Ha valóban lesz egyeztetés a baloldali együttműködésről, akkor az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) közötti tárgyaláson, Botka László miniszterelnök-jelölt nem vesz részt.

A Magyar Nemzet értesülése szerint Gyurcsány Ferenc pártjával Molnár Gyula, a szocialista párt elnöke és Hiller István választmányi elnök fog tárgyalni.

Az egyeztetések alapja a szocialisták hétfőn bejelentett – és lényegében néhány óra alatt dugába dőlt – ajánlata lenne, amely teljes körű ellenzéki összefogás esetén az országos listás helyeket osztaná szét a pártok között. Eszerint egy közös listán a DK a helyek 17 százalékát kapná meg, már az első harmincban is öt-hat politikusuk szerepelhetne. Gyurcsány Ferenc azonban a nyilatkozatok szerint továbbra is nemkívánatos ebben a körben.

Botka az összefogásban sem kíváncsi Gyurcsányra

(Fotó: YouTube/ATVzrt)

„Ha Gyurcsány Ferenc politikai szerepvállalásával kapcsolatban más véleményem lesz, akkor szólok” – mondta Botka László, idézve egy régi székely viccet.

A Magyar Nemzet információi szerint Molnár Gyula és Hiller István azzal az ajánlattal él majd a DK elnökének, hogy az ő neve ne legyen rajta a listán, ehelyett egyéni választókerületben méresse meg magát, mégpedig a XV. kerületben. Ez egyébként nem először merül fel.

Az a különbség, hogy a mostani szerint a DK annyi képviselőt juttathatna be az Országgyűlésbe, hogy frakciót is tudnának alapítani. A DK eddig elzárkózott attól, hogy elnökük csak egyéniben induljon.

Most azt válaszolták a Magyar Nemzet megkeresésére, hogy minden ellenzéki összefogásról szóló tárgyaláson szívesen részt vesznek, amely „európai módon, egymás önállóságának, belső döntéseinek tiszteletben tartásával” zajlik.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

terlasz
@Béla333: Az a helyzet, hogy nem a DK miatt lett 2/3-a a fidesznek, hanem az MSZP erőszakos nyomulása (mint most és korábban Szili) miatt. A nép Bajnait támogatta volna és nem az erőltetett Mesterházyt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Ez egy vajúdás.
Se Botka,se Gyurcsány nem kell.
Egy teljesen új fiatal ,és politikailag,erkölcsileg ki kezdhetetlen bal oldal kell.
Béla333
2013-14-ben pontosan ugyanez történt!
Az volt az összeborulók legfőbb témája, hogy akkor mi legyen a DK/Gyurcsánnyal!
Bevették a buliba, meg is lett a Fidesznek a 2/3!
Eddig a mostani történet is ugyanolyan!
Undorító!
Peller Anikó
Az mszp Gyurcsány nélkül tárgyalna a Gyurcsány pártjával.

Hát mit mondjak, ezzel le is zárhatjuk ezt a kérdést. Az mszp kiesik a parlamentből és megsemmisül, majd összefog az MSZMP -vel.

A fidesznek 4/5 -e lesz, a jobbik megerősödve összefog a fidesszel.

Bernike bejut a parlamentbe 5 egész kettő tized százalékkal.
Peller Anikó
@magyarbakancs: ez nem egy kívánságműsor kedveském, hogy a Tibibácsitól kérsz ajándékba egy nótát. Egyszerűen a fidesz nyer és kész. Teljesen mindegy, hogy szerinted mi kell.

Összefogás nélkül senki nem veszélyeztetű a geci királyságát. Ez jár nekünk, hülyeországnak.
terlasz
@Béla333: Az a helyzet, hogy nem a DK miatt lett 2/3-a a fidesznek, hanem az MSZP erőszakos nyomulása (mint most és korábban Szili) miatt. A nép Bajnait támogatta volna és nem az erőltetett Mesterházyt.
bencemacska
Nem értem ez a két f... mit akar tárgyalni, mikor a Botka egyedül jogosult dönteni a listáról is és az egyéni helyekről is!
Az első harmad az 30 fő.
Ebből 15 az MSZP-é, 7 a DK-é!
Marad a további 5 pártra 8 fő. OSZTOZZANAK RAJTA!!!
Én a DK helyében kiüzennék a takarítónővel, hogy nem kívánatos vendégek!
szaboria1
@magyarbakancs: Kívánságod lehet de sajna nagyon kevés a fiatal aki megérett a politizálásra.
karma1
@magyarbakancs: Ma mar irtam egy masik cikk ala, asszem a Belanak, hogy miert nem lehetseges az, amit Te kivansz...
Ma nincs olyan kozepkoru politikus, aki valamilyen modon NE a Kadar rendszerben szuletett volna, es aki legalabb az altalanos- es kozepiskolai tanulmanyait NE a Kadar rendszerben vegezte volna el. Aki pedig jart kozepiskolaba, ott erosen javasolt volt a KISZ tagsag, vagy valamilyen tarsadalmi szervezetbe valo belepes, ami a kesobbi karrierjukre hatassal lehetett. Tehat ha ilyen alapon nezzuk a politikai part felhozatalt, akkor a Kadar utani rendszerben kizarolag a momentumosok nottek fel, ok viszont kijelentettek, hogy ok aztan senkivel nem hajlandoak kozoskodni, es ok jovore nem is akarjak orbant levaltani, mert az o partjuk nem a kormanyvaltasra, hanem a politika megjavitasara torekednek.
A magyarok viszont mar nem birnak ki meg 4 evet orban alatt, mert az osszes, orban altal eddig elkovetett disznosag pont a jovo evtol kezd ketyegni: jovore kell visszafizetni az elso 430 letelepedesi kotvenyt, valamint el kell kezdeni Paks2-t, mert putyin ezert jar mar orban nyakara, egyre idegesebben.

Marad meg a jobbik, akik szep kis neonaci part, es valoban, az van, hogy ok meg soha nem jutottak hatalomra Magyarorszagon, viszont olyanok femjelzik a partot, mint Nagy Fero, meg me'g jo par oreg kommunista. Mert azert Nagy Fero a Kadar rendszerben kereste magat feketere.

Sem a momentumosok, sem a jobbikosok nem alkalmasak a vezetesre, mert ezt a disznoolat mar senki sem fogja tudni egyszeruen kezelni: latjuk, hogy a legfiatalabb politikus, szijjaspetya mekkora szart tud keverni itthon is es kulfoldon is...
Szoval?
Clavigo
Én meg az összefogásban nem vagyok kíváncsi a Botka nevű Orbán-csicskára...
bencemacska
@karma1: ma, 10:42
Bárki lesz a miniszterelnök - OV-n kívül - egy mártír lesz.

Amikor a Fidesznek át kell adni (?) a hatalmat, ebben az országban kő kövön nem marad. Amit még nem loptak el és mozdítható, azt az ügyvezető kormányzás ideje alatt fogják ellopni, tönkretenni!
És az új kormánynak fizetni kell az államapparátust, a nyugdíjakat, egészségügyet, rendőrséget akkor is!
Van, aki nem emlékszik a 12 Állami Gazdaság sorsára??? Hol is vannak a romjaikon felépített vagyonok?!
Sajnos - szerintem - a nép fogja elkergetni az új kormányt, ahelyett, hogy már 4 évvel ezelőtt elkergette volna EZT a bagázst!
Gyurcsány ott követte el a hibát, hogy nem mondott le időben. Akkor OV-t érte volna gazdasági világválság (amit persze senki sem látott pontosan előre!!!) és a következő választáson úgy elkergettük volna, hogy még vissza se mer nézni!
Jozefina
Ezek a pártok mind orbán seggéből élnek???
"A hvg.hu megkérdezte az ellenzéki pártokat, miért utasították el az MSZP miniszterelnökjelöltjének ajánlatát.

-a DK szerint a javaslatban nincs új elem, szerintük Botka László korábbi, már többször elmondott javaslatát ismételte meg,
-az LMP szerint nem lehet leváltani a kormányt olyanokkal, akik 2010 előtt kormányon voltak,
-a Momentum azt nyilatkozta, ők nem azért politizálnak, hogy parlamenti székekhez jussanak, hanem hogy jobb hellyé tegyék Magyarországot, így nem az számít, hogy hány parlamenti helyet ajánl fel nekik az MSZP,
-az Együtt nem hisz egy ilyen listában,
-a Liberálisok szerint sok mindenen lehet vitatkozni, de szerintük pozitív, hogy valaki elgondolkodott, milyen keretek között lehet együttműködni,
-a Párbeszéd minden tárgyaláson szívesen részt vesz, de szerintük az a lényeg, hogy megállapodjanak az egyéni körzetekben."

Egy sem normális, legalábbis az indokaik szerint!!!
bencemacska
@Jozefina: ma, 11:18
Szerintem, csak a Momentum válasza érthetetlen.
Vagy azt jelenti, hogy ide a 600 milkát, aztán marjátok egymást?
A többi nagyjából érthető, ha valaki végigszámolja az ajánlatot!!!
Peller Anikó
@Jozefina: körvonalazódik a fidesz 16/3 - jobbik 30%.

mszp 0.3%, a déká stabil 6%, berni 5%, kutyapárt 6% és ha így megy tovább az MSZMP bejut a parlamentbe pedig ők nem is akarnak.
Desischado
Addig huzakodnak, hogy az lesz mint 2014-ben. Nagyon félek tőle, bár ne legyen igazam. Miért nem tudnak összefogni?!?!?!
magyarbakancs
@karma1:Szia!
Én egyikre sem megyek el szavazni. Vágyam azért lehet, mert az álmodozok, és a nagyravágyók fordítanak mindig a világon.
Én csak egy kicsit szeretnék valakin, és valamién fordítani.
A gondolatmenetet rádlizom kire gondoltam,és mire.
magyarbakancs
@szaboria1: Szia !Én nem vagyok már oly fiatal, de kívánságom van. És ha módom, lehetőségem lenn akkor kívánnák egy dolgot, de azt személyesen szeretném elvégezni.
karma1
@magyarbakancs: Azert sulyos bunti jarna,: sajnos pont annyit kapnal erte, mint egy rendes emberert...:o(((
Pedig erre a szavazasra el kellene menned,.. Mindegy, hogy kire szavazol, csak orbanra NE... Ha tul sok lesz a NEM, akkor talan az emberek is raebrednek, hogy nincsenek egyedul, masok is ugy ereznek, ahogy ok...
magyarbakancs
@karma1: Fülke forradalomban mindent szabad nem?
Peller Anikó
@magyarbakancs: mindenkinek joga van hülyének lenni.
magyarbakancs
@Peller Anikó: "mindenkinek joga van hülyének lenni."
Köszönöm a dicsérő szavakat.
Peller Anikó
@magyarbakancs: Ok, akkor finomítsunk rajta. Légy szíves menj el szavazni, kérlek.

A távolmaradást hagyd meg a debileknek. Nos?
karma1
@magyarbakancs: Kedves, komolyan mondom, hogy menj el szavazni, mert abbol, ha az a 40 % nem megy el szavazni, akkor mar szinte meg sem kell tartani a szavazast, mert a potrohos tovabb jut.

Szinte teljesen mindegy, hogy kire szavazol, (persze egy baloldali politikusra lenne a legjobb), de a fo az, hogy minnel tobben menjenek el.
Mondjuk a 8 millio emberbol elmegy az az 1.6 millio, aki a fideszre szavaz. Ez 20 %-a az osszes szavazonak. Ha ennek a 8 millio embernek a 40 %-a nem megy el szavazni, mert nem erdekli, nem tudja, vagy mint Te,nem akarsz szavazni, az azt jelenti, hogy 3.2 millio ember NEM fog szavazni. A baloldali partokra szavazo emberek szama igy osszesen marad 40 %, amibol 15 % a Jobbik, 12 % az MSZP, a maradek 13 %-on pedig veszekszik az a millio mikropart, akik mind azt hiszik, hogy egyedul is bejutnak. DK, lmp, Egyutt, Parbeszed, Moma, Momentum, es meg ki tudja, hany, akik meg csak ezutan fognak alakulni. Ha nem fognak osszefogni, akkor a fidesz 20 %-a fog kulon-kulon minden part szavazataival szembeallni, es ha latod a levezetesembol, hogy meg a jobbiknak sincs 20 %-a se, csak 15, akkor ez hogyan lesz tobb szazalek, mint 20??? Mert minimum 25-28 % ervenyes baloldali szavazat kellene ahhoz, hogy ne csak annyi, hanem vitathatatlanul tobb szavazata legyen a baloldalnak, mint a futyisznek.
Ahogy Aniko mondja, meg a Jobbikkal is ossze kellene fogni, mert meg igy is csak eppen tul lenne 20 %-on az osszesitett ellenzeki szavazat.
A szavazas utan lehetne majd osztozkodni, az a lenyeg, hogy ezek elhuzzanak vegre a redvasba.
En is arra kerlek szepen, hogy menj el szavazni, mert a szavazatod meg akkor is gyengiti orbant, ha ervenytelen!
Es akkor meg mindig nem tudjuk, hogy mit fog meg kitalalni ez a csuti vizidiszno a romanok szavazataival kapcsolatban
kiscsillag66
Egyre ellenszenvesebb ez a Botka! Már ugyanolyan, mint O.V. Sokan elfordultak már az MSZP-től, hála Botkának.
bencemacska
@Desischado: tegnap, 22:47

Azért nem tárgyalnak, mert Botka oda sz ...t az asztal közepére, amely köré le kellene ülni!
Yoda69
Szep lassan de viszakozik botka. Tudja jol hogy DK nelkul esely sincs a nyeresre. Mivel idiota nyilatkozatokat tett korabban, ezert arcvesztes nelkul nehezen tud hatralni, de vegul nem lesz mas valasztasa, minthogy elfogadja hogy Gyurcsany is rajta legyen a listan.
karma1
@bencemacska: Kicsit plasztikus vagy, de eppen ezert rendkivul kozertheto...:o)))
bencemacska
@karma1: ma, 12:54
Nem szeretek durva lenni, de ez a manusz nagyon irritál a megjelenésével és a tetteivel is!!!
Főleg azért, mert ő az oka, hogy remény sincs OV menesztésére!
Úgy eteti a maszlagot velünk, mintha hülyék lennénk!
evacica
Botkában, ha volna egy csepp tisztesség, akkor visszalépne!Sikerült tavaly év végén szétverni a jól induló szövetségi tárgyalásokat. Jelenleg az MSZP a béka feneke alá sülyedt és ez az ő politikája miatt van! Felelősség Botkáé, ha marad Orbán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.