Az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán sajtótájékoztatóján elmondta: mintegy 2,7 millió ember részesül a juttatásban, mindazok, akik 2017 decemberéig nyugdíjba mentek, vagy mennek; a juttatást a gazdaság jó állapota teszi lehetővé.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a nyugdíjkiegészítéssel és nyugdíjprémiummal növelt novemberi nyugdíjak postázása jelenleg is zajlik, november 24-én pedig megkezdődik az Erzsébet-utalványok postázása. Az utalványt várhatóan még az ünnepek előtt kézhez kapja minden belföldi nyugdíjas.

Idén is kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

Fotó: MTI

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Szerintem most nagyon rosszul gondolkoztak.kegyetlen elszúrta a FideSS azzal,hogy szeptemberben 40.000 ft prémiumot, oktoberben már 30.000 ft novemberben már csak 20.000 ft december 12 előtt pár nappal meg már azt írták,hogy maximum 10.000 ft lesz,de ez is csak azoknak akiknek 80.000 ft / hó van a nyugdíjuk.Azok is kaptak,akiknek az alatt van,de ők százalékosan kapták.Férjem a 72.000 ft os nyugdíjához már nem pontosan emlékzem,de 8000 ft körül kapott. Az én 53.000 ft-os nyugdíjam 6200 ft-ot ért nekik ,meg a nyugdíjemelésem is 5000 ft elosztva 11-el. Tehát a nyugdíjasok többre számítottak mint amit szeptember óta harsognak,ráadásul a nyugdíjasok legnagyobb részének a szerintük 125.000 ft -os átlagnyugdíj csak álom.Elég sok nyugdíjas ismerősöm van,de a 100.000 ft-ot senkinek nem éri el a nyugdíja.Esetleg azoknak,akik majd 100 évesek. Tehát ha arra számolnak,hogy a prémium , a nyugdíjemelés és aBöske majd a nyugdíjasok szívét megérinti és kis botjaikkal,kerekes székeikkel elindulnak szavazni,nagyon pofára esnek.Ezekkel a pénzekkel inkább szavazókat veszítettek,mint nyertek. nem azt mondom,hogy vissza küldeném a pénzt,mert 125.000 a kettőnk nyugdíja,így minden fillérre szükség van,de engem nem hatottak meg. Sokkal több gerinctelenséget elkövettek ők már ahhoz,hogy én higgyek nekik.A legnagyobb számomra az,hogy az aktív keresőket ráuszították a nyugdíjasokra. Most sok aktív kereső,minket " nyuggereket okol az Ő kilátástalan jövőjük miatt.Nem hiszik el,hogy ha egyetlen nyugdíjas sem lenne az országban,az Ő pénzük akkor sem lenne több,csak orbánék( direkt kis betű) bankszámlája hízna valamelyik forróégövi bankban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Persze még kézcsókra is járulhatok, és Te Deumot mondathatok ennyi "törődésért"!
Majd ha korrekt inflációs rátával számolnak, ha visszahozzák a 13. havi nyugdíjat, amit a "gaz libsibolsik" a világválság idején megszüntettek, akkor legyen nagy mellényük! Pedig ígértek még 14. havit is!
Lett is belőle sok stadion ( nézők és "focisták" nélkül), milliárdos haverok, levelezőtagozatos szavazat vásárlás!
Meg konzultáltak, plakátoltak, kötvényt árultak. Paks 2-ről nem is szólva!
Kookas
@Nessy: még a végén alkeszre és nemzetes dohányra költenék!
nevemnick
Remélem, ezek a getzik hamarosan nem fizetés- és/vagy nyugdíj emelést, bözsi utalványt kapnak, hanem valami kellemetlenebbet.
Főlökött
Srácok, mennyi lesz ? Mert arról egy hangyafülnyi megjegyzés sincs, hogy mennyi is lesz ? Avagy van annyira felkészületlen a minyiszter Úr, hogy nem tudja, csak puffogott valamit ?
Ez megint ugyanolyan, mint a nyugdíjprémium, kiegészítés, stb. A kincstár állítása, mindent megtett, de halmokban állnak a panaszok :) -> nem véletlenül.
Miért is - mi is a gond ? -> Hát tsokolom, egy fikarcnyi elszámolást, kimutatást, magyarázatot, se semmit nem prezentáltak az érintettek felé, csak jónéhány agyonfizetett politikusi érdemtelen nyilatkozatai alapján, az érintetteknek más jött le és panasszal élve, halmokban áll a panaszok garmadája úgy, hogy utaltak Nekik összegeket, de senki sem tudja, melyik utalás mi is és mennyinek is kéne lenni. Ez egy jól felkészült és kivitelezett valami-ténykedés ( kapkodás ) eredménye lett :) :) De mivel ez nem a mostani vezetés jutalma, hanem törvényi előírás alapján kötelező fizetés, tehát nagyon érdekes ezen kivitelezés-végrehajtás. Olyan, mint a munkás úgy kap bért, hogy nincs mellette a 'bércetli', hogy miért és mennyit is kellene, hogy kapjon. Lóg a levegőbe, az egész.
Erzsébetkéim pedig még sétálnak, ki tudja, milyen csoportokban jönnek. :) :)
Eladott Ország
@Főlökött: Ismerős a régi mondás? Mennyi? 30! Mi 30? Mi mennyi?
Eladott Ország
@human: november 15., 12:24
kolozsvaros.com/2017/01/13/viktor-te-alkalmatlan-vagy-a-vezetesre-mert-nincs-eszed/
Viktor, te alkalmatlan vagy a vezetésre, mert nincs eszed.
Kedves Viktor!
Mici néni vagyok. Biztosan emlékszel rám, mert soha az életben nem találkoztunk. Te még
klottgatyában rúgtad a műbőr labdát a libalegelőn, amikor én már Darwinba költöztem a
családdal. Darwin nem egy ember – vagyis de, csak én nem bele költöztem -, hanem egy város. Ausztráliában. Na, itt lakunk mi a családdal. Ehhez még pont nincs semmi közöd, csak úgy mondom. Képzeld, mekkora volt a meglepetésem, amikor karácsony után jött a postás és levelet hozott otthonról. Mármint Magyarországról. Meg is hatódtam egy pillanatra, mert azt hittem, a születésnapomra gratulál nekem valaki, ami akkortájt van. Gondolhatod, hogy meglepődtem, amikor egy marék cédula potyogott ki a borítékból. Erzsébet utalvány, ez volt ráírva. Egy asszony képe is rajta van, aki koronával a fején alszik. Gondoltam, valami álomfejtő kártya, vagy nem tudom mi. Aztán az otthoniak írták, hogy ezzel lehet vásárolni és azért kaptam, mert nyugdíjas vagyok és magyar. Mert minden magyarnak és nyugdíjasnak jár és te küldtél is mindenkinek. Amerikába, Ausztráliába, Új-Zélandra, Norvégiába, mindenhová.
Te Viktor! Normális vagy te? Szerinted mi a jó eget kezdjek én ezzel itt? Azt hiszed, hogy a sarki boltos elfogadja a cetlit az alvó asszonnyal? Aztán mit csinál vele? De van még kérdésem. Most olvasom, hogy nem csak nekem küldtél ilyet, hanem még 32 449 másik embernek is, akik nem Magyarországon élnek. Azon túlmenően, hogy egyikünk se tud semmit kezdeni vele, még a postaköltség is drága. Kidobtál az ablakon 325 millió forintot, plusz a postaköltségre 52 milliót. Az 377 millió forint. A semmire.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.