman vol-
tunk,akikkel találkozott)).
Párizson keresztül jutott ki Kanadába! Az lépett le aki akart,mesélte ő is! Ennyit az
56-osokról,akik mind angyalok voltak! ;--)...ők menekültek voltak és nem "migránsok!
eszegfu
@kokopelli: Valami ilyesmire gondoltam én is, amikor elolvastam azt a cikket, amiből idéztem. 56-ban még én is ovis voltam, igy nekem sincs sok emlékem erről az időről, csak amit meséltek. Aztán a csuda tudja mennyi volt az igazságtartalma...hiszen ezekben a történetekben én inkább egy "fifikás" embert, nem pedig a "hőst" láttam.
Pálinkás Pál
@eszegfu: Hol láttál személyeskedést???Vagy téged meg sem lehet szólítani ha írsz az embernek???
eszegfu
@Pálinkás Pál: " eme gyöngyszemben ,amit iderittyentettél. " pl. ez... lenéző. Bizonyára az én hibám ez a fajta "érzékenység", de ha én nem "minősitelek" Téged -- meg senkit sem -- akkor u.ezt várom el... nem hiszem, hogy ez olyan nagy kérés...
Pálinkás Pál
@eszegfu: Nem én mondtam...ha ennyire mimóza vagy...:)
eszegfu
@Pálinkás Pál: Ha elvárom az udvarias, "egyenrangu" párbeszédet, erre meglehetősen érzékeny vagyok, és ez Számodra "mimózaság"... hát legyen! "Pá, kis aranyom, pá, nem zavarom pá, csak elhagyom pá...":))
quadrocopter
"A kormány álláspontja továbbra is az, hogy aki politikai menedékjogra jogosult és védelmet kér Magyarországon, azt beengedik és megvédik, de a gazdasági migránsoknak vagy a rossz szándékkal érkezőknek "szilárd határőrizettel" kell szembenézniük – emelte ki."

Akkor mi a gond, Vakondi? Vinnyogásra semmi ok, ha "szilárd határőrizettel kell szembenézniük" a rossz arcoknak!
csa-csa
@papa.49: A magyar menekültek pedig úgy álltak az ottani élethez ahogy kell és illik.
Nem bántottak, erőszakoltak, gyilkoltak meg senkit, nem követeltek ingyen lakást, meló nélkül fizetést, ellátást, stb.. Örültek ha enni kaptak, dolgozhattak, húzták az igát hogy minél előbb meg tudják vetni a lábukat idegenben. A befogadó ország törvényei szerint éltek. Ez így természetes! A sok fanatikus csűrhének és így kellene alkalmazkodni. De mint tudjuk egészen egyszerűen nem hajlandók. Úgy hogy ki velük a francba, de azonnal!
1magyar
@csa-csa: Na meg nem papírok nélkül 30 évesen azt hazudva hogy gyerek. Meg keresztényként nem muszlim tanítás szerint, hogy levágják az ottaniak fejét stb.
peterkelemen
A németeknek van eszük náluk fontosabb a gazdaság, mint a migránsügy, pedig ott sokkal markánsabb lehetne, de mégsem azzal foglalkoznak az emberek többsége. Azért, mert van eszük.
Equus1
@magyarbakancs:09:03 főként a köztörvényes bűnök miatt büntetett vagy éppen a tömlöcből a "dicsőséges forradalom" révén kijutott derék honfitársunk
kokopelli
@eszegfu: azóta itthon volt a srác többször is! Én hoztam el Ferihegyről a német-fran-
cia feleségével,úgyhogy jól tudtam beszélgetni vele is,és halkan mesélt a magyarok Ca-
nadába érkezéséről is,és hogy hogy vágták őket át a magyar lányok tömegesen a házas-
ságokkal! :--(
1magyar
@peterkelemen: Igazad van, volt eszük amikor minket buta magyarokat és a többi kelet-európai országot a gyarmatukká, piacukká tettek.
papa.49
@Pálinkás Pál: a 09.35. Tudod akkor a család több tagja kötött útilaput a lábára, Anyán 4 unokatestvére, egy közülük akkor éppen a Budai Tüdő klinikán feküdt tbc. vel, lágerbe kerültek hárman, a beteg a Laci meg kórházba, neki jó sora volt ott viszont akik a lágerben voltak nem voltak túlságosan elragadtatva körülményektől... Azoknak volt szerencséjük akikért, valaki kintről kezességet vállalt a rokonok is így kerültek kb. 3 hónap alatt ki a lágerből aztán mentek tovább.. A beteg, meg a testvére Anyám keresztanyja közbenjárására Amerikába, a másik kettő meg Svájcba... De ahogy más is írta keveredtek közéjük sokan börtöntöltelékek is...
quadrocopter
@1magyar: Mert nélkülük mi a nagy lószart tudnál vásárolni?
papa.49
Még egy dolog '56.ban a legtöbb menekültnek SEMMILYEN PAPÍRJA NEM VOLT, itthonról senkiről nem adtak felvilágosítást, hiszen disszidensnek számítottak, viszont az állam többféle módon vegzálta az itthon maradt családtagokat... Tehát ,,bemondás,, alapján vették őket jegyzékbe...
a helység kalapácsa
Azt az ezer éve pöttyös seggű durva anyádat, te bullshit generátor!

"a migránsok túlnyomó része okmány nélkül érkezik a határra"

Ezt másfél-két év után ki mered jelenteni a felelősséged teljes tudatában?
De tényleg?!
Biztos?
Holnapra nem fogod meggondolni magad?
"meggondolod magad..." - ahhoz gondolkodni is kéne (mert előbb gondolsz valamire, amit aztán tovább gondolsz, és rájössz, hogy először rosszul gondoltad... sőt, ha tovább még tovább gondolnád, rájönnél, hogy másodszorra is rosszul gondoltad - ugye mennyi gond van ezzel az önállóan gondolkodós izével?... )

Mindenesetre, nálad unalmasabb embert nem ismerek.
Sok hülye, meg sok gonosz, meg sok hülye gonosz van a fideszes vezetésben (sajnos nincs kivétel, így a tisztelet nyomokban sem játszik), de olyan vérunalmas alak, mint te... olyan nincs még egy!
mackoka46
És eszcájgot sem hoznak maguknak. Felháborító. Ahogyan kaját nem hoznak az illetékes elvtársak a rendőr kadétoknak.
1magyar
@quadrocopter: Mert te mi a lószaron nevelkedtél fel?
eszegfu
@quadrocopter: tegnap 20:39 @1magyar: 6:43 Itt nemcsak az a gond, hogy mit, hanem az, hogy miből?!
A magyar termék drágább, mint a külföldi, mert nálunk már/még nincs nagy, modern felszereltségü üzem, ahol olcsón lehetne termelni (itt is látszik a magyarok tőkehiánya). Továbbá, ha a külföldiek tulajdonában lévő vállalkozások nem adnának munkát a magyaroknak, akkor még nagyobb lenne a szegénység. 1 konkrét példa: a magyar vállalkozások nem alkalmaznak siket- és nagyothalló embereket, csak az áruházláncok.
quadrocopter
@1magyar: A hiánycikkes pult alatti világot vágyod vissza?
wagabund
..."A migránsok túlnyomó része okmányok nélkül érkezik a magyar határra "...

amelyiknél van, az meg hamis.
libellle
@Pálinkás Pál: Ellenben nemi -eröszak és fosztogatás rablás söt gyilkosság is nagyon sürün elöfordult. Itt aztán lehet vitatni, hogy a magyar halaból késsel baltával vagy mivel gyilkolta meg az osztrákot akik befogadták. Esetlegesen a nemi eröszakot is lehet vitatni mármint annak módját, ellenben az eredmény marad ugyanaz. Még csak véletlenül se álmodj olyanokat, hogy az europai nép nagyon könnyen tud egy más országban hazáján kivül integrálódni.
libellle
@csa-csa: Ellenben nemi -eröszak és fosztogatás rablás söt gyilkosság is nagyon sürün elöfordult. Itt aztán lehet vitatni, hogy a magyar halaból késsel baltával vagy mivel gyilkolta meg az osztrákot akik befogadták. Esetlegesen a nemi eröszakot is lehet vitatni mármint annak módját, ellenben az eredmény marad ugyanaz. Még csak véletlenül se álmodj olyanokat, hogy az europai nép nagyon könnyen tud egy más országban hazáján kivül integrálódni.
libellle
„Este kilenckor jöttek értünk a rendőrök, hogy a tranzitzónából átszállítsanak minket ide Vámosszabadiba. Azt mondták, semmit nem vihetünk fel magunkkal a buszra, mindent a csomagtartóba kell raknunk. A kisbabának akartunk csak felvinni tápszert, de azt sem engedték, hiába mondtuk, hogy az úton ennie kell. Amikor Budapesten megálltunk, megint kértük a rendőröket, hogy adhassunk enni a gyereknek. Csak tízhónapos, nem maradhat étel nélkül fél napig. De megtiltották, hogy kivegyük a csomagjainkat, és előszedjük az ételét. Aztán továbbmentünk, de megálltunk egy benzinkútnál sofőrt váltani."
Újra kértük, hadd adjunk tejet a gyereknek, mert akkor már két órája sírt. Azt mondták, nem lehet, mert ez a törvény.

Most olvastam el. @Pálinkás Pál: neked is különösen a magyar kereszténységröl amit ugy irtak és irnak ma jobban mint regebben, hogy kommunizmus az emberi élet az ami a legkevesebbet ér.
libellle
@libellle: Aras és családja két nappal később Németországból adott hírt magáról. Interjúnk után négy nappal Berlin bejelentette, hogy Németország nem küldi vissza menedékkérőket Magyarországra az áldatlan állapotok miatt. A családtagok nevét, ahogy az első cikkben is, megváltoztattuk.
Az ügyben megkerestük a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt, de kérdéseinkre ezúttal sem válaszoltak. Megkérdeztük a Helsinki Bizottságot, hogy elképzelhetőnek tartják-e a fentieket. „A Helsinki Bizottság tapasztalatai alapján életszerű, amiről beszámolt a menekült” – írták.
kokopelli
Nem tudom mi a f@ßra vár ez a Bakondi-görény! Húzzanak számot a határ előtt
500m-re,és lassan közelítség meg a határt "oktató négyszögben",a szül.anyakönyvi
kivonatot és az újraoltási bizonyítványt 5 nyelvre lefordítva készítsék elő,mielőtt aKs-
tonabácsi lerajzolja az "mancslenyomatot"!
És ez a sleimes kormánygetzi ,ég fizut is kap azért,hogy az IQ-ját a legalacsonyabb
szinten tartani tudja!
Kontraszt: A letelepedési engedéllyel rendelkezők a tranzitban, a "később nyugaton be-
vetett nehéz altesti gyakorlat"-ok előtt álló csajaikkal várhatnak a check-in re,hogy a vá-
sárra vitt hátsóikat a fedélzetre riszálják!!!
Nem tudok annyit kajálni,amennyit rókázni szeretnék Bakondi Főelvtárs! :--((((((
1magyar
@1magyar: @quadrocopter: Az én időmben nem volt hiánycikk, minden alapvető dolog megvolt, pult alól csak a luxuscikkeket kellett várni.
Mindenre volt pénze mindenkinek, senki nem halt éhen. Igaz nem volt sok tetves,csaló gazdag.
1magyar
@eszegfu: bocs, neked ment volna még a fenti.
eszegfu
@1magyar: Ez talán közvetlenül a rendszerváltás előtti idő lehetett, amikor már kezdett szétesni a "szocialista tábor"... mert előtte bizony hol hus, hol tojás hiány volt (tojásporral készült minden kaja), amire én emlékszem.
1magyar
@eszegfu: Én a 70 -es évektől emlékszem a javulásra, előtte, a háború után valóban hiány volt, szüleim mesélték.
libellle
@1magyar: persze , hogy pairok nélkül. Vagy tényleg azt hiszed, hogy akik a börtönböl kitörtek voltak papirjaik és méghozzá németre leforditva.
libellle
@1magyar: nem kell gyarmatnak lenni senki nem kötelezi az országot EU-tagnak lenni. Nemsokára ugy is beolvad az ország a ruski-föderacioba
feco fero
Ha tőlem kérdeznék, hogy mi az igazság migráns ügyben:???:
- Azért van ügy mert ezzel el lehet terelni a figyelmet más fontosabb dolgokról!
- Továbbá mert erre hivatkozással ki lehet lopni még töménytelen pénzt!
- Aztán mert ezt a témát eszi a nép, amelyre hivatkozással tovább lehet növelni a népszerűséget!
- Arról nem is beszélve, hogy ha jól tálalják akár további 4 évet lehet ezzel szerezni!
Márpedig jól tálalták, hiszen ha nincs papírjuk, bizonyítványuk, akkor csak is rossz szándékúak lehetnek (amiben van igazság)
- Emigráns ügyet a kormány csinált, hiszen az országunkba egyetlen migráns sem akart maradni, ami világra szóló botrány lett volna!
- Ennek következménye, hogy ha nem akarnak itt maradni, ne is masírozzanak át rajtunk, sőt, fordítsuk a saját javunkra e szégyent!
- Miután a propaganda gépezetet felállították, el indították a teljes fej és agy mosást nem csak itthon, de jöhetett a Soros, jöttek a külföldi támogatottságú szervezetek stb, aztán az egész EU, az egész világ!
- Ezekkel egy időben útnak indították a Debreceni és egyéb táborokba fogva tartottakat, a több százeres itt várakozókkal együtt.
- ...stb
KONKLÚZIÓ:
Az egész emigráns ügy csak is és egyedül a Fidesz és keresztények ki kitalációja!!! a fentiek okán!!!
- kérdem én, ha befogadtuk volna azt a kb. 2000 főt akiket Brüsszel ránk kényszerített, hányan maradtak volna itt, és meddig?
- vagy mi került volna kevesebbe: a kerítés építése, az azt őrző 30000 fős létszám eltartása, azok technikai és műszaki felszerelései, a világ előtti lejártatásunk?
avagy az a 2000 fő akik csak ideig óráig lettek volna nálunk?

A teljesség igénye nélkül ennyit!
teuton
Ekkora barom! Hogyan kerjen valaki menedekjogot, hogyha naponta csak 10-12 embert engednek be a kapun? Es egy menekült, akinek Horms-ban lebombaztak a lakasat megöltek a fele csaladjat, hol kerjen papirokat es vizumot??? Hol all benne barmilyen menekültjogi törvenyben, hogy a menekültnek papirjai kell legyenek? A normalis turistanak igen, de a menekültnek nem! A befogado orszag kötelessege, hogy a kiletet es a jogosultsagat kideritse! Ezt persze egybites birkak nem tudhatjak, ök csak a plakatok tömondatos lozungjait ertik, meg a kolomp hangjat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.