Először Magyarország történetében nyugdíjprémiumot fizet a kormány novemberben, ilyen még nem volt, ez egy előrelépés - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Idősek Tanácsa ülésen, az Országházban. A miniszterelnök kiemelte: "Olyan országot akarunk építeni, amelyben minden nemzedéknek megvan a maga helye, egy többgenerációs Magyarországban gondolkodunk" A kormányfő a tanácskozáson közölte azt is: javasolják, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is kapjanak karácsony előtt 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok. A nyugdíjprémiumról szólva Orbán Viktor elmondta: a kiszámításának alapja a 4,1 százalékra tervezett gazdasági növekedés. A háttere pedig az, hogy ha a gazdaság jól teljesít - 3,5 százalék fölött -, akkor abból az egész országnak többlete keletkezik, amiből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell, mert "ha sikeres az ország aktív része, akkor legyen sikeres a már inaktív része is", hiszen az ő munkájuk hozzájárult a most aktívak sikeréhez - fejtette ki...

Forrás: otthonra.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Érvényes törvények szerint lehetett volna fizetni, ha zelmúlt 7 évben nem lopták volna el! Hol az ígért 13. havi? Hol az ellopott több mint másfél milla csak tőlem!? Sajnos tudom... A stadionokban, meg a családi off shore számlákon... :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Érvényes törvények szerint lehetett volna fizetni, ha zelmúlt 7 évben nem lopták volna el! Hol az ígért 13. havi? Hol az ellopott több mint másfél milla csak tőlem!? Sajnos tudom... A stadionokban, meg a családi off shore számlákon... :(
Pálinkás Pál
Azt is tedd hozzá féreg hogy ti loptátok el először az emberek nyugdíjmegtakarítását is!!!
Clavigo
Orbán,,,elmehetsz az anyádba !! Frakcióstól.
Nessy
Hogy az ég szakadjon rátok! Erre az átlag havi nyugdíj 10 %-ra vágtok fel, amit ráadásul még a Bajnai kormány iktatott törvénybe???
Ha kevesebbet loptatok volna, beleférne a 13. havi is!
Sziszifusz
Orbán dob némi alamizsnát a nyugdíjasoknak és ezt úgy kommunikálja, hogy ő milyen f... a gyerek. Eközben az az igazság, hogy a kötelező emelést hajtja végre.
Amit pedig pluszban ad az az összeg egyszeri adomány, nem sokat javít a nyugdíjasok anyagi helyzetén.
Megy a kábítás ezerrel. Az tuti, hogy ha ő nyeri a választást 2018-ban és későbbi években is, nem lesz ilyen adakozó kedvében. Emlékszünk még "a nyugdíjasok felélik a fiatalok jövőjét"
véleményére.
tudode
Az Idősek Tanácsában nem volt egy, az idősek jogait védő, aki felvilágosította volna ezt a KOLBÁSZTÖLTŐT, hogy arról van szó, hogy NEM EMELKEDIK alanyi jogon SENKINEK A NYUGDÍJA januártól visszamenőlegesen, valahonnan lecsippentették egyszeri kifizetésként KEGYET OSZTOGAT ez a POLITIKAI CSÚFSÁG!!!
.
Ne röhögtesse ki magát, hiszen a PRÉMIUM SZÓ ÉRTELME:
.
PRÉMIUM egyenlő === jutalomdíj, jutalompénz, (kiváló, az átlagos feladatokat meghaladó teljesítményért fizetett) pénzjutalom.
.
Különben essenek transzba, és menjenek a fr...ba, hiszen volt idő anno, amikor arró vót nagybaszó
.
---- Orbán kitart: reális vállalás a 14. havi nyugdíj
2006. 09. 26.
www.vg.hu/gazdasag/orban-kitart-realis-vallalas-a-14-havi-nyugdij-142730/
.
!!!
kereső
Nem szép dolog hazudni:A magyar nemzetgazdaság 2008. szeptember 30-a után elsősorban a pénzügyi-gazdasági világválság következtében, másrészt a kormány felelőtlen gazdaságpolitikája miatt, nagyon súlyos helyzetbe került, az államcsőd réme fenyegetett. A kisebbségi Gyurcsány- kormány rendkívüli intézkedéseket hozott, át kellett dolgoznia többek között a már elkészített 2009. évi költségvetési tervezetet is. Ennek keretében a kormány 2008. október 18-án benyújtotta a T/6572 számú, „A Magyar Köztársaság 2009 .évi költségvetését megalapozó egyes törvények módosításáról” szóló törvényjavaslatát, amely jelentős megszorításokat is tartalmazott. Jellemző a gazdasági helyzet gyors, további kedvezőtlen változására, hogy az eredetileg benyújtott törvényjavaslatban még nem is szerepelt a 13. havi nyugdíj összegének megkurtítása és a jogosultak körének szűkítése. Az csak később, 2008. november 7-én a T/6572/20 számon benyújtott egyéni képviselői indítvány (Szabó Lajos, MSZP) alapján került a tervezetbe.

A 13. havi nyugdíjra vonatkozó módosító javaslat lényegét az alábbiakban lehet összefoglalni: (1) A 13. havi nyugdíj jogintézménye, jelentős szűkítésekkel ugyan, de továbbra is megmarad. (2) 2009. január 1-től kizárólag a 62. életévüket betöltött nyugdíjasok, valamint a rokkantsági és a baleseti rokkantsági ellátásban részesülők jogosultak 13. havi nyugdíjra, tehát például az előrehozott öregségi nyugdíjasok nem. Az irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt elérők folyamatosan lépnek be a rendszerbe. (3) A 13. havi nyugdíj maximális összege 2009-ben 80 ezer forint, a jövőbeni mértékét pedig a mindenkori tárgyévi költségvetési törvény határozza meg.

Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a jogosultak közül 2009-ben a 80 ezer forint feletti nyugdíjasokat valóban anyagi veszteség érte, de az alatta lévőket nem. A törvényjavaslatot az Országgyűlés 2008. december 1-én az MSZP és az SZDSZ frakció igen szavazataival fogadta el. Fontos megjegyezni, hogy ezzel párhuzamosan a közalkalmazottak és a...
szép új világ
Orbán: Magyarország történetében először loptuk el a tejes magánnyugdíj pénztárat!
kereső
@kereső: folyt: Fontos megjegyezni, hogy ezzel párhuzamosan a közalkalmazottak és a köztisztviselők 2009. évi 13. havi illetményének, illetve munkabérének kifizetését is zárolták, a bírák és az ÁSZ alkalmazottak kivételével.

A Gyurcsány- kormányt a gazdasági-pénzügyi világválság, az államcsőd réme rádöbbentette arra (is), hogy a nyugdíj-rendszer rövid és hosszú távú fenntarthatósága további szigorításokat követel.

Sasszé vissza

A következő jelentős állomás a 13. havi nyugdíj történetében 2009. március 13 volt. A kormány ezen a napon nyújtotta be az Országgyűlésnek a T/9180 számú törvényjavaslatot „A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény módosításáról”. A törvényjavaslatnak lényegében három nagyon fontos eleme volt: (1) Az öregségi nyugdíjkorhatár fokozatos emelése 65 évre. (2) Az úgynevezett „svájci-indexálás” szabályainak átalakítása, szigorítása. (3) A 13. havi nyugdíj végleges kivezetése a rendszerből. A törvényjavaslat indoklásában a kormány beismerte, hogy „a 13. havi nyugdíj a jövőben nyugdíjba vonuló generációk számára, mint ígéret nem tartható fenn”, ezért 2010. január 1-től annak kivezetését javasolta. Mégpedig oly módon, hogy aki 2009 novemberében 13. havi nyugdíjban részesült, annak 2010 januárban, a tárgyévi rendszeres nyugdíjemelés előtt, 2009 december havi nyugdíjának egy tizenketted részével, de legfeljebb 6670 forinttal meg kell emelni a havi nyugdíját. Vegyük észre, hogy a javaslat a 2009. évi maximum 80 ezer forint összegű 13. havi nyugdíjat vette figyelembe.

Időközben, 2009. április 14-én az Országgyűlés elfogadta a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elleni konstruktív bizalmatlansági indítványt, így a kormány megbukott, és megalakult a Bajnai- kormány. (2009. április 14-2010. május 28.) Az új kormány további szigorításokat tartott szükségesnek, ezért az előterjesztő és a bizottságok módosító javaslatai következtében az eredeti előterjesztés gyökeresen átalakult.

A végleges egységes javaslat (T/9180/14) szerint...
Clavigo
Nézd már...Előkerült a Zidősek Tanácsa nevű bábszinház is...
kokopelli
...mert ilyen ß@rul még sohasem ment az öreg "magyarnak" ?
a helység kalapácsa
Megtaláltam a nap legerősebb mondatát.
Nem kerestem.
Csak úgy megtörtént.
Viszont nem véletlenül osztom meg itt, egy akármilyen - mindegy, hogy milyen - orbán kezdetű (orbán az erős és a bátor) hír kapcsán.

"Ne magadból indulj ki: távolról sem törvényszerű, hogy ötvenes éveire valaki úgy nézzen ki, mint egy teleszart búvárruha."

Nem tudom kire gondolt az illető, de ez a részletes leírás tökéletesen illik orbán viktorra:
orbán viktor úgy néz ki, mint egy teleszart búvárruha.

Van egy mondás: "50 évesen mindenkinek olyan arca van, amilyet megérdemel."
És tényleg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.