Nyílt levelet írt Gulyás Gergelynek Szanyi Tibor, azt követően, hogy a Fidesz újonnan kinevezett frakcióveztője éles hangú közleményben ítélte el Szanyi '56-os posztját.

„Ön nincs magánál” – Szanyi kapitány nem hátrál, nyílt levelet írt Gulyás Gergelynek

Szanyi Tibor (Fotó: YouTube/ATVzrt)

Elutasította a róla írtakat és emlékeztette Gulyást, hogy új munkája nem tartalmaz történeti igazságtételi feladatokat.

Arról ír, hogy több támogató levelet kapott azután, hogy idézőjeles ünnepnek nevezte 56-ot, mint ahány trollt küldött a Fidesz a honlapjára.

„Igen, október 21-én feltettem a facebook oldalmra valaki más bejegyzését, amely egy képet is közöl, amint Jankó Piroska leköpi Asztalos János honvéd ezredes akkor már élettelenül felfüggesztett testét. Igen, az ‘ünnepet’ idézőjelbe tettem, mert hogy az ilyesmi nem lehet ‘ünnep’ tárgya. Ha ön ezt és a hasonló attrocitásokat mégis meg kívánná ünnepelni, hát lelke rajta!” – erősítette meg Szanyi, hogy kitart a posztja mellett.

„Bár egyikünk sem történész, azért az minimális műveltséggel jól tudható, hogy az 1956 október 28-án létrejött és betartott magyar-szovjet tűzszüneti egyezmény értelmében semmi ok nem volt további csatákra. Nagy Imre miniszterelnök sem adott utasítást saját pártjának bármely székháza megtámadására, ellenkezőleg, október 30-án Nagy Imre akkori pártja és kormánya akaratára volt a Köztársaság téri pártház védelmében Asztalos János honvéd ezredes. Ha ön úgy látja, hogy a Nagy Imre pártja és kormánya védelmében fellépő honvédek elleni fegyveres pogrom helytálló, és a forradalom értékei közé tartozik, akkor ön nincs magánál.”

Szanyi kitért Őcsényre is:

„Természetesen azt is érzékelem, hogy az ön főnöke, Orbán Viktor helyén valónak gondolja a minapi őcsényi kvázi-pogrom esetét is, ami egyébként abszurd egy egykori bányavállalati állampárttitkár fiától, aki egyúttal KISZ-titkár is volt. Mégis, az emberség és a humanitás minimumát elvárva felszólítom Önt, hogy haladéktalanul fejezze be ’56 áldozatainak megcsúfolását!”

Az MSZP reagált az eredeti posztra, ITT olvashatja el, mit szóltak.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Hadd álljon itt Asperján György megjegyzése.
˝ Egy valamit nagy biztonsággal állíthatok: 56 nem az volt, aminek közvetlen utána, majd évtizedek múlva, illetve 1990 után állították. Az igazi arculatát talán egyszer majd megrajzolják a késői utódok, ha ugyan egyáltalán érdekel az még bárkit is.˝
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Hadd álljon itt Asperján György megjegyzése.
˝ Egy valamit nagy biztonsággal állíthatok: 56 nem az volt, aminek közvetlen utána, majd évtizedek múlva, illetve 1990 után állították. Az igazi arculatát talán egyszer majd megrajzolják a késői utódok, ha ugyan egyáltalán érdekel az még bárkit is.˝
a helység kalapácsa
Engem pl iszonyúan nem érdekel!

Azt mondják - manapság a fideszes politikusok, meg főleg orbán -, ismerjük meg a történelmet, mert abból lehet tanulni.
orbán viktor, - aki testre úgy néz ki, mint egy teleszart búvárruha, arcra meg, mint egy 70(!) éves öregember - úgy fest, hogy tanult a történelemből?
Igen, tanult.
Megtanulta elkövetni UGYANAZOKAT a hibákat, mint amiket már oly sokan elkövettek előtte.

Te fidesznyik, te tényleg nem látod, hogy ez az egész mekkora egy BULLSHIT?
Pont téged csap be leginkább, téged aláz meg a legjobban, azzal, ahogy lenéz téged, és csak "darabra megvan" számítasz neki!

Most már ránézésre is undorító ez az embernek látszó tárgy/trágyának sem való:

lokal.mmcd.hu/wp-content/uploads/2017/09/D_KOS20170901012-1-e1505333415686-1280x841.jpg
Equus1
Szanyinak igaza van. gulyás meg egy kis köcsög csicska
volvós
@Equus1: 13:46

Igy IGAZ, Nálad a PONT !!!
cikicakk55
@a helység kalapácsa: Nagyon köszönjük Orbán Elvtársnak a tanácsot. Én 1955.ben születtem.Tanultam történelmet és a középiskolában is,tehát össz. 8 évig.Mi egész mást tanultunk az 1956-os időkről.Mi a garancia arra,hogy most az igazságot fogjuk olvasni. Ha én annak idején,az érettségin az mondom történelemből, amit a mostani történelem könyvek írnak a gyerekeknek és amit most tanulnak történelemből( tudom,mert bele olvasgattam a fiam történelem könyveibe.Ő is 8 évig tanulta.,csak egész mást mint én) akkor engem onnan nyilván valamelyik börtönbe szállítottak volna azonnal.Miért olyan nagy csoda,hogy mi akik akkor pici babák,vagy gyerekek voltunk,el higgyük azt amit 34 évig egész másképp mondták,verték a fejünkbe.?
a helység kalapácsa
7, azaz, HÉT év alatt öregedet ez az ember 20 évet!
Ez nem természetes.
Ez nem normális.
Ennek oka van.

Mi értelme úgy élni békétlenül, ha kívül-belül, csak árnyéka vagy önmagadnak, vagy, aki lehetnél?
"Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?" (Mark 8, 36)

Egyébként ki az a havasi bertalan, aki mindig látható orbán mellett?
Mert úgy kísérgeti, meg gyámkodik felette, mintha orbán a bábúja lenne.
Lehet, hogy havasi bertalan irányítja az országot?
Lehet, hogy valójában havasi bertalan a maffiafőnök, és orbán csak egy marionettbábú?

Az Orbán-terv, valójában a Havasi-terv?
De ne felejtsük közben a Putyin-tervet se...

Egy BIZTOS: Magyarországnak a putyincsicska orbán milliószor többet árt, mint valaha is soros ártott.
Sorosnak egy bűne van: Nem ismerte fel orbán viktor gonoszságát.
Így végül is mondható, hogy soros a hibás, és orbánon keresztül tényleg tönkretette ezt az országot.

Én kérek elnézést!
JAJMÁR
Egy ember sem tud makulàtlan èletű lenni, ès mindig minden szemszögből jól dönteni. Nemhogy egy egèsz nèp minden tagja, csoportja, plàne zivararos, sorsfordító törtènelmi időkben., ami időket èvtizedek múltàn is, mèg tanult törtènèszek is sokfèlekèppen èrtelmeznek.
Nekem az ünnep, amikor a magyar nèp ki mer àllni ès szembe mer szàllni a szabadsàgèrt, akàr az orszàg, vagy a belsò rend szabadsàgàèrt. Ezt felülről kell nèzni, mert közelről ès rèszleteiben beoiszkolódik.

De mennyivel könnyebb lenne megőrizni ès èlni a demokràciàval, mint sok vèrrel ès szennyel folyton harcolni èrte, ès újra meg ùjra eldobni, elpazarolni.
peterkelemen
Orbán nem csak KISZ-titkár, de besúgó is volt.
peterkelemen
Orbán volt már kommunista, majd liberális mára meg már nácivá vedlett.
papa.49
@peterkelemen: A csutigörény tulajdonképpen soha nem váltott nézetet, hogy miért ó ,,magamista volt mindig,, csak ás kizárólag a saját hasznát nézte, ezért bármikor bármire változtathatta a nézeteit, hát ezért, AZ ILYEN EMBERSZERŰ SÖPREDÉKET ÉN POJÁCÁNAK TARTOM !!!
dr. prédikátor
Van valaki aKI NEM ÉRT EGYET sZANYI LEVELÉVEL???
quadrocopter
Igaza van Szanyinak a félművelt félázsiai szopós Gulyással szemben!
Desischado
@papa.49: Nálad a pont. soha nem volt ez a féreg más, csak eddig titkolta a valódi énjét. A hatalom, és a pénz az istene, midig is az volt.
Yoda69
Karakan valasz. Igaza van Szanyi kapitranynak.
1bitang
Minden új politikai rendszer azzal kezdi, hogy:
MÁTÓL KEZDVE MINDEN MÁSKÉPP VOLT!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.