Miután Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt hétfőn bejelentette lemondását, újabb erőre kapott az MSZP és a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció között a tárgyalás a közös jelöltállításról. 

A Magyar Nemzet cikke szerint újból felizzottak a tárgyalások az MSZP és a Demokratikus Koalíció között, miután hétfőn a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Botka László bejelentette, hogy visszalép a felkéréstől. Többek közt azért is, mert a DK és az LMP is saját listát jelentett be előző héten, az LMP pedig saját miniszterelnök-jelöltet is indított Szél Bernadett személyében.

A lapnak egy névtelen forrás úgy nyilatkozott, a két párt a koordinált jelöltállítást erőlteti, azaz megpróbálnak úgy megegyezni a 106 egyéni választókerületben, hogy lehetőleg ne induljon sehol MSZP-s ellen DK-s, és fordítva. A lap szerint a szocialista párt az Együtt és a Párbeszéd felé is tapogatózik a helyek elosztása miatt.

Botka lemondása után már egyezkedik az MSZP a Demokratikus Koalícióval

Fotó: MTI

A Magyar Nemzet ugyanettől a forrástól arról is értesült, hogy gőzerővel zajlik az MSZP-ben az új miniszterelnök-jelölt keresése. 

(Címlapi kép: MTI Fotó)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Béla333: Rosszul emlekszel. Botka ultimatumot adott a DK-nak. Csak ugy volt hajlando targyalni veluk, ha elfogadjak, hogy Gyurcsany neve nem lehet rajta a listan. Ez nonszensz. De a helyek aranya is nevetseges volt. Botka 50%-ot akart az MSZP-nek, a masik 50%-ot pedig a tobbi part osztotta volna szet maguk kozott.
Ne is haragudj de ezek nem targyalasi alapok. Meg is lett az eredmenye, botka ment a levesbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Gyurcsány is biztosan hibázott, de ő legalább belátja és tanult belőle. Orbán ellen egyetlen orvosság Gyurcsány lehet!!!
bencemacska
@simmering73: ma, 16:43
Nem csípem Bartust, de most egyetértek!
wagabund
míg tegnap csak ímmel-ámmal, de ma estére már keményebben beszéltek a szegedi újraválasztás kényszeréről...

mert ha országosan megbukott Botka, akkor egyfüst alatt Szegeden is megteheti...és túl vannak rajta.

Jöhet egy új seprű(ami, mint tudjuk, jól seper)
Nessy
Sok érdekes dolgot látunk még tavaszig! Lesz még ellenzéki politikus mondva csinált indokkal vezetőszáron sétáltatva a kamerák előtt.
lesz még annyi karaktergyilkosság, hogy csak na!
A Fidesz még egy Vesta szűzről is bebizonyítaná, hogy másodállásban hetéra! A hívek meg lelkesen helyeselnének, bár sokan nem tudnák kiről, miről van szó!
Desischado
@simmering73: Összefoglaltad a lényeget, nekem is ez a véleményem. orbán ezzel mindenképp jóljárt, és az "ellenzék" jobban tenné, ha végre radikálisan összefogna, de semmiben sem tudnak megegyezni. És ez az igazi tragédia.
havasigyopár
Mi van MSZP? Kiutáltátok magatokból Gyurcsányt,mert hallgattatok a fideszi provokációra,utána bárkivel próbálkoztatok, nem ment?
Most meg visszakönyörgitek magatok Gy.-hoz? Szégyelljétek magatokat! Ócska, primitív banda vagytok.Ezzel elértétek, hogy kettészakadt a baloldal és évek mentek veszendőbe.. Ki kellett volna állnotok Gyurcsány mellett.Így már sokkal előbbre volnátok. Most elkezdtétek az egyezkedést, akkor álljatok ki mellette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.