A volt miniszterelnök az Indexnek adott interjút, amelyben elmondta, hogy jövőre Orbán győzni fog a választásokon, csak a Fidesz többsége a kérdés. 

Medgyessy Péter szerint Orbán sikerének titka, hogy sok mindenre ráérez abból, ami a világban körülöttünk folyik, például a migrációs válság kezelését vagy a közmunka programot jónak tartja a volt kormányfő. Medgyessy elismeréssel illeti, hogy Orbán kerítést épített a határon, ő maga is felhúzta volna a kerítést, ha ő a miniszterelnök. Azt is elmondta, hogy az ellenzék nem nyújt valódi alternatívát, az MSZP-s vezetőket régóta a középszer jellemzi.

Medgyessy Péter szerint csak Szél Bernadett küzdhet meg majd Orbánnal

Fotó: Kovács Attila / MTI

Egyvalakit lát, aki kinőhet, és sikerrel küzdhet meg Orbánnal: ő Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Jó a kisugárzása. Nyitott ember, megnyerő személyiség, és egy új légkört, levegőt tud hozni, mert egy nő másképp látja a világot, és Magyarországra nagyon ráférne, hogy egy nő, egy asszony vezesse. Ez a férfias, macsó hadakozás egy idő után unalmassá válik, és az emberek így el is veszítik a politika iránti érdeklődésüket. Szél Bernadett jót tenne az országnak.

– mondta az LMP-s jelöltről az MSZP egykori miniszterelnöke.

Medgyessy Péter azt is elmondta, hogy ha a baloldal győzni akar, össze kell fognia a Jobbikkal. „Ha van egy közös minimumprogram”, a közös kormányzást is el tudja képzelni.

Forrás: Index.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
...mondta Medgyessy,majd Szili Katalinnal a karján tovább sétált a következő nyilatkozat helyszínére,az Origóhoz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
@kiscsillag66: Sajnos ő is azok közül való akik úgy gondolják, hogy a bölcsek köve az ő kezükben van. Nem tetszik,mert ő is pártjával a saját maga és pártja érdekét helyezi előtérbe az országé előtt, s egy jó vezetőnek kompromisszum képesnek kell lennie!
Béla333
Ha az LMP és annak a politikusai a saját önző érdekeit helyezné előtérbe és nem az ország érdekeiért küzdenek, akkor besimult volna az összeborulók közé azért a néhány biztos befutó helyért.
De ők nem ezt tették! Ők elutasítják azokat, akik szétlopták az elmúlt évtizedekben az országot. Nekik az ország érdeke fontosabb, mint amit más pártok vezetőjénél láthatunk: ahol ők saját magukat nyomják előtérbe, a legfontosabb ezeknek az ál demokratáknak az, hogy milyen pozíciót foglalnak el a nem létező húsosfazék környékén.
Kompromisszumot meg azokkal lehet kötni, akikkel alapvetően azonos nézeten vagyunk, max. csak kis dolgokban van nézet különbség. A lopás, a közpénzek lenyúlásának a megítélése nem ilyen "kis dolog"!
Az meg hogy Szél Bernadett határozott véleménnyel rendelkezik: még jó! Ha nem ilyen lenne, akkor nem is lehetne miniszterelnök jelölt!
Hajrá LMP, csak így tovább!
bencemacska
Medgyessy szerint az ellenzéknek “nincs olyan arca, aki mellé oda lehet állni, akitől inkább vennék használt autót, mint Orbántól.”

Értsd: Medgyessy inkább Orbántól venne használt autót, mint az ellenzéktől.
Nemcsak Laknernek nyílik ki a bicska a zsebében!
kiscsillag66
@evacica: Igazad van, ezek az emberek csak saját magukkal törődnek. Jó, ha egyáltalán bekerülnek a Parlamentbe.
vukkocska
Széll Bernadett soha nem lesz miniszterelnök. Szilivel is elhitették, hogy lesz belőle köztársasági elnök, s a sikertelenség után átvonaglott a Fideszhez.
KisGenyo2
- Honnan tudod, hogy egy politikus hazudik?
- ???
-Mozog a szája!
XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.