A környezetvédelem fontosságát hangoztatta egy rendezvényen Erdő Péter bíboros, de mikor az őcsényi eseményekről kérdezték, egyszerűen kisétált a képből.

A környezetvédelemről tartott előadást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek egy budapesti természetvédelmi rendezvényen. 

A bíboros azt hangoztatta, hogy az ember nem önkényura, hanem gondozója a világnak. 

A Hír TV a rendezvény után kérdezte, Erdő Péter ekkor újra elismételte gondolatmenetét az emberi felelősségről. Amikor a riporter pontosított, hogy ő az őcsényi eseményekkel kapcsolatban tette fel a kérdést, akkor az érsek egyszerűen kisétált a képből, miközben azt mondta:

Ezt nem tudom.

(Címlapi kép: részlet a videóból)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
@mackoka46: Nem tudok róla, hogy a baloldal belerúgott volna az egyházba, csak ők nem hízelegtek az egyháznak. Erdő Péter álljon ki a saját gondolata mellett, ne nézze azt, hogy ki mit szól ahhoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Félti az apanázst a bíboros úr.
Helyeselni nem meri, ellene sem szól a kereszténység szellemében... milyen embernek lehet nevezni az ilyent?
(még mielőtt betámadna valaki, én sem szeretem a megélhetési bevándorlókat, de a menekültekkel nem mosom össze őket, mint egyesek.)
Zeta
Csak a hatalom közelében érzik jól magukat. Lásd az utolsó 1700 évet.
kiscsillag66
@nevemnick: Embernek semmi esetre nem nevezném!!!
Eladott Ország
Ki fogja magára vállalni annak ódiumát, hogy nem hülyíti tovább a híveit, szembenéz azzal a
veszéllyel, amit az Orbán-féle (nemzet)politizálás jelent, és kimondja: nekünk Európa a jövőnk,
a sokszínű, toleráns Európa, ahol nem egymás torkának ugorva, hanem egymás mellett élünk
békében? Ki mondja ki, hogy nagyfene erős nemzeti büszkeségünkben már fel sem tűnik, hogy egymást verjük agyon, amihez a repedt tudatú, küldetéstudatos főkeresztény a kezét dörzsölgetve szurkol, majd beül a templompadba ájtatoskodni, és ez baromira nincs rendben van így? Aki nem szeretne másodrangú polgár lenni a saját hazájában, aki úgy véli, hogy egy ország akkor lehet igazán erős, ha közösségei is azok (ez elhangzott tegnap erdélyi vezetők szájából), annak látnia kell, hová fajult az Orbán-rezsim és semmilyen közösséget nem vállalhat vele. És nem hiheti el a hazugságait sem, miszerint a növekedés, a gyarapodás a térnyerés, a felemelt fej, és a nemzeti büszkeség korszaka következik. Nemzeti szégyen ez az ember, és mindenki, aki parolázik vele, hálálkodik neki, és nem teszi világossá, hogy az erőszak maga alá temet mindenkit, és nagyon rá fogunk baszni. Mind. Határon innen és túl.
mackoka46
Na most a bíboros úr nem tehetett mást. Ugyanis a riporter csőbe akarta húzni. Ami azt illeti a baloldal nem becsülte az egyházat, mi több bele rúgott, most mégis hogyan várhatják el azt, hogy az egyházat kitegye mindkét oldal támadásának. Összegezve: felelős vezetőként nem tehetett mást, így is rongybabaként bánik az egyházzal is a hatalom.
Eladott Ország
Hány greenpeace aktivista van az országban? Már nem csak a köztársasági elnök hanem a bíboros is greenpeace aktivista lett, vagy csak alkalmi süketek lettek?
Eladott Ország
“Jobb nékünk, hogy egy ember haljon meg a népért, és az egész nép el ne vesszen.”
Csakhogy ahogyan kétezer évvel ezelőtt, úgy ma sem lehet a szeretetet legyőzni. Megölhették, de Isten harmadnapra feltámasztotta Krisztust. Hiába fenyegetik meg a Fenyvesi Zoltánokat, ha egyet elhallgattatnak is, majd kettő lesz a helyébe. Nincs ezen a Földön olyan erő, ami örökre halálban tarthatná a krisztusi könyörületet, együttérzést, emberséget. Még Magyarországon sincs.
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: Sokat ittál??? Vazze...kérdezd meg az embereket akarják-e hogy Európa "sokszínű" legyen...a szó igazi értelmében,utána majd értekezünk a kérdésről!!
CsipkeRózsa
@mackoka46: Nem tudok róla, hogy a baloldal belerúgott volna az egyházba, csak ők nem hízelegtek az egyháznak. Erdő Péter álljon ki a saját gondolata mellett, ne nézze azt, hogy ki mit szól ahhoz.
glorianna
Miután a természetvédelem ilyen frankón rendbe lett beszélve, sor kerülhetne végre az embervédelemre is - legalább a szövegelés szintjén.
Pálinkafőző Rézüst
Akkor Paks II. ellen is imádkozott???
@CsipkeRózsa: nincs saját gondolata. A pénz, és a hatalom irányítja a gondolatát...
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: A "sokszínű" Európa alatt nem az arabok és a fekete afrikaiak sokszínűségét értem Európában. Hanem a toleráns, a nemzetek Európáját, a politikai sokszínűségével, mert aki nem NER tag az nem hazafi, nemzetáruló a fidesz szerint.
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: Értettem mit akartál...csak véleményem szerint a toleranciának is van határa!!Utálom az orbán féle rezsimet,de valljuk be az ellenzék erősen a kezére játszik a "toleráns" politikájával!!Gecit csak geci módon lehet buktatni,ahogy ők viselkednek..különben 100 év mulva is a familiája fogja uralni az országot!!
human
Azt hiszem most éppen azt láthatjuk hogy épül be a pártállam a vallásba. Nem Orbán találmánya ez. Remélem követi sorsukban elődjeit.
Pár sokat mondó kép erről az Erdő Péterről:
img.444.hu/ErdoTarsoly.jpg
img.index.hu/cikkepek/0705/belfold/erdo01.jpg
quadrocopter
Sunyi, szervilis csuhás, eladta a lelkét az az Orbán nevű ördögnek!
justhpeter
Erdő is az marad, ami volt. Pénz vezérelt, megélhetési keresztény.. Ettől még a sok megélhetési keresztény - fideSS, kdnp és híveik - vezetője maradhat EMBER nem.
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: Bizony valószínű, hogy demokratikus úton ezt a cigány bandát nem lehet leváltani és ahogy írod a "gecit, csak geci módon lehet buktatni."
Eladott Ország
Egyáltalán miféle kereszténység az, amelyik a mesterségesen megtermékenyített, ámde életképtelen embriók elpusztulásán forgatja a szemét, miközben a nyomorba született életek sorsára, egy egész ország kifosztására és gyűlölettel idomítására magasról tesz, sőt, asszisztál hozzá? Erdő Péter : Ezt nem tudom. Ezt a legkönnyebb mondani, a felelősséget elhárítani, a szart elkenni. Csak ezt tudjátok wazze!
Eladott Ország
Ha ez a keresztény Európa, amit Magyarországon az államilag kitartott baráti egyházak (tisztelet a kivételes emberségnek) a politikával karöltve képviselnek, akkor inkább ne legyen keresztény ez a kontinens. És itt nem arról van szó, hogy a lakosság zöme rasszista és utálja az idegeneket, hanem arról, hogy a mesterségesen gerjesztett hisztéria már réges-régen magyart a magyar ellen fordított. Erdő Péter nem a vallását, nem az istenét és végképp nem a híveit szolgálja, hanem a politikát. Nem az emberséget, hanem az erőszakot. Nem az egyetlen erkölcsileg hiteles egyházi álláspontot képviseli, hanem az ostoba gyűlöletet. Amiről most éppen nincs véleménye és mondanivalója. Nem leszarja, csak kilóra meg van véve az öreg az egész egyházzal együtt és nem azért fizetik, hogy elmondja a saját véleményét! Ő "Isten" igaz szolgája... Akkor is ezt tette, amikor arra hivatkozott: a menekülteken segíteni azért nem áll módjában, mert az bűncselekmény lenne. Tudom, hogy nincs itt semmi látnivaló, de mégis. Ahol a politika az agressziót nem elítéli, hanem támogatja, ahol az egyház az erőszakot nem határozottan elítéli, hanem elsunnyog a helyszínről, ott a deviancia átvette a normalitás helyét. Ott az erőszak erőszakot fog szülni, ott cinkostársak vannak a bűnözésben és a társadalom erkölcsi-szellemi-lelki nyomorba döntésében. Ott Erdő Péternek sem jár majd az isteni feloldozás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.