Nyílt levelet írt Gulyás Gergelynek Szanyi Tibor, azt követően, hogy a Fidesz újonnan kinevezett frakcióveztője éles hangú közleményben ítélte el Szanyi '56-os posztját.

„Ön nincs magánál” – Szanyi kapitány nem hátrál, nyílt levelet írt Gulyás Gergelynek

Szanyi Tibor (Fotó: YouTube/ATVzrt)

Elutasította a róla írtakat és emlékeztette Gulyást, hogy új munkája nem tartalmaz történeti igazságtételi feladatokat.

Arról ír, hogy több támogató levelet kapott azután, hogy idézőjeles ünnepnek nevezte 56-ot, mint ahány trollt küldött a Fidesz a honlapjára.

„Igen, október 21-én feltettem a facebook oldalmra valaki más bejegyzését, amely egy képet is közöl, amint Jankó Piroska leköpi Asztalos János honvéd ezredes akkor már élettelenül felfüggesztett testét. Igen, az ‘ünnepet’ idézőjelbe tettem, mert hogy az ilyesmi nem lehet ‘ünnep’ tárgya. Ha ön ezt és a hasonló attrocitásokat mégis meg kívánná ünnepelni, hát lelke rajta!” – erősítette meg Szanyi, hogy kitart a posztja mellett.

„Bár egyikünk sem történész, azért az minimális műveltséggel jól tudható, hogy az 1956 október 28-án létrejött és betartott magyar-szovjet tűzszüneti egyezmény értelmében semmi ok nem volt további csatákra. Nagy Imre miniszterelnök sem adott utasítást saját pártjának bármely székháza megtámadására, ellenkezőleg, október 30-án Nagy Imre akkori pártja és kormánya akaratára volt a Köztársaság téri pártház védelmében Asztalos János honvéd ezredes. Ha ön úgy látja, hogy a Nagy Imre pártja és kormánya védelmében fellépő honvédek elleni fegyveres pogrom helytálló, és a forradalom értékei közé tartozik, akkor ön nincs magánál.”

Szanyi kitért Őcsényre is:

„Természetesen azt is érzékelem, hogy az ön főnöke, Orbán Viktor helyén valónak gondolja a minapi őcsényi kvázi-pogrom esetét is, ami egyébként abszurd egy egykori bányavállalati állampárttitkár fiától, aki egyúttal KISZ-titkár is volt. Mégis, az emberség és a humanitás minimumát elvárva felszólítom Önt, hogy haladéktalanul fejezze be ’56 áldozatainak megcsúfolását!”

Az MSZP reagált az eredeti posztra, ITT olvashatja el, mit szóltak.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Hadd álljon itt Asperján György megjegyzése.
˝ Egy valamit nagy biztonsággal állíthatok: 56 nem az volt, aminek közvetlen utána, majd évtizedek múlva, illetve 1990 után állították. Az igazi arculatát talán egyszer majd megrajzolják a késői utódok, ha ugyan egyáltalán érdekel az még bárkit is.˝
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Van valaki aKI NEM ÉRT EGYET sZANYI LEVELÉVEL???
quadrocopter
Igaza van Szanyinak a félművelt félázsiai szopós Gulyással szemben!
Desischado
@papa.49: Nálad a pont. soha nem volt ez a féreg más, csak eddig titkolta a valódi énjét. A hatalom, és a pénz az istene, midig is az volt.
Yoda69
Karakan valasz. Igaza van Szanyi kapitranynak.
1bitang
Minden új politikai rendszer azzal kezdi, hogy:
MÁTÓL KEZDVE MINDEN MÁSKÉPP VOLT!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.