Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz elnöke levélben gratulált Sebastian Kurznak az Osztrák Néppárt vasárnapi választási győzelméhez.

Orbán levelet írt az osztrák választások győztesének

(Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs/MTI)

"A tegnapi eredmény egyértelműen megmutatta, hogy a választópolgárok többsége Ausztriában is a biztonságot és stabilitást garantáló, értékelvű politika mellett teszi le a voksát. Bízom benne, hogy az eredményes kormányalakítást követően közeli szövetségesként és az Ön által is következetesen képviselt keresztény-konzervatív értékek mentén tudjuk erősíteni az országaink közötti együttműködést"

- írta a Fidesz ausztriai testvérpártja elnökének Orbán Viktor, hozzátéve: sok sikert kíván a most kezdődő koalíciós tárgyalásokhoz.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Viktorka, majd megismer az új Kancellár, Sebastian Kurz Úr
de ha személyesen találkozol vele, vedd ki a kezeidet a
nadrágzsebedből...és ne rángatózz...ja és főleg
ne hazudozz a szemébe !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Lesz ez még így sem

Trump győzelmét is hasonlóan ünnepeltétek

A derék Magyar Hírlap számol be róla, hogy „Sebastian Kurz mindig világosan beszélt, és nem volt soha rabja a politikai korrektségnek és a képmutatásnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban. A Nézőpont Csoport vezetője szerint Sebastian Kurz győzelme a közép-európai gondolat megerősödését jelzi.”. Sőt „Orbán Viktor levélben gratulált Sebastian Kurznak”.
Állítólag azt írta, hogy „”A tegnapi eredmény egyértelműen megmutatta, hogy a választópolgárok többsége Ausztriában is a biztonságot és stabilitást garantáló, értékelvű politika mellett teszi le a voksát. Bízom benne, hogy az eredményes kormányalakítást követően közeli szövetségesként és az Ön által is következetesen képviselt keresztény-konzervatív értékek mentén tudjuk erősíteni az országaink közötti együttműködést!
Vő milyen lekendezve és milyen elánnal lendült bele a Trump köszöntésbe, osz’t mire ment vele?
Csak egy segédvonal, de nem tudom nem körberöhögni a cikk azon részét, hogy „Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont vezetője úgy vélekedett: Kurz korábbi nyilatkozatai azt mutatják, hogy Ausztria vezetőjeként nem a német-francia tengelyre csatlakozna, hanem partnerségre törekedne a Visegrádi négyekkel (V4). Ez nem a csatlakozást jelenti a V4-ekhez, de megerősödik az a közép-európai gondolat, amelynek az a lényege, hogy az erős nemzetállamokra lehet felépíteni egy sikeres Európát ”! =))
volvós
Viktorka, majd megismer az új Kancellár, Sebastian Kurz Úr
de ha személyesen találkozol vele, vedd ki a kezeidet a
nadrágzsebedből...és ne rángatózz...ja és főleg
ne hazudozz a szemébe !!!
silber13
Már ezerrel megy a dörgölődzés, a nyalizás és a csúti hippopotamus bülbül szavú ígérgetései, hogy majd ők ketten, meg hú, meg nahát, meg majd megmutatják a világnak.
nezelodo
Netán kioktatta mint a franciát, hogy új fiú?! Be ne engedje az irodája előszobájába a sógor, mert az ajtót is berúgja.
justhpeter
Az biztos, hogy sokat fog még Kurz úr röhögni az uniós rendezvényeken, amikor meglátja Viktorunkat.
nemfideszes
Alig várom, hogy a seggnyalás mikor fordul majd át pocskondiázásba, és hisztizésbe ha Ausztria nem vonja vissza keresetét Paks II. ügyében.
papa.49
Röhögve vágta a papírkosárba )))))))))))))))))))
human
Remélem pont úgy fog járni az osztrákokkal, mint Trumppal. Azaz bár menekült ellenes kormány alakulhat, de nem korrupt, aljas, és diktatórikus vezetés lesz. Orbán minden vágya, hogy Európa vezetői ugyanolyan korruptak legyenek, mint ő maga. Remélhetőleg ezt a törekvését nem fogják támogatni az osztrákok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.